Història de la IIGM_Romaissa_Boucheha_4rtA

 • HITLER AL PODER

  HITLER AL PODER
  El 30 de gener de 1933 el president Paul von Hindenburg havia nomenat Hitler canceller després d'una sèrie d'eleccions parlamentàries https://youtu.be/FFteQhgQoUA
 • ANSCHLUSS

  ANSCHLUSS
  Després d'un període prolongat d'intensa propaganda dins d'Àustria , les tropes alemanyes van ingressar al país el 12 de març de 1938 i van rebre el suport entusiasta de la major part de la població. Àustria va ser incorporada a Alemanya l'endemà, aquesta unió és coneguda com (Anschluss)
 • TRACTAT DE MUNIC

  TRACTAT DE MUNIC
  El 29 de setembre de 1938 va tenir lloc a Munic una conferència entre Anglaterra, Itàlia, França i Alemanya, per tractar el "problema" txecoslovac. On se li va cedir a Alemanya la regió txecoslovaca dels Sudetes, de parla alemanya a canvi que Hitler prometés l'arribada de la pau. https://youtu.be/9PccqJKz80I
 • ULTIMÀTUM DE FRANÇA I GRAN BRETANYA

  ULTIMÀTUM DE FRANÇA I GRAN BRETANYA
  Gran Bretanya i Alemanya , l'agost del 1939 envien un ultimàtum a Alemanya, avisant-lo que si ocupa Polònia iniciarien un conflicte.
 • Period: to

  EXTENSIÓ TERRITORIAL D'ALEMANYA

  El 15 de març de 1939, Hitler va violar el Pacte de Munic i va actuar en contra de l'estat txecoslovac. Va proclamar les províncies txeques de Bohèmia i Moràvia com un protectorat alemany, i les forces alemanyes les van ocupar. Eslovàquia es va convertir en un estat independent, estretament aliat amb Alemanya. Hongria, que havia annexat territori al sud d'Eslovàquia després de la conferència de Munic, va prendre la Transcarpatia, d'Ucraïna. Txecoslovàquia va deixar d'existir.
 • PACTE ALEMANY-SOVIÈTIC

  PACTE ALEMANY-SOVIÈTIC
  L'Alemanya nazi i la Unió Soviètica també van signar un pacte de no agressió durant deu anys el 23 d'agost del 1939, en què cadascun dels signants va prometre no atacar l'altre.
 • ALEMANYA ENVAEIX POLÒNIA

  ALEMANYA ENVAEIX POLÒNIA
  L'1 de setembre de 1939 es va esdevenir la invasió d'Alemanya a Polònia, una acció militar de l'Alemanya nazi encaminada a unir-se el territori polonès. L'operació va ser coneguda com a "Cas Blanc".
 • Period: to

  INICI DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

  El 3 de setembre de 1939; dos dies després, G.B. i França, aliades de Polònia, declaren la guerra a Alemanya. S'inicia la primera fase de la II Guerra Mundial. https://youtu.be/AYQ8hT8cVTE
 • PRIMERA FASE DE LA SEGONA GUERRA MUNIDAL

  PRIMERA FASE DE LA SEGONA GUERRA MUNIDAL
  La primera de les etapes de la Segona Guerra Mundial és l'anomenada Guerra llampec , podent situar-la cronològicament entre 1939 i 1940. És coneguda pels primers atacs llançats per part de les potències de l'Eix per poder prendre posicions rellevants, sent atacs ràpids i per això se li crida a aquesta etapa Guerra llampec. https://youtu.be/AYQ8hT8cVTE
 • ALEMANYA ENVAEIX FRANÇA

  ALEMANYA ENVAEIX FRANÇA
  L’atac alemany principalment es va produir al nord a través de Luxemburg i va evitar la Línia Maginot. Les forces alemanyes van ingressar a París el 14 de juny de 1940. Poc més d'una setmana després, França derrotada va signar un armistici amb Alemanya.
 • PACTE BERLIN-ROMA-TOKIO

