Ordenador portatil

Tecnologia, Història i Ciència-Ficció

By Prada
 • Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift

  Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift
  El primer viatge de Gulliver és a Liliput, un país on tot és de mida petita i on arriba a la cort reial. Els habitants el fan presoner quan és nega a atacar el país veí i ha de fugir.El segon viatge és a Brobdingnag, que és un país de gegants. És tractat com una mascota de fira per la seva mida petita i viu aventures que barregen l'èpica i l'humor.Els viatges del tercer llibre són més breus. Visita l'illa volant de Laputa i altres països propers, on els habitants es dediquen només a l'especular.
 • 1a Máquina de Vapor

  És una màquina tèrmica de funcionament alternatiu que utilitza el vapor d'aigua com a líquid de treball i que transforma una part de l'energia interna del vapor en energia mecànica. El inventor de la máquina de vapor va ser un matemàtic, inventor i enginyer escocès James Watt.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  Va començar l'any 1789 i va acabar l'any 1799. Va durar deu anys. A finals del segle XVIII, el regne de França, com la major part d'Europa, estava sotmesa a l'Antic Règim. Era, doncs, una societat que només pensaba en el poder de les terres. La monarquia absoluta de Lluís XVI era incapaç de millorar la situació de crisi financera i la fam.
 • Frankestein o El moderno Prometeo – Mary Shelley

  Frankestein o El moderno Prometeo – Mary Shelley
  Victor Frankenstein és un científic que, abrumat pel dolor de la mort de la seva mare, investiga tècniques sobre com tornar a la vida els éssers. Crea un monstre, del qual fuig asquejat pel seu aspecte. El monstre intenta apropar-se als humans, que el rebutgen, i s'amaga al camp, on observa durant un any la vida d'una família i adquireix una mínima educació. Alhora, però, s'adona de com és de diferent de les persones i com mai l'acceptaran, motiu pel qual mata un parent del científic.
 • Aparició dels motors elèctrics

  Aparició dels motors elèctrics
  És una màquina que converteix l'energia elèctrica en mecànica. L'any 1821 el físic anglès Michael Faraday va contruir dos aparells el que s'anomena rotació electromagnètica, que consisteix amb el moviment circular continuu d'un camp magnètic al voltant d'un fil.
 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  El Telègraf és un dispositiu de telecomunicació destinat a la transmissió de senyals a distància. El de més ampli us al llarg del temps ha sigut el telègraf elèctric, encara que també s'han utilitzat telègrafs òptics de diferents formes i modalitats funcionals.
 • Aparició del motor de benzina

  Aparició del motor de benzina
  és un tipus de motor de combustió interna que utilitza l'explosió d'un combustible, provocada mitjançant una espurna, per expandir un gas i així poder engegar el vehicle.
 • S'invita el telèfon

  S'invita el telèfon
  el telèfon és un dispositiu de telecomunicacions que s'usa per transmetre i rebre so (normalment veu) a través de llargues distàncies.
 • 1a Internacional

  1a Internacional
  Va ser la primera gran organització que va tractar d'unir treballadors de diferents països. Es va fundar l'any 1864 i es va dissolgué el 1876.
 • De la Terra a la Lluna – Jules Verne

  De la Terra a la Lluna – Jules Verne
  La nau Columbiad farà l'autèntica funció d'una nau espacial, per fer realitat un vell somni: travessar l'espai i descubrir un món llunar.
 • Làmpada d'incandescència

  Làmpada d'incandescència
  És una llum elèctrica formada per una espècie de embulcall de vidre a l'interior. A dintre hi ha un filament metàl·lic que, quan hi ha electricitat produeix llum.
 • La televisió

  La televisió
  és un sistema de telecomunicació per a l'emissió i per a la recepció de sons i d'imatges en moviment a distància. El terme també ha acabat referint-se a tots els aspectes de la programació televisiva.
 • Aparició del motor dièsel

  Aparició del motor dièsel
  És un motor de combustió interna que transforma l'energia tèrmica de la combustió en energia mecànica de rotació. Això s'aconsegueix omplin els cilindres d'aire i després en el moment adequat injectar pressió el gasoil.
 • La guerra dels mons – H.G. Wells

  La guerra dels mons – H.G. Wells
  És la primera descripció coneguda d'una invasió alienígena de la Terra, i ha tingut una notable influència sobre las posteriors i nombroses versions d'aquesta mateixa idea.
 • 1a Guerra Mundial

  1a Guerra Mundial
  Va ser una guerra entre països que hi va haver entre l'any 1914 i 1918. Dels 32 països que hi van intervenir, 6 eran els països anomenats "aliats", que van ser: França, l'Imperi Britànic, Sèrbia, l'Imperi Rus, els Estats Units i Itàlia. I els altres eran anomenats "Potències Centrals": l'Imperi Alemany, l'imperi Austrohongarès, l'Imperi Turc i Bulgària.
 • R.U.R. (Robots Universales Rossum) - Karel Capek

