R7despegando

Tecnologia, Història i Ciència-Ficció

 • Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift

  Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift
  És un llibre on narra els viatges que Gulliver realitza. Aquest llibre esta dividit en quatre parts les quals totes són importants, on t'expliquen els diferents viatge que el protagonista fa, per les terres on passa...
  És una novel·la escrita per el famós escriptor irlandés Jonathan Swift
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La Revolució comel seu nom indica, va tenir lloc al Regne de França (1789-1799) . Va ser considerada una revolució política per l'epoca que va passar. Dins de la Revolució Francesa podem distingir tres gran periòdes:
  - La Monarquia constitucional (1789-1792)
  - La Convenció Republicana (1792-1794)
  - El Directori (1795-1799)
 • 1r ferrocarril al món

  1r ferrocarril al món
  El primer ferrocarril va ser construït per Richard Trevithick a Anglaterra. El primer ferrocarril es creu que va circular per el País de Gal·les. I es diu que per l'any 1550 el ferrocarril ja estava inventat per a la gent que treballava a la mina.
 • 1r màquina de vapor a Catalunya

  1r màquina de vapor a Catalunya
  La primera màquina de vapor a Catalunya va ser construïda el 1806, i va ser obra de F. Santponç per J. Ramon. Aquesta màquina va ser construïda a Barcelona.
 • Frankestein o El moderno Prometeo – Mary Shelley

  Frankestein o El moderno Prometeo – Mary Shelley
  Aquesta novel·la de Ciència Ficció i apareix un autòmat. És una novel·la per a persona de totes les edats.

  L'autora d'aquest llibre, la va escriure una tarda on la tempesta era la protagonista i amb els seus amics no s'avien a que jugar així que van decidir escriure cada un una novel·la, i després explicar-se-la entre ells, i així va sorgir aquesta novel·la tant famosa de Ciència Ficció.
 • Aparició dels motors elèctrics

  Aparició dels motors elèctrics
  Michael Faraday va ser el que va inventar el motor elèctric. El motor elèctric una de les coses més importats és que no converteix l'energia elèctrica en energia mecànica.
 • 1r ferrocarril a Catalunya

  1r ferrocarril a Catalunya
  Miquel Barbaria va ser el que va proposar de construïr un ferrocarril després de veure el seu gran èxit a Cuba. El primer ferrocarril que es va construïr a Catalunya tenia el recorregut desde Barcelona fins a Mataró.
 • Aparició del motor de benzina

  Aparició del motor de benzina
  Tot i que es va inventar l'any 1860, el motor de benzina no va començar a ser comercial fins l'any 1878.
 • 1a Internacional

  1a Internacional
  La Primera Internacional va ser la primera organització que va reunir a treballadors de tots el països. Aquesta va ser fundada a Londres. Va començar el 1864 i va acabar el 1876.
 • De la Terra a la Lluna – Jules Verne

  De la Terra a la Lluna – Jules Verne
  És una novel·la de Ciència Ficció que explica viatges que es realitzen a diferents planetes del sistema solar. Aquesta novel·la va sortir a una revista molt famosa en el lloc on Jules Verne vivia, i com que aquell fragment de lectura a la gent li va agradar molts pocs dies després d'aquella publicació va sortir el llibre.
 • Làmpada d'incandescència

  Làmpada d'incandescència
  Thomas Alva Edison va ser el inventor de la famosa làmpada d'incandescència, que consisteix en un dispositiu que produeix llum després de que el seu dispositius i circuits s'escalfin.
 • La televisió

  La televisió
  La televisió és un dispositiu de telecomunicacions la qual ens permet veure imatges en moviment amb aquestes escoltar diferents sons. Les primeres imatges que van sortir a la televisió eren dibuixos, mapes i fotografies.
 • Arribada de la Internacional a Catalunya

  Arribada de la Internacional a Catalunya
  La Internacional que va arribar a Catalunya va ser la segona internacional que amb aquesta es van crear molts més partits polítics per Europa,i un dels partits que es van fundar va ser el PSOE. Aquesta arribada va començar l'any 1889 i va acabar al 1889.
 • Aparició del motor dièsel

  Aparició del motor dièsel
  El motor dièsel va se inventat i patentat per Rudolf Diesel l'any 1892. Aquest motor de combustió, El funcionament d'aquest tipus de motor és molt similar al funcionament d'un motor de gasolina. I una de les característiques que té aquest tipus de motor es que, la seva expansió de gasos és molt precisa.
 • La guerra dels mons – H.G. Wells

  La guerra dels mons – H.G. Wells
  És una novel·la de Ciència Ficció la qual es descriu una invasió marciana al nostre planeta, és la primera novel·la de Ciència Ficció que parla sobre una invasió d'aquest tipus. D'aquesta novel·la s'han fet moltes adaptacions, programes de ràdio o televisió i pel·lícules.
 • 1a Guerra Mundial

  1a Guerra Mundial
  La primer Guerra Mundial va tenir lloc entre els anys 1914 i 1918. Aquest va ser un conflicte bèl·lic on van tenir que intervenir 32 països, ja fossin europeus com d'altres llocs del món.
 • Jose Garcia Valero

