Línea de temps de temps sobre Tecnologia, Història i Ciencia-Ficció

 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  La Revolució Francesa (1789–1799) és considerada el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 • Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift

  Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift
  El llibre se'ns presenta com la narració d'un viatger amb el fals títol Viatgis a diverses remotes Nacions del Món, la seva autoria solament s'assigna a Lemuel Gulliver. del material introductori que són gairebé els mateixos en els llibres moderns. El llibre pròpiament dit està dividit en quatre parts, cadascuna representant un viatge, que són les que segueixen.
 • 1r ferrocarril al món

  1r ferrocarril al món
  locomotora "South *Wales" (8 km/h) Richard Trevithick, primera locomotora del món
 • Frankenstein

  Frankenstein
  Frankenstein va ser publicat en 1818 i emmarcat en la tradició de la novel·la gòtica, el text explora temes tals com la moral científica, la creació i destrucció de vida i l'audàcia de la humanitat en la seva relació amb Déu. D'aquí, el subtítol de l'obra: el protagonista intenta *rivalizar en poder amb Déu, com una sort de Prometeu modern que arrabassa el foc sagrat de la vida a la divinitat. És considerat com el primer text del gènere Ciència Ficció.
 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  El telègraf va apareixer l'any 1833. Aquest dispositiu va ser inventat pel nord-americà Samuel Morse en 1832. Al principi, el sistema mancava d'un codi per a la comunicació, però aviat tots dos van crear un alfabet basat en l'amplitud dels senyals donant-li així una veritable capacitat de comunicació al seu invent.
 • S'inventa el telèfon

  S'inventa el telèfon
  Meucci va construir un telèfon per connectar la seva oficina amb el seu dormitori situat en el segon pis, a causa del reumatisme de la seva esposa. Però mancava dels diners suficients per patentar el seu invent, per la qual cosa ho va presentar a una empresa que no li va parar esment, i no li va retornar els materials. Pel que sembla aquests materials van caure en mans d'Alexander Graham Bell qui es va servir d'ells per desenvolupar el seu telèfon, que va presentar com a propi.
 • De la terra a la lluna- Jules Verne

  De la terra a la lluna- Jules Verne
  Els membres del Gun Club, constructors de canons, es troben sense res que fer. Barbicane, president de l'associació té una idea per aixecar-los l'ànim: proposa la fabricació d'un canó gegant per enviar un projectil a la Lluna. Juntament amb el secretari, J. T. Maston, i després de ser informats dels detalls astronòmics per l'observatori de Cambridge, han de resoldre una sèrie de qüestions: característiques del canó, forma i grandària del projectil, etc.
 • Aparició dels motors elèctrics

  Aparició dels motors elèctrics
  Durant l'exposició industrial a Viena l'any 1873, es
  va connectar accidentalment un generador de dinamo inactiu a un segon generador de dinamo que ja estava funcionant. El generador inactiu va arrencar i va funcionar com a motor. L'efecte va ser reconegut per Zenobe Theopile Gramme, el dissenyador dels dinamos en qüestió.
 • Làmpada d'incandescència

  Làmpada d'incandescència
  L'invent del llum incandescent s'atribueix generalment a Thomas Edison que va presentar el 21 d'octubre de 1879 un llum pràctic i viable, que va lluir durant 48 hores ininterrompudes, no obstant això és un error, doncs l'invent va ser primerament desenvolupat per Humphry Davy i millorat per Warren de la Rue.
 • La ràdio

  La ràdio
  Es van descubrir les ones electromágnetiques.
  Van ser diferentes persones qui van inventar la ràdio, Alejandro Stepánovich Popov va fer les seves primeres demostracions en Sant Petersburg, Rússia; Nikola Tesla a San Luis (Missouri, Estats Units) i Guglielmo Marconi a Anglaterra.
 • 1a Guerra Mundial

  1a Guerra Mundial
  La Primera Guerra Mundial o Gran Guerra va ser un conflicte armat que va tenir lloc entre 1914 i 1918 i que va produir més de 10 milions de baixes. Més de 60 milions de soldats europeus van ser mobilitzats des de 1914 fins a 1918.
 • La televisió