  PACTE BERLIN-ROMA-TOKIO
  El Pacte Tripartit del 27 de setembre de 1940, va ser quan Itàlia va signar amb Alemanya Nazi una aliança coneguda com l'Eix Roma-Berlín, a la qual s'adheria l'Imperi del Japó més tard configurant-se l'Eix Berlín-Roma-Tòquio, establint una aliança entre Alemanya, Itàlia i el Japó.
 • SEGONA FASE DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL (Generalització del conflicte)

  SEGONA FASE DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL (Generalització del conflicte)
  La segona etapa de la Segona Guerra Mundial té lloc quan tots els Estats més poderosos van entrar a combatre entre 1941 i 1942; per tant, quan la guerra es va tornar un veritable conflicte mundial . I es pot dir que en aquest moment la Segona Guerra Mundial es va dividir en tres parts diferenciades, sent les següents:
  -Front continental:
  -Davant del Pacífic:
  -Els Balcans i el Nord d'Àfrica:
 • HITLER ATACA LA URSS

  HITLER ATACA LA URSS
  El 22 de juny de 1941, Hitler va trair l'acord i va llançar la invasió de la Unió Soviètica.
  Hitler no sabia que era el principi del seu final, perquè els soviètics el van detenir la Wehrmacht a uns 30 quilòmetres de Moscou.
 • ENTRADA DE LA URSS

  ENTRADA DE LA URSS
  En un principi la URSS era un país neutral, però Alemanya va envair l'URSS EL 22 de juny de 1941, agressió que va motivar l'entrada de Stalin a la Segona Guerra Mundial
 • ATAC A PEARL HARBOR

  ATAC A PEARL HARBOR
  El 7 de desembre de 1941, Japó va atacar per sorpresa la base naval nord-americana de Pearl Harbor, a l'arxipèlag de Hawaii. La sorprenent maniobra japonesa va causar consternació als Estats Units i va propiciar l'entrada d'aquest país al conflicte bèl·lic com a part del bàndol aliat
 • ENTRADA DE USA A LA GUERRA

  ENTRADA DE USA A LA GUERRA
  El 7 de diciembre de 1941 USA entra en el conflicte després de l'atac sorpresa de Japó
 • ENTRADA DE JAPÓ A LA GUERRA

  ENTRADA DE JAPÓ A LA GUERRA
  El 7 de desembre de 1941, Japó, que continuava lliurant una guerra a la Xina continental, va llançar un atac aeri sorpresa a Pearl Harbor, Hawaii. Immediatament, els Estats Units van declarar la guerra al Japó.
 • CONTRAOFENSIVA ALIADA

  CONTRAOFENSIVA ALIADA
  Contraofensiva aliada:
  Les primeres victòries sobre les potències de l'Eix a les tres zones de conflicte van portar els Aliats a iniciar una contraofensiva per vèncer Hitler. L'entrada de l'URSS i dels Estats Units va fer que la resta d'aliats tinguessin un suport molt més gran que tan sols dos anys abans.
 • FI DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

  FI DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
  Els Aliats van vèncer les potències de l'Eix. Els Aliats i la URSS van prendre totes les zones envaïdes per Alemanya, arribant tots dos fins a Berlín per fer rendir la regió. Hitler, veient que havia perdut la guerra es va suïcidar i, després d'això, Alemanya va perdre la guerra. https://youtu.be/HBa_c-IyxD0
 • LA POSTGUERRA

  LA POSTGUERRA
  La postguerra és el període de la història que va seguir per fi de la segona guerra mundial. Aquest període va ser definit pel sorgiment de dues superpotències: la Unió Soviètica i els Estats Units, aliats durant la guerra, els EUA i l'URSS es van convertir en competidors a l'escenari mundial i es van involucrar a la Guerra Freda,
  Europa Occidental i el Japó es van reconstruir a través del Pla Marshall nord-americà, mentre que Europa oriental van caure sota influència soviètica.