  Jose Garcia Valero
  El meu avi ( per part de pare)
 • R.U.R. (Robots Universales Rossum) - Karel Capek

  R.U.R. (Robots Universales Rossum) - Karel Capek
  És una obra de teatre sobre Ciència Ficció i el seu autor Karel Capek va ser la primera persona que va utilitzar la paraula "robot". En aquesta obra, però, no surten robots si no androides i clon.
 • Carmen Muñoz Peña

  Carmen Muñoz Peña
  La meva àvia (per part de pare).
 • 2a República Espanyola

  2a República Espanyola
  Es diu que es la Segona República Espanyol perquè en el 1873 i el 1874 va tenir lloc la Primera República.
  Aquest període comença gràcies a les eleccions mundial que tenen lloc l'any 1931.
  Aquesta monarquia per la qual es va botar perquè i tornés tenia 3 capitals: Madrid (1931-1936) València (1936-1938) i Barcelona (1938-1939).
  Aquesta República va acabar l'1 d'abril de 1939 gràcies a Franco.
 • Guerra Civil Espanyola

  Guerra Civil Espanyola
  Aquesta guerra va ser un fet militar, polític i social. Va tenir lloc després de que el cop d'Estat del 17 i 18 de juliol de 1936 que el va protagonitzar el govern de la Segona República. Després segons Francisco Franco va tenir la victòria i fins el 1975 va haver la dictadura.
 • 2a Guerra Mundial

  2a Guerra Mundial
  Aquesta guerra al igual que la primera també va ser un conflicte bèl·lic on van participar la majoria de nacions de tot el món. Aquesta guerra va produir entre 50 i 60 milions de persones mortes i 100 milions de soldats enviats per a lluitar. Aquesta guerra va ser i és el conflicte armat més gran de la nostre història.
 • Jo robot – Isaac Asimov

  Jo robot – Isaac Asimov
  Jo robot, consisteix en una sèrie de nou novel·les curtes de Ciència Ficció. Gràcies a aquesta sèrie de novel·les, s'ha fet una pel·lícula molt famosa on el protagonista és el famós actor Will Smith.
 • Antonio Mesa Mesa

  Antonio Mesa Mesa
  El meu avi (per part de mare)
 • Telèfon mòbil

  Telèfon mòbil
  El telèfon mòbil és un dispositiu inalàmbric i electrònic, Aquest per que funcioni correctament es fan servir dos parts aquestes són: la xarxa de comunicacions i les terminals.
 • Fabricació del primer transistor

  Fabricació del primer transistor
  El primer transistor va ser inventat l'any 1947 per John Bardeen, Walter Houser Brattain y William Bradford Shockley.
  Aquest en l'any 1956 van ser premiats amb el Premi Nobel de la Física.
  El transistor és un dispositiu electrònic semiconductor del qual té moltes funcions.
 • Conchi Perez Serrano

  Conchi Perez Serrano
  La meva àvia (per part de mare)
 • 1984 – George Orwell

  1984 – George Orwell
  És una novel·la de Ciència Ficció però del futur. George Orwell es conegut ja que és una comentarista polític i cultural, tot i que no és molt famós les dues obres més destacades que va escriure són: 1984 i La revolta dels animals.
 • S'inventa el telèfon

  S'inventa el telèfon
  És un dispositiu la qual està dissenyat per rebre i transmetre so. Normalment a un llarga distància. En aquesta connexió hi participen normalment dues persones tot i que de a vegades són més. El telèfon actualment és un dels electrodomèstics que més fem servir.
 • 1r satèl·lit a l'espai

  1r satèl·lit a l'espai
  Dins del coet que es va enlairar aquell dia hi havia un petit satèl·lit una mica més gran que una pilota de futbol. Aquest satèl·lit va ser el primer satèl·lit artificial que es va aconseguir posar un òrbita a la Terra. Aquest és va llençar desde Moscou (Tiuratam, Kazakhstan).
 • Solaris – Stanislaw Lem

  Solaris – Stanislaw Lem
  És una novel·la de Ciència Ficció, i l'acció de l'historia passa en un planeta desconegut. És l'obra més coneguda d'aquest autor, i en el 1970, es va fer la versió cinematogràfica dirigida pel soviètic Nikolái Nirenburg .
 • 1a persona a l'espai

  1a persona a l'espai
  Gagarin, aquell mateix dia, es va convertir en el primer humà en viatjar a l'espai. La nau la qual viatjava, era la Vostok. El programa especial soviètic va triar entre 20 cosmonautes més, a Gagarin, perquè fos ell que viatgés a l'espai.
 • Crisis del míssils-guerra freda

  Crisis del míssils-guerra freda
  La crisis del míssils va ser el moment amb més tensió que es van protagonitzar a la Guerra Freda ja que per una banda els soviètics tenien un territori a Cuba on podien llençar els míssils nuclears cap a Estats Units, i els americans el tenien a Turquia. Tant els soviètics com els americans van abandonar el seu territori de manera que no van explotar cap del míssils que els dos bàndols tenien al seu poder.
 • Duna – Frank Herbert

