Baixa (1)

L'XPLORACIÓ DE L'ESPAI

 • primer satèl·lit en òrbita

  primer satèl·lit en òrbita
  L'Spútnik 1 va ser satèl·lit artificial de la història. A les 22:28 h (hora de Moscou) del 4 d'octubre de 1957 l'URSS va fer enlairar un coet R-7 des de Toretam (Kazakhstan), prop de Baikonur. Dins el coet hi anava aquest satèl·lit, d'una mida no gaire més grossa que una pilota de futbol.
 • primer ésser viu en òrbita

  primer ésser viu en òrbita
  La gossa Laika va ser el primer animal viu en orbitar al voltant de la Terra. Ho va fer a bord de la nau soviètica Spútnik 2 el 3 de novembre de 1957, un mes després que el satèl·lit Spútnik 1 fos posat en òrbita.
 • primer astronauta a l'espai

  primer astronauta a l'espai
  Iuri Alekséievitx Gagarin va ser un cosmonauta i pilot soviètic. Va ser el primer humà a viatjar a l'espai exterior, quan la nau espacial Vostok on viatjava va completar una òrbita de la Terra el 12 d'abril de 1961.
 • primer ésser humà en trepitjar la Lluna

  primer ésser humà en trepitjar la Lluna
  Neil Alden Armstrong va ser un pilot d'avió, astronauta, pilot de proves, enginyer aeronàutic, professor d'universitat i aviador naval estatunidenc. Va ser la primera persona que va caminar sobre la Lluna.
 • primer acoblament de càpsules (soyud)

  primer acoblament de càpsules (soyud)
  El programa de proves Apollo-Soyud va ser un vol espacial de juliol del 1975.
 • primera llançadora espacial (columbia)

  primera llançadora espacial (columbia)
  El transbordador espacial, llançadora espacial o naveta espacial de la NASA, oficialment denominat «Space Transportation System va ser l'astronau utilitzada durant 30 anys pel govern dels Estats Units d'Amèrica per a les seves missions tripulades a l'espai, i va ser retirada de servei el 2011.
 • primera estació especial

  primera estació especial
  Mir Va ser la primera estació espacial d'investigació habitada de forma permanent de la història
 • primer telescopi en òrbita

  primer telescopi en òrbita
  El telescopi espacial Hubble és un telescopi robòtic localitzat en les vores exteriors de l'atmosfera, en òrbita circular al voltant de la Terra a 593 quilòmetres sobre el nivell del mar, amb un període orbital d'entre 96 i 97 minuts
 • creació d el'Estació internacional epsacial

  creació d el'Estació internacional epsacial
  L'Estació Espacial Internacional és un projecte internacional per a construir i mantenir una estació espacial permanent en òrbita al voltant de la Terra.
 • arribada a mart de la sonda curiosity

  arribada a mart de la sonda curiosity
  El Curiosity és un rover que està explorant el cràter Gale a Mart, com a part de la missió Mars Science Laboratory (MSL) duta a terme per la NASA.