Fites de l'exploració espacial

 • Primera nau espacial

  Primera nau espacial
  Una nau espacial és un vehicle que dissenyat per viatjar més enllà de l'atmosfera terrestre, a l'espai. Les naus espacials poden ser robòtiques o bé vehicles tripulats. El terme també s'utilitza per a descriure satèl·lits artificials amb criteris de disseny similars.
  Els primers a teoritzar i dissenyar coets de combustible líquid capaços d'arribar a l'espai extraterrestre van ser un rus, Konstantín Tsiolkovski, i un nord-americà, Robert Goddard.
 • Primer satèlit enviat a l'espai

  Primer satèlit enviat a l'espai
  L'Spútnik 1 fou el primer satèl·lit artificial de la història. L'URSS va fer enlairar un coet R-7 des de Toretam, prop de Baikonur.
 • Primer èssser viu enviat a l’espai

  Primer èssser viu enviat a l’espai
  La gossa Laika va ser el primer animal viu en orbitar al voltant de la Terra. Ho va fer a bord de la nau soviètica Spútnik 2, un mes després que el satèl·lit Spútnik 1 fos posat en òrbita.
 • Primera persona enviada a l’espai

  Primera persona enviada a l’espai
  Iuri Alekséievitx Gagarin, fou un cosmonauta i pilot soviètic. Va ser el primer humà a viatjar a l'espai exterior, quan la nau espacial Vostok on viatjava va completar una òrbita de la Terra.
 • Primera dona a l'espai

  Primera dona a l'espai
  Valentina Tereixkova és una excosmonauta, enginyera, militar i política russa. Fou la primera dona de sortir a l'espai exterior, a bord de la càpsula Vostok 6.
 • El primer home que va arribar a la Lluna

  El primer home que va arribar a la Lluna
  La missió lunar nord-americana Apollo 11 va ser la primera a posar una persona a la superfície de la Lluna.
  La nau Apollo 11 va ser enviada a l'espai pel coet Saturn V des de Cap Canaveral (Florida, EUA). Es va enlairar el 16 de juliol de 1969.
  Neil Armstrong va ser la primera persona que va caminar sobre la Lluna.
 • Descobriment dels exoplanetes (planetes fora del sistema solar)

  Descobriment dels exoplanetes (planetes fora del sistema solar)
  Un planeta exoplaneta és un planeta que orbita al voltant de qualsevol estrella que no sigui el Sol i, per tant, forma part de sistemes planetaris que no és el sistema solar. Tot i que se'n sospitava l'existència des de feia temps, es van descobrir gràcies a la millora en les tècniques de detecció.
 • Posada en òrbita del telescopi Hubble

  Posada en òrbita del telescopi Hubble
  El telescopi espacial Hubble és un telescopi robòtic localitzat a les vores exteriors de l'atmosfera, en òrbita circular al voltant de la Terra a 593 quilòmetres sobre el nivell del mar, amb un període orbital d'entre 96 i 97 minuts
 • Construcció estació espacial internacional ISS

  Construcció estació espacial internacional ISS
  L'Estació Espacial Internacional és un projecte internacional per a construir i mantenir una estació espacial permanent en òrbita al voltant de la Terra.
  L'Estació Espacial Internacional està situada en òrbita al voltant de la Terra a l'altitud aproximada de 360 km, un tipus d'òrbita anomenada òrbita terrestre baixa.
 • Exploradors científics a Mart

  Exploradors científics a Mart
  Hi ha dos vehicles exploradors científics sobre la superfície de Mart que emeten senyals a la Terra, i cinc orbitadors que actualment topografien el planeta: la Mars Odyssey, la Mars Express, la Mars Reconnaissance Orbiter, la Mangalyaan i la MAVEN.
  Fins a l'actualitat, encara que s'ha intentat portar mostres de Mart en les diferents missions cap a la Terra. encara no s'ha aconseguit portar-ne.