  Duna – Frank Herbert
  És una novel·la de Ciència Ficció, que en el 1966 va rebre al premia la millor novel·la. Duna a part de ser una de les lectures d'aquest gènere més famosa, també és una de les novel·les més venudes de tots els temps. En el 1984, es va fer la versió cinematogràfica d'aquesta novel·la.
 • 2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke

  2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke
  És una pel·lícula de Ciència Ficció, dirigida per Stanley Kubrick i per Arthur C. Clarke tots dos van ser els escriptors. La pel·lícula tracta de diferents termes com per exemple: l'evolució humana, la tecnologia, la intel·ligència artificial i la vida extraterrestre. Una de les característiques més importants d'aquesta pel·lícula són els efectes especials que hi ha.
 • Jose García Muñoz

  Jose García Muñoz
  El meu pare.
 • 1a persona a la Lluna

  1a persona a la Lluna
  Neil Amstrong va ser el primer humà en trepitjar la terra. Aquest vol a la lluna va ser el segon i el últim que Amstrong va realitzar en la seva carrera com astronauta. Ell i el seu company es van passar dues hores i mitja explorant fins que va arribar el moment de marxar. Actualment Amstrons té la medalla d'Honor del congres dels Estats Units.
 • Internet

  Internet
  Internet és una xarxa pública i global ordinadors connectats entre si. És un unió de moltes xarxes cadascuna diferents, per això alguns cops s'anomena "la xarxa de xarxes".
 • Carmen Mesa Perez

  Carmen Mesa Perez
  La meva mare.
 • Aparició dels primers microprocessadors – Intel 4004

  Aparició dels primers microprocessadors – Intel 4004
  L'Intel 4004, és una Unitat Central de Procés (CPU). Aquest microprocessador va ser el primer en tenir un sol xip. Va ser llençar al mercat amb un paquet on hi havien 16 pins, i va ser el primer microprocessador dissenyat per un ordinador.
 • Arribada de la democràcia a Espanya

  Arribada de la democràcia a Espanya
  La democràcia a Espanya arriba just quan el dictador Francisco Franco mort, i d'aquesta manera es va deixar la dictadura de banda per donar pas a la democràcia.
 • Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg

  Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg
  És una pel·lícula de Ciència Ficció, i aquesta estava dirigida i escrita per Steven Spielberg i on van actuar molts actors i actrius famosos. El tema principal del que tracta l'historia es d'un OVNI que han trobat.
 • La guerra de les galaxies – George Lucas

  La guerra de les galaxies – George Lucas
  Consisteix en una sèrie de sis pel·lícules de Ciència Ficció, que tracta sobre viatge espacials i de guerres. És una de les pel·lícules més coneguda de Ciència Ficció que hi ha.
 • Aparició del CD-ROM

  Aparició del CD-ROM
  El CD-ROM va ser inventat per Kees Immink, consisteix en un disc compacte premsat, en que es contenen dades d'accés on un equip d'emmagatzematge o reproductor de música el poden interpretar.
 • Estatut d'autonomia de Catalunya en democràcia

  Estatut d'autonomia de Catalunya en democràcia
  L'Estatut va ser i és una llei que es va tenir que substituir en l'any 2006 per una de nova. En aquesta llei definia els dres i els deure que tot català a de tenir.
 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  El telègraf és un dispositiu de telecomunicació que la seva funció és la transmissió de senyals a una llarga distància. El va inventar el matemàtic, astrònom i físic alemany Johann Carl Friedrich Gauss i el seu amic Wilhelm Eduard Weber.
 • 1r llançament del Discovery

  1r llançament del Discovery
  El primer llaçament que la companyia Discovery va realitzar van ser la de dos satèl·lits de comunicació. Un d'ells va ser el LEASAT F2.
 • Caiguda del mur de Berlín

  Caiguda del mur de Berlín
  El mur de Berlín és un del símbols més importants que hi ha a Alemanya ja que quan i va haver la Guerra Freda, aquest mur dividia Berlín est de l'oest. Actualment el mur està marcat amb un camí que té els mateixos kilòmetres que en aquella època tenia el mur.
 • Snow Crash – Neal Stephenson

  Snow Crash – Neal Stephenson
  És una novel·la de Ciència Ficció. L'historia està relacionada amb un treballador d'un pizzeria i els experiments que fan amb ell convertint-lo amb un androide.
 • Laura García Mesa

  Laura García Mesa
  I aquesta sóc jo.
 • Inici de la ISS

  Inici de la ISS
  Centre de investigació que s’està construint al voltat de la orbita terrestre. En aquest projecte hi participen diferents agències especials: la NASA, l’Agencia Especial Russa, l’Agencia Japonesa d’ Exploracions Especials, l’Agencia Especial Canadenca i l’Agencia Especial Europea.
 • Jose García Mesa

  Jose García Mesa
  El meu germà.
 • Facebook

  Facebook
  És una xarxa social oberta per tothom que sigui major de 13 anys. Aquesta xarxa permet afegir a gent com amiga i parlar o bé enviar-li missatges. Amb el Facebook pots compatir diferent coses com enllaços, fotografies, vídeos i d'altres,