The chance of artificial intelligence taking over the world

Tecnologia, Història i ciència-ficció

 • Aparició del motor de benzina

  Aparició del motor de benzina
  l motor de gasolina és un tipus de motor alternatiu de combustió interna i d'encesa per espurna que utilitza l'explosió d'un combustible, provocada mitjançant una guspira, per expandir un gas empenyent així un pistó. N'hi ha de dos i de quatre temps. Es tracta d'una màquina amb un dispositiu cilindre-èmbol d'encesa per espurna que funciona segons el cicle ideal termodinàmic d'Otto.
 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  El telègraf és un dispositiu de telecomunicació destinat a la transmissió de senyals a distància.
  El 6 de maig de 1833, el matemàtic, astrònom i físic alemany Johann Carl Friedrich Gauss i el seu amic, Wilhelm Eduard Weber, instal.lar una línia telegràfica de 1000 metres de longitud sobre les teulades de la població alemanya de Göttingen on ambdós treballaven, unint la universitat amb l'observatori astronòmic. Aquest dispositiu va ser inventat pel nord-americà Samuel Morse el 1832.
 • La Televisió.

  La Televisió.
  Els primers intents de transmetre imatges a distància es realitzaren mitjançant l'electricitat i sistemes mecànics. L'electricitat exercia com a mitjà d'unió entre els punts i servia per a realitzar la captació i recepció de la imatge, els mitjans mecànics efectuaven les tasques de moviments per a realitzar els escombrats i descomposició seqüencial de la imatge a transmetre.
 • La Radio.

  La Radio.
  La ràdio és la transmissió de senyals a través de la modulació d'ones electromagnètiques amb freqüències per sota de la llum visible.
 • De la terra a la lluna

  De la terra a la lluna
  De la Tierra a la Luna es una novela «científica» y «satirica» del escritor Julio Verne, publicada en el "Journal des débats politiques et littéraires" desde el 14 de septembre fins el 14 d'octubre de 1865, y com un sol volum el 25 d'aquell mateix any.
 • S'inventa el telèfon

  S'inventa el telèfon
  Durant molt de temps Alexander Graham Bell va ser considerat l'inventor del telèfon, juntament amb Elisha Gray. No obstant això Bell no va ser l'inventor d'aquest aparell, sinó només el primer en patentar.
  L'11 de juny de 2002 el Congrés dels Estats Units va aprovar la resolució 269, per la qual es reconeixia que l'inventor del telèfon havia estat Antonio Meucci, que el va anomenar teletròfon, i no Alexander Graham Bell. El 1871 Meucci només va poder, per dificultats econòmiques,
 • Telèfon mòbil

  Telèfon mòbil
  El telèfon mòbil (també anomenat telèfon cel·lular) és un dispositiu electrònic amb ràdio de curt abast usat per a comunicacions mòbils de veu i dades. Funciona sobre una xarxa d'estacions base especialitzades distribuïda pel territori, conegudes com a cel·les.
 • Sputnik (1r satèl·lit a l'espai)

  Sputnik (1r satèl·lit a l'espai)
  Va ser el primer satèl·lit a l'espai, va ser llançat per la Unió Soviètica.
  El nom "Sputnik" ve del rus i significa "satèl·lit" o "company de viatge".
 • Yuri Gagarin (1a persona a l'espai)

  Yuri Gagarin (1a persona a l'espai)
  Yuri Gagarin va ser un cosmonauta soviètic.
  Gagarin es convertí en el primer ésser humà a viatjar a l'espai, va fer-ho a bord de la nau Vostok 1.
 • Neil Alden Armstrong (1a persona a la Lluna)

  Neil Alden Armstrong (1a persona a la Lluna)
  Neil Alden Armstrong (nascut el 5 d'agost de 1930) és un pilot d'avió, astronauta, pilot de proves, enginyer aeronàutic, professor d'universitat i Aviador Naval dels Estats Units.
  Va ser la primera persona en trepitjar la Lluna.
 • Internet.

  Internet.
  Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.
 • Inici de la ISS (Estació Espacial Internacional)

  Inici de la ISS (Estació Espacial Internacional)
  L'Estació Espacial Internacional (EEI) (en anglès, International Space Station o ISS) és un centre de recerca que s'està construint en l'òrbita terrestre. En el projecte participen cinc agències de l'espai: la NASA (Estats Units), l'Agència Espacial Russa (Rússia), l'Agència Japonesa d'Exploració Espacial (Japó), l'Agència Espacial Canadenca (Canadà) i l'Agència Espacial Europea (ESA). Està considerada com un dels èxits més grans de l'enginyeria.
 • Facebook

  Facebook
  El Facebook és una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.