Tecnologia, Historia i Ciencia Ficció

 • Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift

  Els viatges de Gulliver – Jonathan Swift
  Va ser publicat per primera vegada l'any 1726. És un classic de la literatura que tracta sobre aventures que viu el protagonista, anomenat Lemuel Gulliver, a diferents llocs fantàstics. És una novel·la fantàstica i de ciència ficció.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  Es va desembolupar des de 1789 i va durar deu anys, fins 1799. Va ser la revolta dels pagèsos contra la monarquía. Va serimportant perquè va ser la primera revolució política contra la burgesía del continent europeu.
 • 1r ferrocarril al món

  1r ferrocarril al món
  El ferrocarril va ajudar a revolucionar la industria: permetía un bon transport. Va ser desembolupat a principis del segle XIX. El primer es va desembolupar a Anglaterra l'any 1801.
 • Frankestein o El moderno Prometeo – Mary Shelley

  Frankestein o El moderno Prometeo – Mary Shelley
  És una obra literaria molt important. Va ser publicada l'any 1818. És una novel·la molt important ja que va ser la primera conciderada de Ciència Ficció. El llibre tracta sobre un cientific que dona vida a un monstre, fet de parts de cadàvers.
 • Aparició del telègraf

  Aparició del telègraf
  el 6 de maig de 1833 van instal•lar la primera línia telegràfica que va permetre que el telègraf- un aparell destinat a la transmissió de senyals a una certa distància- pogués enviar senyals per tota la ciutat alemanya de Göttingen. L’aparell havia estat inventat l’any anterior per Samuel Morse.
 • 1r ferrocarril a Catalnya

  1r ferrocarril a Catalnya
  Va fer el trajecte de Barcelona fins a Mataró. Poc a poc va anar evolucionant, es varen fer més línies fins a arribar a formar part de la RENFE. La línia es va començar a construir el 15 de març de 1847 i lesobres van durar fins el 20 d'octubre de l'any següent. La inauguració del tragecte es va fer 8 dies després de que fos acabat.
 • 1a Internacional

  1a Internacional
  Va ser fundada el 1864 però no va tindre el pes suficient fins el 1876. La 1a Internacional o Associació Internacional dels Treballadors (AIT) és una organització que treballa per a unir els treballadors de tot el món.
 • De la Terra a la Lluna – Jules Verne

  De la Terra a la Lluna – Jules Verne
  És una novel·la científica de ciencia ficció. És de les més famoses d'aquest autor. Va ser publicada l'any 1865. En aquesta novel·la hi passen coses, que van passar després a la realitat. Tracta sobre un viatge a aquest satèl·lit natural de la Terra.
 • Aparició dels motors elèctrics

  Aparició dels motors elèctrics
  És un aparell que transforma energia elèctrica en energia mecànica. L'any 1821 el físic Michael Faraday va construir dos aparells per a produir rotació electromagnètica (moviment circular causat pel magnetisme al voltant d'un fil). Això va ser el principi i poc a poc i fins l'any 1873 es va anar construint aquest aparell. El definitiu el va fer James Clerk Maxwell.
 • Invenció del telèfon

  Invenció del telèfon
  El telèfon és un aparell inventat per a les telecomunicacions. El seu funcionament es vasa en transformar les ones sonores en electricitat i despres tornar-les a convertir en ones sonores. Aquest aparell va ser inventat per Alexander Graham Bell l'any 1876.
 • Aparició del motor de benzina

  Aparició del motor de benzina
  El primer motor de benzina va aparèixer l'any 1876 construït per Nikolaus August Otto. Aquest motor era de cuatre temps (primer temps: admisió, segon temps:compressió, tercer temps: explosió, últim temps: escapament). No va ser fins l'any 1885 que Carl Benz no va decidir començar a utilitzar els motors de benzina per als automòbils
 • Làmpada d'incandescència