  R.U.R. (Robots Universales Rossum) - Karel Capek
  Tracta sobre una empresa que construeix humans artificials orgànics per tal d'alleugerir la feina als homes. Encara que en l'obra aquest humans artificials són anomenats robots en realitat tenen més a veure amb el concepte modern d'androide o clon. És a dir, criatures que poden fer-se passar per humans i que tenen el do de poder pensar. Malgrat haver sigut ideats per ajudar als homes, més endavant aquestes màquines és confronen amb la societat iniciant una revolta que acabarà destruint la vida.
 • La ràdio

  La ràdio
  és un mitjà de comunicació que es basa en l'enviament de senyals d'àudio a través d'ones de ràdio, tot i que tambè es pot referirse a diferents coses com a altres formes d'enviament d'àudio a distància com la ràdio per Internet.
 • Va néixer el meu avi.

  Va néixer el meu avi per part de mare.
 • Fabricació del 1r Transistor

  Fabricació del 1r Transistor
  El transistor és un component electrònic semiconductor d'estat sòlid que s'utilitza com a amplificador o com a commutador, i té tres terminals que s'anomenen col·lector, base i emissor.
 • Va néixer la meva àvia

  Va néixer la meva àvia per part de mare
 • 2a República Espanyola

  2a República Espanyola
  El 14 d'abril de 1931 es proclamava a Espanya la Segona República Espanyola (1931-1939), amb la qual cosa acaba el règim de la Restauració borbònica iniciat amb l'arribada al tro d'Alfons XII.
 • Va néixer el meu avi.

  Va néixer el meu avi.
  Va néixer el meu avi per part de pare.
 • Va néixer la meva ávia.

  Va néixer la meva ávia per part de pare.
 • Guerra Civil Espanyola

  Guerra Civil Espanyola
  Va ser una guerra que hi va haver entre el govern de la Segona República Espanyola, que eran d'esquerres, contra una part de l'exèrcit i de les organitzacions de dretes. La guerra és va iniciar amb un llançament militar el 17 de juliol de 1936 a la guarnició de Melilla, que l'endemà es va estendre pertot arreu de l'Estat.
 • 2a Guerra Mundial

  2a Guerra Mundial
  Tot va començar l'1 de setembre del 1939 amb la invasió alemanya de Polònia i les declaracions subsegüents de guerra del Regne Unit, França, i els domins britànics d'Alemanya. A la primavera de 1940, Alemanya, aliada amb Itàlia, va envair els països de l'Europa Occidental i del nord, derrotant amb facilitat els exèrcits francessos i britànic. Tot i això, la Gran Bretanya no va poder ser ocupada.
 • 1984 – George Orwell

  1984 – George Orwell
  Després d'anys treballant per al Ministeri de la Veritat, Winston esdevé conscient que els retocs de la història en els quals consisteix la seva feina són només una part de la gran farsa en la qual es basa el seu govern, i troba l'amor de Júlia, una jove rebel, encarnant així una resistència de dos contra una societat que es vigila a ella mateixa.A través d'una història intricada, amb temes com el rentat de cervell, el llenguatge, la psicologia i la inventiva encaminats al control físic i mental
 • El capitán de la astronave Pólux - Valentina Zuravleva

  El capitán de la astronave Pólux - Valentina Zuravleva
  La història tracta de que els robots viuen amb els humans i els ajuden en qualsevol cosa, com si fosin persones normals. Però, arriba un punt en que els robots es descontrolan i ataquen els humans.
 • 1r Satèl·lit a l'Espai

  1r Satèl·lit a l'Espai
  A les 22:28 h (hora de Moscou) del 4 d'octubre de 1957 l'URSS va enlairar un coet R-7 des de Tiuratam (Kazakhstan), prop de Baikonur. Dins d'aquest coet hi havia el satèl·lit anomenat Sputnik 1. Minuts després del llençament del Sputnik 1, la agència l'URSS va anunciar que el satèl·lit Sputnik 1, s'havia posat en òrbita. Va ser el primer satèl·lit en posar-se en òrbita.
 • Solaris – Stanislaw Lem

  Solaris – Stanislaw Lem
  Tracta sobre els intents de comunicar amb una intel·ligència alienígena totalment diferent a la humana, un gegant oceà protoplasmàtic amb un planeta d'un sistema binari d'estrelles, i el qual presumeix de tenir vida i, possiblement, un cervell autònom.
 • 1 a persona a l'espai

  1 a persona a l'espai
  El 12 d'abril del 1961, Gagarin es convertí en el primer ésser humà que viatjà a l'espai amb la nau Vostok 1.
 • Crisis del míssils-guerra freda

  Crisis del míssils-guerra freda
  La crisis dels míssils es denomina al conflicte entre Estats Units, la Unió Soviètica i Cuba, generat pel descobriment per part d'Estats Units de bases de míssils nuclears soviètics a territori cubà.
 • Va néixer el meu pare.

