Ciència Espacial

 • Telescopi

  Telescopi
  Galileo Galilei va presentar la seva “nova creació” a Venecia, un tub amb dues lents, el telescopi. Gràcies a aquest aparell, Galileu va veure que el Sol, considerat fins llavors símbol de perfecció, tenia taques. L'astrònom va realitzar observacions directes de l'estrella, aprofitant quan els núvols s'interposaven al disc solar, o en els matins i capvespres, quan la intensitat lluminosa era més suportable, una pràctica que li va deixar totalment cec a la fi de la seva vida.
 • Kepler

  Kepler
  L’alemany Johannes Kepler va descobrir les lleis sobre el moviment dels planetes, que explicava coses com que els planetes giren al voltant del Sol fent una òrbita el·líptica, no circular; i que quan més a prop del Sol més ràpid es movien.
 • De La Tierra a La Luna

  De La Tierra a La Luna
  L’escriptor francés Julio Verne publica la seva obra “De la Tierra a la Luna”. Aquesta obra va ser un intent de descriure per primera vegada poc científicament els problemes que calia resoldre per aconseguir enviar un objecte a la Lluna.
 • Cohete V2

  Cohete V2
  Van construir el “Cohete V2”, va servir per per atacar objectius aliats durant la Segona Guerra Mundial per part de l’exèrcit alemany. És curiós que Hitler en un principi no creia en la viabilitat del projecte i era molt poc el seu suport econòmic amb aquesta causa, ja que en la seva producció van tenir lloc més de sis mil modificacions i nombrosos intents fallits.
 • Sputnik I

  Sputnik I
  L’Sputnik I fou un satèl·lit no gaire més gran que una pilota de futbol, enviat a l’espai per la Unió Soviètica en plena guerra freda. A les 22:28 h del 4 d’octubre de 1957 va ser enviat en un cohet, minuts després la Unió Soviètica va anunciar que s'havia aconseguit posar en òrbita el primer objecte artificial en la història de la humanitat.
 • Sputnik II (Laika)

  Sputnik II (Laika)
  Envien Sputnik 2, aquest no estava vuit, sinó que van enviar un ésser viu (la gossa Laika) amb l’objectiu principal de provar que era possible soportar l’aussencia de gravetat i sobreviure en òrbita. Laika va durar entre 5 i 7 hores a l’espai, però finalment va morir per l’estrès i els sobrecalentament de la càpsula.
 • Explorer I

  Explorer I
  Estats Units envia el seu primer satèl·lit. Explorer l, es va mantenir en òrbita fins l’any 1970. Aquest satèl·lit podia mediar temperatures, impactes de meteorits…
 • Vanguard I

  Vanguard I
  Estats Units va posar en òrbita un petit satèl·lit, Vanguard I, aquest ha sigut el satèl·lit que més temps ha estat orbitant la terra. Va quart satèl·lit posat en òrbita en la història, el segon per part dels Estats Units, i el satèl·lit més antic que segueix en òrbita, ja que els seus predecessors (Sputnik 1, Sputnik 2 i Explorer 1) van tornar a entrar a l'atmosfera poc després del seu llançament. La darrera comunicació del Vanguard 1 es va rebre l'any 1964.
 • The Dark Side Of The Moon

  The Dark Side Of The Moon
  S’observa per primer cop la cara oculta de la Lluna. La sonda soviètica Luna 3 va fotografiar les fotos que després van ser enviades per ràdio fins la Terra.
 • Mercury Redstone III

  Mercury Redstone III
  Van enviar a Alan She-pard en la nau Mercury Redstone 3, a realitzar un vol suborbital de 15 minuts a uns 100 km per hora. Va ser el primer vol espacial tripulat dels Estats Units, també va ser un intent per part dels estats units per enviar un astronauta en òrbita al voltant de la Terra, abans que la Unió Soviètica durant la Guerra Freda.
 • Vostok V

  Vostok V
  Vostok 5 va ser una missió del programa espacial soviètica juntament amb la missió Vostok 6; permetent a les dues naus espacials Vostok s'acostessin una de l'altra en òrbita i establir contacte per ràdio.Estava tripulat per Valentina Tereshkova, la primera dona cosmonauta en arribar a l’espai exterior.
 • Mars I

  Mars I
  Mart Ú és un projecte privat per a muntar una colònia permanent d'humans al planeta vermell (Mart) cap a l'any 2023. Aquest projecte és portat per l'investigador neerlandès, Bas Lansdorp. Es van portar satèlits de comunicació al planeta el 2018 i després de diverses etapes, finalment voldran llançar el 2022 un primer equip d'humans a Mart. Fent així que arribant a l'any 2023, hi visquin permanentment i enviar un nou equip de quatre astronautes cada dos anys després de l'enviament inicial.
 • Ranger VI i VII

  Ranger VI i VII
  Les Ranger van ser les primeres sondes nord-americanes , desenvolupades en l'any 1960 pel Jet Propulsion Laboratory (JPL). El seu objectiu principal era fotografiar la Lluna per obtenir informació sobre les característiques de la superfície lunar, amb vista a el desenvolupament dels programes Surveyor i Apol·lo.
 • Ranger VIII, Lluna IX i Zond III

  Ranger VIII, Lluna IX i Zond III
  Es va llançar el Ranger 8, el Lluna 9 i el Zond 3, que va fotografiar una zona de prop de cinc milions de quilòmetres quadrats de la cara llunar que només visible des de la terra.
 • Orbiter

  Orbiter
  La sonda Lunar Orbiter fa la primera foto de la terra des de la lluna. El programa Lunar Orbiter, van 5 missions orbitadors no tripulats a la Lluna, el seu principal objectiu era buscar una bona zona d'aterratge per l’Apolo, es van fer mapes de la superfície.
 • “Un petit pas per l’home, un gran pas per la humanitat”

  “Un petit pas per l’home, un gran pas per la humanitat”
  Neil Armstrong, Buzz Aldrin y Michael Collins van ser els primers a trepitjar la lluna amb l’Apollo 11. La nau Apollo 11 va ser enviada a l'espai pel coet Saturn V des-de florida, Estats Units. Es va enlairar el 16 de juliol de 1969, va arribar a la Lluna el 20 de juliol.
 • Spirit

  Spirit
  Spirit és el primer dels dos robots que forma part de el Programa d'Exploració de Mart de la NASA. La nau va aterrar amb èxit al planeta Mart a les 04:35 UTC de el 3 de gener de 2004 i va finalitzar la seva activitat al març de 2010, moment en què va deixar d'enviar comunicacions.
 • Opportunity

  Opportunity
  És el segon dels dos vehicles tot terreny no tripulats de la NASA que van aterrar a Mart. Opportunity va arribar al planeta Mart el 25 de gener de l'any 2004. El juny de 2018 es va perdre comunicació amb el vehicle.
 • Curiosity

  Curiosity
  El Curiosity és un rover que està explorant el cràter Gale a Mart, com a part de la missió Mars Science Laboratory que està realitzant la NASA. Els objectius principals del curiosity son obtenir informació sobre el clima de Mart, investigar si la vida Mart podria haver estat possible, i també preparar una possible futura exploració per part d’humans.