  Làmpada d'incandescència
  És el que coneixem com a bombeta elèctrica. Es formada per un vidre que té a l'interior un filament metàl·lic que permet la circulació de l'electricitat i d'aquesta manera, produeix llum. Va ser patentada per Thomas Alva Edison l'any 1878.
 • Aparició del motor Diesel

  Aparició del motor Diesel
  El motor Diesel va ser inventat per l'enginyer Rudolf Diesel l'any 1892. Aquest invent ja estava basat en anteriors invents relacionats amb el moviment provocat per la combustió de gasolina.
 • Invenció de la Radio

  Invenció de la Radio
  la radio és un aparell electrònic que permet enviar senyals auditives a traves de les ones radiofòniques. És molt difícil saber qui va ser el seu inventor i quan va ser inventada. Un seguit de processos va fer que la radio arrivés a formular-se.Primer de tot, un físic anomenat James Clerk Maxwell va formular una teoria sobre les ones electromagnètiques. Aquestes van ser la base de tot. Uns anys després, el 1888 un altre físic Heinrich Hertz va trobar les radioones. Després un Italià anomenat G
 • La guerra dels mons – H.G. Wells

  La guerra dels mons – H.G. Wells
  És una novel•la de ciencia ficció del segle XIX, va ser publicada l’any 1898. Tracta sobre una invasió alienigena al planeta Terra. Va ser la primera novel•la que tractà sobre aquest tema. Aquesta novel•la ha estat adaptada i s’hi ha fet pel•lícules, videojocs i còmics.
 • 1a Guerra Mundial

  1a Guerra Mundial
  Va ser un greu conflicte que es va desembolupar a Europa entre el 1914 y 1918. Es van veure afectats 32 dos països que formaven dos grans grups. Ela aliats que eren els països com França, l'Imperi Britànic, Sèrbia, l'Imperi Rus, els Estats Units i Itàlia. Els altres s'anomenaven potències centrals i eren l'Imperi Alemany, l'imperi Austrohongarès, l'Imperi Turc i Bulgària. Podem dir que els guanyadors van ser els Aliats.
 • Naixement de la meva besàvia Joana

 • R.U.R. (Robots Universales Rossum) - Karel Capek

  R.U.R. (Robots Universales Rossum) - Karel Capek
  Va ser la primera novel·la on s'hi va util·litzar el terme "robot". L'autor, es va inspirar amb Isaac Asimov. Es va publicar per primera vegada l'any 1922. Tracta sobre uns robots que són fabricats per a ajudar als humans a complir les seves taxes de la vida quotidiana. Aquests robots aconsegueixen tindre un sentiment, una opinió i es descontrolen , declaren la guerra a la humanitat.
 • Naixement de la meva besavia Pilar

 • Invenció del Televisor

  Invenció del Televisor
  El televisor és un aparell que ens permet tindre la retransmisió d'imatges en moviment des de llargues distàncies. Antigament aquestes imatges es transmitien per cable, però fa poc van establir la televisió per ones o el TDT: Televisió Digital Terrestre. Aquest aparell va ser presentat al públic l'any 1926 a Londres, després de molts anys de proves que resultaren efectives al cap dels anys. No va ser fins als anys 30 que l'aparell començà a aser usat per a la població mundial.
 • 2a República Espanyola

  2a República Espanyola
  Va ser el periode de temps abans de la Guerra Civil Espanyola. Va ser quan Francesc Macià va governar Catalunya.
 • Naixement de la meva àvia per part de pare

  Naixement de la meva àvia per part de pare
 • Naixement del meu àvi per part de pare

  Naixement del meu àvi per part de pare
 • Guerra Civil Espanyola

  Guerra Civil Espanyola
  Va ocupar un periode de tres anys: des del juliol de 1936 fins l'abri de 1939. Va ser una guerra Civil, que vol dir que es va desembolupar només a un país, a Espanya. Hi havia dos bàndols, el republicà i el nacional, governat per Franco. Va guanyar aquest últim i el país va passar a ser una dictadura on, per exemple, no deixaven parlar el Català.
 • 2a Guerra Mundial

