Carrera espacial

cursa espacial

 • Sputnik 1

  Sputnik 1
  L'sputnik 1 va ser el primer satèl·lit enviat a l'espai pels soviètics. Va ser l'inici de la carrera espacial. El van enlairar amb l'ajut del míssil R-7 Semyorka el primer míssil intercontinental desplegat pels soviètics.
 • Sputnik 2- Laika

  Sputnik 2- Laika
  Un més desprès de posar primer satèl·lit en orbita els soviètics van enviar un segon, però aquest cop al interior de la nau viatjava una gosa que es convertiria en el primer animal a arribar a l'espai.
 • Explorer 1

  Explorer 1
  Desprès dels dos satèl·lits sputnik enviats a l'espai per els soviètics, els americans es van possar en marxa i van enviar el primer satèl·lit, el explorer 1.
 • Creació de la NASA

  Creació de la NASA
  Aquesta oficina es va crear als Estats Units per unificar les recerques espacials i els llençaments de coets i satèl·lits
 • Score- satèl·lit de comunicacions

  Score- satèl·lit de comunicacions
  L'Score va ser el primer satèl·lit dissenyat per a telecomunicacions en orbitar al espai. Va ser la primera victòria estatunidenca a la carrera espacial. El discurs de Nadal del president Eisenhower d'aquell any es va retransmetre a través d'aquest satèl·lit.
 • El Lluna 2

  El Lluna 2
  El Lluna dos va ser el primer satèl·lit en arribar a la lluna. El van enviar els Soviètics. Dos dies desprès va caure al mar. Va ser un èxit però fins el satèl·lit lluna 9 no es va aconseguir un allunatge controlat.
 • Vostok 1- Gagarín

  Vostok 1- Gagarín
  El Vostok 1 va ser la primera nau tripulada en arribar a orbitar la terra. El vol va durar un parell d'hores i Yuri Gagarín el primer home a l'espai va tornar al nostre planeta sa i estalvi.
 • Primer americà a l'espai

  Primer americà a l'espai
  Poc desprès de que Rússia enviés el primer home a l'espai els americans en van enviar el segón. Alan Shepard va ser el primer estatunidenc en arribar a l'espai.
 • Vostok 6- Valentina Tereshkova

  Vostok 6- Valentina Tereshkova
  Desprès de l'èxit del Vostok 1 els soviètics van enviar a la primera dona a l'espai. El viatge va durar més de tres dies i va donar 48 voltes a la terra. A més va prendre fotografies que van servir per descobrir els aerosols de la atmosfera.
 • Vosjod 2- passeig espacial

  Vosjod 2- passeig espacial
  En aquests cas la nau va enlairar-se amb dos tripulants i en arribar un d'ells, Leónov, va abandonar la nau per fer un passeig per l'espai d'un quart d'hora.
 • Passeig espacial americà

  Passeig espacial americà
  Pocs messos desprès del primer passeig espacial aconseguit pels soviètics els americans van enviar a Ed White que va passejar durant 23 minuts per la zona de Hawaii i el Golf de Mèxic.
 • Soyuz 1

  Soyuz 1
  La nau Soyuz 1 va ser la primera de les naus del programa soviètic Soyuz. Aquest vol va ser un vol de proba tripulat per el coronel Vladimir Komarov. La missió no va ser rellevant en quant a descobriments però al tornar a la terra la nau es va estrellar i el coronel Komarov va morir en l'accident. Ell va ser el primer humà en morir en un vol espacial.
 • Apolo 8

  Apolo 8
  L'apollo 8 va ser un dels molts coets del programa Apollo dut a terme per la NASA. Aquest va ser el primer coet tripulat amb el impuls necessari com per poder arribar a sortir de l'orbita terrestre i arribar a orbitar la lluna. Els tres tripulants de la nau van poder ser els primers en veure la cara oculta de la lluna.
 • Apollo 11

  Apollo 11
  "Un petit pas per a l'home, però un gran pas per a la humanitat" L'Apollo 11 va ser la primera nau tripulada en aterrar suament a la lluna. En ella viatjaven tres homes Edwin E. "Buzz" Aldrin i Neil A. Armstrong els dos que van tocar la lluna i un tercer Michael Collins que va quedar-se a la nau. Aquest punt de la història marca un abans i un desprès.
 • Apollo-Soyuz

  Apollo-Soyuz
  Desprès de 18 anys de competició entre dos grans potències el 16 de Juliol del 1975 dos naus una estatunidenca i una altra soviètica van unir-se a l'espai i els dos astronautes que hi viatjaven van donar-se la mà. Un gest de reconciliació entre dos països que va possar fi a la carrera espacial.