Tchgc

L'EXPLORACIÓ DE L'ESPAI AL LLARC DE LA HISTÓRIA

 • EL PRIMER SATÈL·LIT EN ÒRBITA

  EL PRIMER SATÈL·LIT EN ÒRBITA
  Sputnik 1 4 d'octubre de 1957: la Unió Soviètica va posar en òrbita l'Sputnik 1. La Unió Soviètica va llançar el primer satèl·lit artificial de la història que entrava en òrbita al voltant de la Terra. L'Sputnik 1 seria el primer d'un programa que va portar a l'espai la carrera tecnològica i militar amb els Estats Units.
 • EL PRIMER ÉSER VIU EN ÒRBITA

  EL PRIMER ÉSER VIU EN ÒRBITA
  Laika va ser una gossa espacial soviètica que es va convertir en el primer ésser viu terrestre a orbitar la Terra.
 • EL PRIMER ASTRONAUTA A L'ESPAI

  EL PRIMER ASTRONAUTA A L'ESPAI
  Yuri Gagarin El 12 d'abril del 1961, a les 6:07 a. m. es va llançar la nau espacial Vostok 3KA-3 des del Cosmòdrom de Baikonur amb Yuri Gagarin a bord, el primer humà a viatjar a l'espai.
 • EL PRIMER ACOBLAMENT DE CÀPSULES

  EL PRIMER ACOBLAMENT DE CÀPSULES
  El 16 de gener de 1969 a les 9:20, les càpsules tripulades Soyuz 4 i Soyuz 5 s'acoblaven a l'espai, convertint-se en les dues primeres naus espacials de la història a dur a terme aquesta maniobra.
 • EL PRIMER ÈSSER HUMÀ EN TREPITGAR LA LLUNA

  EL PRIMER ÈSSER HUMÀ EN TREPITGAR LA LLUNA
  El 20 de juliol de 1969 la missió nord-americana Apol·lo 11, va col·locar els primers homes a la Lluna: el comandant Neil Armstrong i el pilot Edwin F. Aldrin.
 • LA PRIMERA ESTACÓ ESPACIAL

  LA PRIMERA ESTACÓ ESPACIAL
  La Saliut 1 va ser la primera estació espacial de la història, es va llançar el 19 d'abril de 1971 en òrbita a 200 km sobre la Terra. Dues naus Soiuz visitaren l'estació abans que es cremés en entrar de nou en l'atmosfera, l'octubre de 1971. Duia dos telescopis per a observar les estrelles.
 • LA PRIMERA LLANÇADORA ESPACIAL

  LA PRIMERA LLANÇADORA ESPACIAL
  El transbordador espacial Columbia va ser el primer dels transbordadors espacials de la NASA a complir missions fora de la Terra, el dia 12 d’abril de 1981. L'accident del transbordador espacial Columbia es va produir el dissabte 1 de febrer de 2003 a les 13.59 UTC, quan la nau es va desintegrar sobre els estats de Texas i Louisiana en el seu reingrés a l'atmosfera terrestre, morint els set membres de la tripulació.
 • EL PRIMER TELESCOPI EN ÒRBITA

  EL PRIMER TELESCOPI EN ÒRBITA
  El telescopi espacial Hubble és un telescopi robòtic localitzat a les vores exteriors de l'atmosfera, en òrbita circular al voltant de la Terra a 593 quilòmetres sobre el nivell del mar, amb un període orbital d'entre 96 i 97 minuts. Va ser llançat el dia 24 d'abril de 1990.
 • LA CREACIÓ DE L'ESTACIÓ INTERNACIONAL ESPACIAL

  LA CREACIÓ DE L'ESTACIÓ INTERNACIONAL ESPACIAL
  L'Estació Espacial Internacional és un projecte internacional per a construir i mantenir una estació espacial permanent en òrbita al voltant de la Terra. Es va llançar el dia 20 de novembre de 1998
 • L'ARRIBADA A MART DE LA SONDA CURIOSITY

  L'ARRIBADA A MART DE LA SONDA CURIOSITY
  El Curiosity és un rover que està explorant el cràter Gale a Mart, com a part de la missió Mars Science Laboratory duta a terme per la NASA. Es va llançar el dia 26 de novembre de 2011.