  2a Guerra Mundial
  Es va desembolupar el 1939 i el 1945. Va ser un altre gran conflicte bèlic entre l'Alemanya Nazi i els Aliats de la Primera Guerra Mundial. Va causar molts morts. Aquesta és la guerra de l'holocaust en què Hitler- el principal general- volia acabar amb la gent d'altres cultures. També a la banda de Hitler hi havia una part d'Itàlia i Japó. Aquest últim es va emportar dues bombes atòmiques.
 • Naixement del meu avi per part de mare

  Naixement del meu avi per part de mare
 • Naixement de la meva àvia per part de mare

  Naixement de la meva àvia per part de mare
 • Crisis del míssils-guerra freda

  Crisis del míssils-guerra freda
  Va ser la guerra establerta principalment entre els Estats Units i la URSS (la Unió Soviètica) amb els seus corresponents aliats. Va ser una guerra llarga ja que va començar l'any 1947 i va acabar el 1991 gràcies a la caiguda del comunisme i del naixement de Rússia.
 • Fabricació del 1r transistor

  Fabricació del 1r transistor
  Un transistor és un aparell electrònic que serveix per a amplificar i modificar la senyal elèctrica d'un circuit. El primer transistor que es va inventar va ser el transistor bipolar d'unió. Va ser patentat per primera vegada per Julius Edgar Lilienfeld el 22 d'octubre de 1925. Però el definitiu no va ser construit fins el dia 23 de desembre de 1947 pels estatunidencs John Bardeen, William Shockley i Walter Houser Brattain, que eren investigadors de la companyia de Graham Bell. Llavors van rebre
 • 1984 – George Orwell

  1984 – George Orwell
  És una novel·la de ciència ficció que tracta sobre un futur en el cual la gent, no és lliure per culpa del govern. No tenen ni intimitat ni poden pensar amb opinió. Aquest relat ha tingut diferents versions adaptades, tan cinematogràfiques com teatrals.
 • Jo robot – Isaac Asimov

  Jo robot – Isaac Asimov
  És un llibre que va ser publicat l'any 1950 i que recull una sèrie de relats de ciència ficció. Tots els relats tenen una relació entre ells. Tracta sobre el futur, on els humans comparteixen la Terra amb els robots. És una novel·la que ha estat adaptada per al cinema.
 • 1r Satèlit a l'espai: L'Sputnik

  1r Satèlit a l'espai: L'Sputnik
  És un satèl•lit rus que va llençar la URSS a finals de la dècada dels 50 per obtindre dades de l’espai i valorar quina era la tolerància animal a l’exterior. Va ser llençat per la base russa de Tyuratam a Kazakhstan. Va arribar a l’espai sense cap complicació. Després de l’Spunk 1, en van enviar 4 més.
 • Solaris – Stanislaw Lem

  És una novel·la de ciència ficció escrita per Stanisław Lem. La novel·la té lloc a un planeta exterior. Aquesta novel·la va ser publicada a Polònia l'any 1961 i ha rebut adaptació cinematogràfica.
 • 1r persona a l'espai: Gagarin

  1r persona a l'espai: Gagarin
  Jurij Aleksejevič Gagarin va neixer als anys 30 a Rússia. Va treure’s el grau de tinent i va entrar a l’equip de cosmonautes en entrenament. Va ser el primer home en arribar a l’espai, quan el 12 de abril del 61 va fer un vol orbital amb la nau Vostok. L’any següent va ser nombrat diputat del Soviet Suprem i li van posar el seu nom a un cràter de la lluna. Sis anys depres del seu retorn, va morir d’un accident aeri.
 • Duna – Frank Herbert

  Duna – Frank Herbert
  És una novel·la de ciència ficció publicada l'any 1965. Va guanyar molt premis i actualment és considerada una de les millors i amb més nombre de vendes. S'hi ha adaptat una pelicula i una sèrie de televisió.
  Tracta sobre un futur molt avançat en què hi ha molts planetas amb èssers vius. LLavors, el protagonista troba en un d'aquests planetes, una substància molt preuada. LLavors reb un seguit d'aventures i de complicacions deguts a aquesta substància.
 • Naixement del meu pare

