Technology

Línia del temps sobre Tecnologia, Història i ciència ficció

 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  El telègraf elèctric que coneixem avui va ser presentat per Samuel Morse el 6 de febrer de 1833, El dispositiu de Morse està constituït per una estació transmissora i una estació receptora enllaçades les dues amb una línia constituïda per un sol fil conductor.
 • S'inventa el telèfon

  S'inventa el telèfon
  És un dispositiu de telecomunicacions que s'usa per transmetre i rebre so, Inicialment transmetien el so mitjançant un senyal d'àudio que es codificava en un senyal elèctric analògic, a través de cables de coure. En 1860 Antonio Meucci treu a la llum un aparell però no va ser fins el 1876 que Alexander Graham Bell ho registrà.
 • La guerra dels mons

  La guerra dels mons
  La guerra dels mons (The War of the Worlds en anglès) és una novel·la de ciència ficció escrita per H. G. Wells i publicada per primera vegada el 1898 que descriu una invasió marciana de la Terra. És la primera descripció coneguda d'una invasió alienígena de la Terra, i ha tingut una notable influència sobre las posteriors i nombroses versions d'aquesta mateixa idea. De la noveŀla de Wells se n'han fet moltes adaptacions a diferents medis: peŀlícules, programes de ràdio, videojocs, còmics i sèri
 • R.U.R. (Robots Universales de Rossum)

  R. U. R. (Robots Universals Rossum) és una obra teatral de ciència ficció. Escrita pel txec Karel Čapek al 1920, es va estrenar a Praga el 1921 al Teatre Nacional de Praga1 ia Nova York el 1922.
 • La ràdio

  La ràdio
  Les primeres transmissions per entreteniment regulars, van començar el 1920 a Argentina. La primera emissora de caràcter regular i informatiu és considerada per molts autors l'estació 8MK (avui dia WWJ) de Detroit (Estats Units)
 • La televisió

  La televisió
  La televisió comercial va començar als anys 30. Des de llavors, la televisió ha esdevingut un dels electrodomèstics més comuns arreu. Els anys 70 aparegueren els primers aparells de vídeo, que permetien enregistrar el continguts de la TV. Com les cintes VHS i més tard el DVD. El fet televisiu ha esdevingut sinònim de cultura post moderna.
 • Period: to

  Línia del temps

 • Jo, robot

  Yo, robot (I, robot en la versió original anglesa), és una recopilació de nou històries curtes de ciència ficció escrites per Isaac Asimov i publicades en diverses revistes estatunidenques entre els anys 1940 i 1950. L'obra suposà l'inici d'una llarga sèrie de relats inclosos dins un complex univers de ficció creat per l'autor i que tracta d'un futur on els humans comparteixen la seva existència amb els robots.
 • 1984 (novel·la)

  1984 és una novel·la política de ficció distòpica, escrita per George Orwell entre 1947 i 1948 i publicada el 8 de juny de 1949.
 • 1r satèl·lit a l'espai (Sputnik I)

  1r satèl·lit a l'espai (Sputnik I)
  L'Sputnik 1 tenia una massa aproximada de 83 kg, comptava amb dos transmissors de ràdio i orbitar la Terra a una distància d'entre 938 km en el seu apogeu i 214 km, en el seu perigeu.
  La nau Sputnik 1 va ser el primer intent no fallit, de posar en òrbita un satèl lit artificial al voltant de la Terra. Es va llançar des del Cosmòdrom de Kazakhstan.
 • Solaris (1961)

  Solaris és el nom d'una novel.la de ciència ficció de Stanisław Lem que transcorre al planeta de nom homònim, publicada a Varsòvia (Polònia) el 1961.
 • 1r persona a l'espai (Yuri Alekséievich)

  1r persona a l'espai (Yuri Alekséievich)
  Yuri Alekséievich Gagarin (en rus Юрий Алексеевич Гагарин; Gzhatsk, Unió Soviètica, 9 de març de 1934 - Moscou, 27 de març de 1968), cosmonauta soviètic. El 12 d'abril de 1961, Gagarin es va convertir en el primer ésser humà en viatjar a l'espai, en fer-ho a bord de la nau Vostok 1.
 • Duna

  Dune és una novel·la de ciència ficció escrita per Frank Herbert i publicada el 1965. Va rebre el Hugo Award de 1966 i el primer Premi Nebula a la Millor Novel·la.
 • 2001: una odissea de l'espai

  2001: una odissea de l'espai és una pel·lícula de ciència ficció del 1968, dirigida per Stanley Kubrick, escrita per ell mateix i per Arthur C. Clarke.
 • Internet

  Internet
  En la dècada de 1980, tecnologies que reconeixeríem com les bases de la moderna Internet, van començar a expandir-se per tot el món. Eun dia com avui, però de 1969, Charley Kline, estudiant de programació, va encendre l'ordinador SDS Sigma 7 de la Universitat de Califòrnia, Los Angeles (UCLA).
 • 1r persona a la lluna (Neil Armstrong)

  1r persona a la lluna (Neil Armstrong)
  Neil Alden Armstrong (nascut el 5 d'agost de 1930) és un pilot d'avió, astronauta, pilot de proves, enginyer aeronàutic, professor d'universitat i Aviador Naval dels Estats Units. Va ser la primera persona en trepitjar la Lluna. El seu primer vol espacial va ser a bord de la Gemini 8 el 1966, on va ser-hi el comandant, sent un dels primers ciutadans americans en volar a l'espai.
 • El telèfon mòbil

  El telèfon mòbil
  Martin Cooper va ser pioner en aquesta tecnologia, a ell se'l considera com "el pare de la telefonia cel·lular" a l'introduir el primer radiotelèfon, al 1973, als Estats Units.
 • Encontres a la tercera fase (1977)

  Encontres a la tercera fase (1977)
  Encontres a la tercera fase (Close Encounters of the Third Kind a l'original en anglès) és una pel·lícula de ciència-ficció estatunidenca, dirigida per Steven Spielberg, estrenada el 1977 i doblada al català.
 • 1r llançament del Discovery

  1r llançament del Discovery
  Primera missió del Discovery. Llançament de dos satèl lits de comunicació, un d'ells el LEASAT F2.
 • El meu neixement

  El meu neixement a Granollers.
 • Inici de la ISS

  Inici de la ISS
  L'Estació Espacial Internacional (en anglès International Space Station, ISS) és un projecte internacional per a construir i mantenir una estació espacial permanent en òrbita al voltant de la Terra.
  A l'Estació Espacial Internacional intervenen sis agències espacials: l'estatunidenca National Aeronautics and Space Administration (NASA), la russa (RKA), la japonesa (JAXA), la canadenca (CSA/ASC), la brasilera (AEB) i l'Agència Espacial Europea (ESA - European Space Agency.
 • La Guerra de les Galàxies

  La Guerra de les Galàxies
  La Guerra de les Galàxies (Star Wars en anglès) és una sèrie de pel·lícules de ciència ficció creades pel guionista, productor i director George Lucas.
 • Creació del Facebook

  Creació del Facebook
  El Facebook és una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.
  El Facebook va ser fundat inicialment per Mark Zuckerberg, estudiant informàtica a la Universitat de Harvard (Estats Units)
 • El capitán de la astronave Pólux.

  El volumen titulado Pólux. Seis relatos de ciencia ficción rusa se abre con el maravilloso cuento de Valentina Zuravleva
 • Snow Crash - Neal Stephenson

  Snow Crash és el títol d'una novel.la de ciència ficció escrita per Neal Stephenson i publicada el 1992