Carrera Espacial

 • Llançament del SPUTNIK 1

  Llançament del SPUTNIK 1
  El Sputnik 1 va ser el primer satelit artificial de la historia.
  la nau Sputnik 1 va ser el primer intent exitos de ficar en orbita un satelit artificial alrededor de la Terra
 • Creació de la NASA i llançament del primer satel·lit americà

  Creació de la NASA i llançament del primer satel·lit americà
  L'Administració Nacional d'Aeronàutica i l'Espai, més coneguda com NASA, és l'agència de govern nord-americà responsable de el programa espacial civil, així com de la investigació aeronàutica i aeroespacial.
 • Yuri Gargarin primer home a l'espai

  Yuri Gargarin primer home a l'espai
  va ser un cosmonauta i pilot de la Força Aèria Soviètica. Es va convertir en el primer ésser humà en viatjar a l'espai exterior, un dels grans fets de la carrera espacial, després de completar una òrbita de la Terra a bord de la càpsula Vostok 1 el 12 d'abril de 1961. Gagarin va passar a ser una celebritat internacional i va ser guardonat amb moltes medalles i títols, entre ells el d'Heroi de la Unió Soviètica, el major honor del seu país.
 • Valentina Terskova, primera dona en viatjar a l'espai exterior

  Valentina Terskova, primera dona en viatjar a l'espai exterior
  és una cosmonauta, política russa i enginyera, ja retirada. Es va convertir en la primera dona a anar a l'espai, havent estat seleccionada entre més de quatre-cents aspirants i cinc finalistes per pilotar el Vostok 6, llançat el 16 de juny de 1963. Va completar 48 òrbites al voltant de la Terra en els seus tres dies a l'espai extraterrestre.
 • Primer passeig espacial d'un home, el rus Alexei A.Leonov

  Primer passeig espacial d'un home, el rus Alexei A.Leonov
  Leónov va ser un dels vint pilots de la Força Aèria Soviètica seleccionat per formar part del primer grup de cosmonautes en 1960. Com tots els cosmonautes soviètics, Leónov va ser membre de el Partit Comunista de la Unió Soviètica (PCUS).
  durant el vol de la Vosjod va estar fora de la nau durant 12 minuts i nou segons el 18 de març de 1965, unit amb la nau per una corretja de 5,35 metres. fent un record historic
 • Arribada de l'home a la Lluna. Neil Amstrong (EEUU)

  Arribada de l'home a la Lluna. Neil Amstrong (EEUU)
  Neil Armstrong, va ser un astronauta nord-americà.
  També va ser enginyer aeroespacial, pilot de guerra, pilot de proves i professor universitari.
  Quan va posar un peu a la lluna, el 21 de juliol de 1969, va pronunciar aquesta frase, que molt aviat es va tornar popular: «És un petit pas per a un home, però un gran salt per a la humanitat».
 • Primera estació espacial en òrbita, enviada per la URSS, Salyut 1

  Primera estació espacial en òrbita, enviada per la URSS, Salyut 1
  La Salyut 1 va ser la primera estació espacial de la història.
  Es va llançar el 19 d'abril de 1971 a òrbita a 200 km sobre la Terra. Dos naus Soyuz van visitar l'estació abans que es cremés a l'entrar de nou a l'atmosfera, a l'octubre de 1971. Portava dos telescopis per observar les estrelles.
 • Sally Ride, primera dona americana en viatjar a l'espai

  Sally Ride, primera dona americana en viatjar a l'espai
  El 18 de juny de 1983 es ​​va convertir en la primera dona de el continent americà a viatjar a l'espai com a tripulant en el transbordador espacial Challenger com a part de la missió STS-7. La tripulació de cinc astronautes, va abordar la missió STS-7 va desplegar dos satèl·lits de comunicacions.
  va realitzar experiments farmacèutics, va ser la primera missió a utilitzar el braç robot en l'espai, i la primera a utilitzar el braç per recuperar un satèl·lit.
 • accident del transbordador espacial Challenger als EEUU

  accident del transbordador espacial Challenger als EEUU
  El transbordador espacial Challenger va ser el segon orbitador del programa de l'transbordador espacial a entrar en servei. El seu primer vol es va realitzar el 4 d'abril de 1983, i va completar nou missions abans de desintegrar-se en el espai, el 28 de gener de 1986, causant la mort als set tripulants als 73 segons del seu llançament. El Challenger va ser reemplaçat pel transbordador espacial Endeavour, que va volar per primera vegada el 1992, sis anys després de l'accident.
 • la Xina envia la seva primera nau sense tripulanció, la Shenzhou

  la Xina envia la seva primera nau sense tripulanció, la Shenzhou
  Shenzhou és una nau espacial xinesa amb capacitat per transportar taikonautas. Ha estat la primera de el programa espacial xinès en posar a un taikonauta en òrbita el 15 d'octubre del 2003.
  El programa actual de vols tripulats de la Xina es va autoritzar a l'abril de 1992, amb el nom de Projecte 921/1. Es va començar a treballar-hi al gener de 1993.
 • El robot de la NASA Curiosity aconsegueix les millors imatges de Mart

  El robot de la NASA Curiosity aconsegueix les millors imatges de Mart
  Mars Science Laboratory és una missió de sonda espacial robòtica a Mart llançada per la NASA el 26 de novembre de 2011, que va aterrar amb èxit Curiosity, un rover de Mart, en Gale Crater el 6 d'agost de 2012