  Naixement del meu pare
 • Naixement de la meva mare

  Naixement de la meva mare
 • 2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke

  2001, una odissea de l'espai – Stanley Kubrick – Arthur C. Clarke
  És una saga de novel·les de temàtica de ciència ficció que tracten sobre viatges per l'univers on els protagonistes viuen diferents aventures. N'hi ha 4: 2001: una odissea de l'espai (1968); 2010: Odissea dos (1982); 2061: Odissea tres (1987); 3001: Odissea Final (1997).
 • 1ra persona en trepitjar la lluna: Neil Armstrong

  1ra persona en trepitjar la lluna: Neil Armstrong
  Neil Alan Armstrong va néixer al nord-est d’Ohio el 5 d’Agost del 1930. Tenia el títol d’enginyer aeronàutic i va ser pilot de les forces Americanes durant la guerra de Corea. Llavors, va aprendre a pilotar naus més complexes i va participar en comandar el primer acoblament orbital Nord-americà. El 21 de juliol de 1969 va arribat a la Lluna amb la nau Apollo-11 i va ser el primer home en trepitjar-la. Des dels anys 70 va decidir normalitzar la seva vida i es va fer professor d’enginyeria a la
 • Aparició dels primers microprocessadors – Intel 4004

  Aparició dels primers microprocessadors – Intel 4004
  Un processador és un microxip que hi ha als ordinadors, encarregat de processar les dades. El primer va ser llençat el 15 de novembre de 1971 per la companyia d'Intel Corporation. Des de llavors s'ha anat millorant fins arribar als processadors Intel que tenim avui en dia, molt més potents i que poden realitzar moltíssimes més accions.
 • Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg

  Encontres a la tercera fase – Steven Spielberg
  Va ser una altre películ·la de ciència ficció que va causar sensació en la època dels setanta. Dirigida per Steven Spielberg va ser presentada als cinemes estadounidecs el 1977.
  La películ·la tracta de la comunicació entre els extraterrestres i els humans.
 • La guerra de les galaxies – George Lucas

  La guerra de les galaxies – George Lucas
  Són sis películ·les de ciència ficció creades per George Lucas. Aquestes pelïcul·les són característiques eprquè la priemra que es va presentar al cinema va ser la cuarta entrega: "La Guerra de les Galàxies o A New Hope", el 25 de maig de 1977. S'hi ha adaptat una gran seriè de jocs per a la consola, de còmics i un llibre sobre l'última entrega, "El retorn del Jedi".
  Van ser un èxit ja que els efectes especials eren molt avançats.
 • Estatut d'autonomia de Catalunya en democràcia

  Estatut d'autonomia de Catalunya en democràcia
  Va ser establert definitivament el 15 de juny de 1977. Va nèixer la Generalitat, el govern autonòmic de Catalunya. Van permetre el retorn del president que havia estat exiliat, Josep Tarradelles per governar.
 • Arribada de la democràcia a Espanya

  Arribada de la democràcia a Espanya
  Va ser inicialitzada quan el dictador Francisco Franco va morir i va deixar el seu càrrec al Rei Juan Carlos. Aquest va creure que seria millor tindre un pais democràtic i va deixar el seu càrrec de governador als partits polítics i va permetre les votacions electorals. El dia 20 de novembre de 1975 va morir Franco, el dia 6 de desembre de 1978 es va aprovar el referèndum que deixava el pais en estat democratic i el 28 d'octubre de 1978 es van celebrar les primeres eleccions generals.
 • Aparició del CD-ROM

  Aparició del CD-ROM
  És un disc compacte que conté dades introduïdes des d'un ordinador. Normalment conté musica. Actualment ha estat substituit pel DVD-ROM ja que té més capacitat d'emmagatzematge. El primer disc compacte va ser creat l'any 1979 per un japonès anomenat Toshitada Doi i un holandès anomenat Kees Immink. Aquests dos individus formaven part de l'empresa Sony.
 • Aparició del telèfon mòvil