  La televisió
  El desenvolupament de les cèl·lules fotosensibles de seleni, en les que la seva resistivitat varia segons la quantitat de llum que incideixi en elles, el sistema es va perfeccionar fins al punt que el 1927 es va establir un servei regular de transmissió de telefotografia entre Londres i Nova York. Les ones de ràdio aviat van substituir els cables de coure, tot i que mai van arribar a eliminar per complet, sobretot en els serveis punt a punt.
 • Guerra Civil Espanyola

  La Guerra Civil Espanyola (17 de juliol de 1936 - 1 d'abril de 1939) va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar el govern de la Segona República Espanyola, que tenia el suport de les organitzacions d'esquerres, contra una part de l'exèrcit i de les organitzacions de dretes.
 • 2a República Espanyola

  2a República Espanyola
  Amb el nom de Segona República Espanyola es coneix el període polític de la història d'Espanya comprès entre el 14 d'abril de 1931 a l'1 d'abril de 1939. El numeral «segona» obeeix a la necessitat de distingir-ho de l'anterior període republicà que va haver-hi, conegut com a Primera República Espanyola, que es va desenvolupar entre 1873 i 1874.
 • 2n Guerra Mundial

  2n Guerra Mundial
  La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte global en el qual es van enfrontar les Potències Aliades i les Potències de l'Eix, entre 1939 i 1945. Forces armades de més de setanta països van participar en combats aeris, navals i terrestres. Per efecte de la guerra va morir al voltant del 2% de la població mundial de l'època, en la seva major part civils. Com a conflicte mundial va començar l'1 de setembre de 1939 per acabar oficialment el 2 de setembre de 1945.
 • Naixement del meu besavi

 • Naixement del meu besavia

 • Fabricació del 1r transistor

  Fabricació del 1r transistor
  Va ser votat per un comitè directiu de 26 persones dels Bell Labs el 28 de maig de 1948 (memorandum 48-130-10), entre els següents noms: semiconductor triode, surface states triode, crystal triode, solid triode, iotatron, transistor. Per motius comercials, calia un nom curt, que de manera inequívoca el relacionés amb la tecnologia dels tubs electrònics. Va ser escollit transistor.
 • Sputnik 1

  Sputnik 1
  L'Sputnik 1 va ser el primer satélit artificial que va ser llançat a a l'espai per la Unió Soviética.
  Tenia un pes de 84 quilos amb una esfera de 58 centímetres de diametre amb quatre antenes. L’Sputnik va fer voltes al voltan de la terra durant una quants mesos, en una òrbita ente 200 i 900 quilòmetres d’altura, metre emetia una senyal de radio. Era un Bip-Bip que es podia sentir en tot el món i que demostrava la superioritat de l'URSS.
 • Naixement de la meva avia

  Neixament de la meva avia
 • 1ra persona a l'espai

  1ra persona a l'espai
  Jurin Gagarin va ser el primer home en anar a l'espai. En Jurin ho va poder aconsegir amb la càpsula Vostok -1.
 • Primera persona a l'espai

  Primera persona a l'espai
  La primera persona que va viatjar a l'espai va ser yuri Gagarin, Gagarin era un jove de 27 anys que va anar a l'espai de part de la URSS.
 • Caiguda del mur de Berlin

  Caiguda del mur de Berlin
  El mur de Berlín era part de la frontera interalemanya i separà Berlín Oest de Berlín Est i de l'RDA del 13 d'agost de 1961 al 9 de novembre de 1989. És el símbol més conegut de la Guerra freda i de la divisió d'Alemanya. Almenys 25896 persones van morir a mans de les forces de seguretat de l'RDA mentre intentaven fugir cap a l'Oest. Altres fonts parlen d'un mínim de 238 morts, incloent-hi els morts en accident.
 • Naixement del meu avi

