Cielo estrellado

Timeline de l'espai

 • German V2

  German V2
  El German V2 va ser el primer coet en arribar als 100km de distància des de la superfície de la Terra. Aquest coet va ser dissenyat per Wernher Von Braun, qui més tard va treballar a la NASA com a creador dels coets que van arribar a la lluna.
 • Primer animal a l'espai

  Primer animal a l'espai
  Les mosques de la fruita van ser els primers animals usats per estudiar els efectes d’un viatge a l’espai en els animals. Aquests animals van ser escollits perquè són molt similars als humans.
  Les mosques van viatjar amb subministraments de blat de moro per menjar durant el vol.
 • Albert II

  Albert II
  El primer mono en viatjar a l’espai. Era un tipus de mono que prové originàriament d’Àsia.
  L’Albert va anar a l’espai el 14 de juny de 1949 en un coet V2 americà específicament adaptat el qual va volar unes 83 milles des de la Terra.
 • Sputnik I

  Sputnik I
  A l’octubre de l’any 1957, Rússia va llançar el primer satèl•lit a l’espai. L’Sputnik va ser el primer satèl•lit en òrbita el voltant de la Terra.
  Avui en dia, hi ha més de 500 satèl•lits operatius a l’espai.
  Sputnik significa “satèl•lit” en rus.
 • Laika

  Laika
  Al novembre de l’any 1957, la gossa russa Laika va ser enviada a l’espai i va ser el primer animal en orbitar la Terra.
  La Laika va viatjar en una nau espacial anomenada “Sputnik 2”.
  Laika significa “barker” (que borda) en rus.
  La seva missió va ajudar als científics a entendre com les persones podrien sobreviure a l’espai.
 • Yuri Gagarin

  Yuri Gagarin
  Aquest cosmonauta rus va ser el primer home a l’espai. La seva nau espacial, Vostok 1, va completar una òrbita a la Terra i va aterrar unes dues hores després del llançament.
  Va haver d’utilitzar un paracaigudes per aterrar i poder ser rescatat ja que el Vostok 1 va ser dissenyat per estrellar-se a l’aterrar.
 • Valentina Tereshkova

  Valentina Tereshkova
  Primera dona a l’espai.
  Va ser una membre molt important del govern rus i va estar guardonada honoríficament amb molts premis per tots els seus èxits.
  Un cràter en el costat més llunyà de la lluna porta el seu nom.
 • Apollo 11

  Apollo 11
  Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collins van fer “un petit pas” i van ser els primers homes en trepitjar la lluna. Les seves primeres paraules a la lluna van ser “ l’Àguila a aterrat”. La seva nau espacial, Apollo 11, va funcionar perfectament, portant-los d’anada a la lluna i de tornada a la Terra.
 • Lunar Rover

  Lunar Rover
  La NASA va començar a utilitzar el seu cotxe llunar per explorar la lluna. Aquest, conegut com a “Lunar Rover”, tenia energia elèctrica i tenia una velocitat màxima de 13 km/h
  Va ser dissenyat i desenvolupat amb només 17 mesos per “Boeing”.
 • Mars 2

  Mars 2
  La sonda espacial russa “Mars 2” va explorar el quart planeta del Sistema Solar: Mart.
  La primera part de la sonda espacial va estar en òrbita durant un any, enviant fotografies de Mart cap a la Terra. L’altra part va aterrar i explorar la superfície de Mart.
 • Transbordador espacial Columbia

  Transbordador espacial Columbia
  Fins al 12 d’abril del 1981, les naus espacials eren dissenyades per ser usades només una vegada. El transbordador espacial Columbia va ser dissenyat per ser reutilitzat fins a unes 100 visites al l’espai per tal de fer-ho més barat.
  Podia viatjar a 27.358 km/h.
  Comptava amb 5 motors de coet molt potents.
  Es va destruir a causa d'un accident l'1 de febrer de 2003.
 • Estació espacial MIR

  Estació espacial MIR
  Va ser construïda en seccions, cada part era llançada per un coet i després unida en òrbita.
  La construcció va començar el 1986 i la última peça va ser unida 10 anys més tard.
  Va ser la primera estació espacial inhabitada de forma permanent.
  Va ser destruïda l’any 2001 quan es va cremar.
 • Estació Espacial Internacional - ISS

  Estació Espacial Internacional - ISS
  L’ISS és una gran estació espacial dissenyada per a la investigació i l’exploració espacial. La seva construcció va començar l’any 1986 i l’any 2000 va ser enviada a l’espai.
  L’ISS té una tripulació permanent, és a dir, sempre hi ha viscut astronautes.
 • Primer turista espacial

  Primer turista espacial
  El millonari americà Dennis Tito va ser el primer turista espacial. Per poder anar a l’espai, va pagar uns 20 milions de dòlars per un viatge amb la nau espacial russa Soyuz. Va haver d’entrenar més de 900 hores per ser només un passatger.
  Va estar una setmana en òrbita i quasi tot el temps el va passar a l’Estació Espacial Internacional, on hi ha una tripulació d’astronautes permanent què explora l’espai.
 • SpaceX fa el primer llançament del Falcon 1

  SpaceX fa el primer llançament del Falcon 1
  La NASA va començar a planejar la retirada del transbordador espacial i moltes empreses privades van iniciar a treballar en noves naus espacials per tal de reemplaçar-lo. L’empresa privada SpaceX va ser la primera en llançar en òrbita un coet que funcionava amb combustible, anomenat Falcon 1. Clica en aquesta enllaç per veure el llançament d'aquest coet:
  [https://www.youtube.com/watch?v=dLQ2tZEH6G0]
 • Rosetta

  Rosetta
  L’Agència Europea Espacial va llançar la sonda espacial anomenada Rosette per arribar fins al cometa “67P/Churyumov-Gerasimenko”.
  Tot el món sencer va poder veure com l’equip de l’Agència Europea Espacial va supervisar amb èxit l’aterratge de la sonda que transmet dades i informació molt valuosa sobre la superfície del cometa.