  Aparició del telèfon mòvil
  El telèfon mòvil és un aparell que envia ones sonores a llargues distàncies. Podriem dir que es com una radio però amb telèfon. Envia les ones sonores de la veu mitjançant ones electromagnètiques. El primer mòbil era un Motorola que va ser llençat al mercat l'any 1983. Actualment els telèfons mòvils estàn molt modernitzats hi consten de molta tecnologia.
 • 1r llançament del Discobery

  1r llançament del Discobery
  El primer llançament del Discovery va ser realitzat el 30 d’agost de 1984. Va ser en la missió de STS-41D. Va ser la dotzena missió de la llançadora. El coet va estar en òrbita del 30 d’agost fins al 5 de setembre. La tripulació que va portar aquesta missió estava formada per un pilot, un comandant, i quatre especialistes, entre ells una noia.
  La missió va ser retardada casi dos mesos per culpa de problemes tècnics. Va ser el quart intent de llançament de la nau quan va aconseguir despagar.
 • Caiguda del mur de Berlín

  Caiguda del mur de Berlín
  És el fet històric que dona fi a l'aïllament d'Alemanya Oriental. Primer es va començar a enderrocar de forma manual i al final, va ser enderrocat definitivament el 10 de novembre de 1989 amb mitjans industrials. Va simbolitzar la fi del comunisme de la URSS (Unió Soviètica)
 • Snow Crash – Neal Stephenson

  Snow Crash – Neal Stephenson
  És una novel·la de ciència ficció que va ser publicada l'any de les olmpiades de Barcelona. Va guanyar el premi Ignotus per la millor caracterització tecnològica entre altres coses.
 • Aparició d'Internet

  Aparició d'Internet
  Internet és una xarxa de xarxes informàtiques a l'abast de tothom. És la comunicació entre els ordinadors. Es va inventar als Estats units l'any 1966 per si hi havia un atac massiu, no quedar incomunicats. L'any 1973 es va desembolupar el primer projecte i finalment, el 1996 es va establir per primera vegada la comunicació mundial global. Internet és molt important per a la societat d'avui en dia i és una eina per a la vida quotidiana que ens ajuda, entre d'altres coses, a resoldre dubtes.
 • El meu naixement

  El meu naixement
 • Naixement Jordi LLorca

  Naixement Jordi LLorca
 • Inici de la ISS

  Inici de la ISS
  Va començar el 20 de novembre de 1998, quan el coet soviètic Protón va posar en òrbita el primer mòdul que també era rus. Aquest mòdul es deia Zaryá i va ser fabricat per aportar l’energia i la propulsió inicial a la estació espacial. Uns mesos després, la NASA va posar el òrbita a un altre nòdul anomenat Unity. Poc a poc, amb el pas del temps, s’hi ha anat afegint mòduls fins arribar a l’actualitat, que hi ha 16 mòduls. Es troba a una distància de 360 km de la Terra.
 • Aparició del Facebook

  Aparició del Facebook
  Facebook és una xarxa social creada pel Mark Zuckerberg. Originariament era per els estudiants de la famosa universitat de Harvard, però es va expandir i el febrer del 2004 va pasar a ser una xarxa social global per a tota aquella persona que tingués correu electrònic.
 • El capitán de la astronave Pólux - Valentina Zuravleva

  El capitán de la astronave Pólux - Valentina Zuravleva
  És una novel·la publicada l'any 2005 dins d'un llibre recopilatòri de novel·les de ciència ficció rusa. Tracta sobre un viatge a l'espai que, per mala sort, té problemes amb el combustible i el capità de la nau, al arribar al planeta dessitjat, ha de quedar-s'hi per poder dur a terme l'enlairament de la nau, de tornada cap al seu planeta natal, la Terra. El relat acaba amb un final obert on no sabem si el capità mort o sobreviu.