  Va néixer el meu pare.
 • Duna – Frank Herbert

  Duna – Frank Herbert
  Dune pren lloc en un futur llunyà, enmig d'un imperi interestel·lar feudal on els planetes són controlats per cases nobles que deuen obediència a la casa Imperial: la Casa Corrino. La novel·la narra la història d'un jove Paul Atreides (hereu del Duc Leto Atreides) quan ell i la seva família es muden al planeta Arrakis, l'única font de l'espècie Melange, la substància més important i valuosa de tot l'Univers.
 • Va néixer la meva mare

  Va néixer la meva mare.
 • 2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke

  2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke
  Als inicis de la humanitat, uns homínids troben un estrany monòlit. Milers d'anys després l'home té transbordadors a l'espai i navega per ell. Però el misteriós objecte torna a aparèixer en una explotació lunar sense que ningú pugui explicar de que es tracta. .
 • 1a persona a la Lluna

  1a persona a la Lluna
  Neil Alden Amstrong es el primer èsser humà en trepitja la Lluna. Aquest fet va tenir lloc el 20 de Juliol de l'any 1969. Després, d'aquest dia s'el va recordar per la frase: "És un petit pas per un home, però un gran salt per la humanitat".
 • Internet

  Internet
  és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet i que transmeten les dades mitjançant clabes elèctrics.
 • Aparició dels primers Microprocessadors-Intel 4004

  Aparició dels primers Microprocessadors-Intel 4004
  és una Unitat Central de Procés (CPU) de 4 bits llençada per Intel Corporation el 1971. Va ser la primera CPU amb només un xip.
 • Telèfon mòbil

  Telèfon mòbil
  és un dispositiu electrònic amb ràdio de curt abast usat per a comunicacions mòbils de veu i dades. Funciona sobre una xarxa d'estacions base especialitzades distribuïda pel territori, conegudes com a cel·les.
 • Arribada de la democràcia a Espanya

  Arribada de la democràcia a Espanya
  Va ser quan en Francisco Franco va morir i es va acabar la dictadura franquista. Quan ell va morir, Juan Carlos I és va convertir en rei d'Espanya.
 • La guerra de les galaxies – George Lucas

  La guerra de les galaxies – George Lucas
  La República Galàctica, formada per la majoria dels móns de la galàxia, s'enfronta a una terrible guerra, en part per les intrigues de Darth Sidius, un mestre sith. És l'època de l'aprenentatge jedi d'Anakin Skywalker, i la seva caiguda en desgràcia, i alhora de la destrucció de la República, i la seva transformació en el malvat Imperi Galàctic, amb el seu emperador Palpatine (mestre sith) i el seu aprenent Darth Vader. Quan passen uns anys els jedis acaben morts per culpa d'una guerra.
 • Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg

  Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg
  Claude Lacombe, especialista francès que treballa en ovnis, és cridat a Mèxic per investigar el descobriment de avions de guerra, Tbm Avenger, desapareguts en una missió el 1945, i trobats en perfecte estat al desert de Sonora. Altres fets estranys es produeixen a la superfície del planeta, i el Dr. Lacombe s'esforça a lligar tots aquests esdeveniments que diran la veritat sobre el que ha passat amb els extraterrestres,
 • Aparició del CD-ROM

  Aparició del CD-ROM
  És un disc compacte que permet emmagatzemar informació limita en la seva memòria.
 • Caiguda del Mur de Berlin

  Caiguda del Mur de Berlin
  El 10 de novembre de 1989 el mur de Berlin va caura després de 28 anys. Aproximadament van morir 75.000 persones per culpa d'intentar pasar el mur de Berlin. Quan el mur va ser destruir les ones de radio van dir "El mur és obert"!.
 • Snow Crash – Neal Stephenson

  Snow Crash – Neal Stephenson
  Narra la història de Hiroaki Hiro Protagonistes, un repartidor de pizza en el món real, però príncep guerrer en el Metavers, que un dia està a punt de no lliurar una pizza a temps, motiu pel qual coneix TA, una adolescent patinadora que treballa com missatgera. Poc després, Hiro descobreix l'existència d'un poderós virus informàtic en el Metavers que projecta una imatge de soroll constant sobre un monitor.
 • Vaig néixer

  Vaig néixer
  Va néixer en David Prada Cuspinera
 • Facebook

  Facebook
  és una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.
 • Estatut d'autonomia de Catalunya en democràcia

  Estatut d'autonomia de Catalunya en democràcia
  És la norma institucional bàsica. Defineix els drets i deures de la ciudadania de Catalunya, les institucions polítiques de la nacionalitat catalana, les seves competències i relacions amb l'Estat.
 • 1r llançament del Discovery

  1r llançament del Discovery
  El transbordador Discovery s'ha enlairat aquesta el dia 4 de Juliol de l'any 2006, a les 21:20 de la nit amb èxit des de la base de cap Canaveral a Florida, en el primer llançament que l'Agència Espacial nord-americana (NASA) el llançament ha concidit amb el Dia de la Independència.