  Neixament del meu avi
 • Duna – Frank Herbert

  Duna – Frank Herbert
  Dune és una novel•la de ciència ficció escrita per Frank Herbert en 1965. El seu èxit va ser rotund; en 1966 va guanyar el Premi Hugo i en 1965 la primera edició del Premi Nébula a la millor novel•la de ciència ficció. Publicat en espanyol per l'editorial Patrimoni en 1975, Dune obre una de les sagues més importants de la literatura fantàstica i de ciència ficció.
 • Internet

  Internet
  La prehistòria d'Internet es basa en una xarxa de caràcter militar creada pel Departament de Defensa dels Estats Units. El 29 d'octubre de 1969 arrencava a la UCLA (Universitat de Califòrnia de Los Ángeles) el primer node d'aquesta xarxa, anomenada ARPANET. Però tècnicament el naixement d'Internet, es produí l'1 de gener de 1983, amb la primera xarxa de llarg abast (WAN) basada en tecnologia TCP/IP, posada en marxa per la National Science Foundation (NSF) dels EUA.
 • Aparició dels primers microprocessadors

  Aparició dels primers microprocessadors
  Els primers mocroprocessadors van apareixer a la dècada dels 70.
 • Inici de la ISS

  Inici de la ISS
  La ISS va ser construida el 29 de Juliol de 1970, encara que les primeres persones que van anar allá a "viure" van anar al 2000.
 • El telèfon mòbil

  El telèfon mòbil
  Martin Cooper va ser pioner en aquesta tecnologia, a ell se'l considera com "el pare de la telefonia cel·lular" a l'introduir el primer radiotelèfon, el 1973, als Estats Units, mentre treballava per a Motorola; però no va ser fins a 1979 quan van aparèixer els primers sistemes cometemes comercials a Tòquio, Japó per la companyia NTT. En 1981, els països nòrdics van introduir un sistema cel·lular l'AMPS (Advanced Mobile Phone System).
 • La guerra de les galaxies – George Lucas

  La guerra de les galaxies – George Lucas
  Luke Skywalker és un granger de Tatooine amb ànsies de convertir-se en pilot espacial que veurà com la seva vida es transforma quan rep la visita de dues androides, C3-PO i R2D2, els qui porten un missatge d'auxili de la Princesa Leia para Obi Wan Kenobi, amb l'esperança que sigui alliberada de les malignes forces de l'Imperi.
 • Naixement de la meva Mare

  Naixement de la meva mare.
 • Naixement del meu pare

  Naixement del meu pare
 • Aparició del CD-ROM

  Aparició del CD-ROM
  L'aplicació potencial de la tecnologia de CD, com a mitjà d'emmagatzematge massiu de dades a baix cost, va permetre que en 1983 s'especifiqués un estàndard per a la fabricació del disacompacte per solament lectura (CD ROM).
 • 1r llançament del Discovery

  1r llançament del Discovery
  STS-41-D va ser el que va llançar primer la NASA.
 • 1r Revolució Mundial

  1r Revolució Mundial
  La Revolució mundial fa referència a la necessitat, subratllada per Vladimir Lenin, que la revolució socialista sigui global per ser duradora, ja que en cas contrari les dinàmiques expansionistes del capitalisme i els problemes de l'estructura social tensionada faran tard o d'hora caure el govern dels treballadors. Per a alguns, especialment els trotskistas, la idea d'aquesta necessitat es va veure confirmada amb la dissolució de la Unió Soviètica en 1991.
 • Snow Crash -Neal Stephenson.

  Snow Crash -Neal Stephenson.
  Les seves targetes de presentació diuen "Últim dels hackers independents i el millor espadachí del món". Hiro perd el seu treball com a repartidor de pizza per a la màfia i troba a una jove espavilada sobrenomenada I.T. , que treballa com a correu, i decideixen fer-se socis en el negoci de la intel•ligència venent informació a la CIC, l'organització amb fi de lucre que va evolucionar arran de la CIA després que el govern dels Estats Units perdés poder.
 • El meu naixement

  El meu naixement
  Vaig neixer el día 4 de novembre de 1996.
 • Facebook

  Facebook
  Facebook el van inventar Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Chris Hughes, Dustin Moskovitz. Inc. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.