LA WASA LÍNEA DEL TEMPS

 • 2011 BCE

  L'arribada de la sonda Curiosity a Mart

   L'arribada de la sonda Curiosity a Mart
  , és una missió espacial que inclou el Mars Reconnaissance Orbiter liderat per la NASA. Va ser llançat el 26 de novembre de 2011 a les 10:02 a.m. Va aterrar amb èxit a Mart al cràter Gale el 6 d'agost de 2012, aproximadament a les 05:31 UTC, enviant les seves primeres imatges a la Terra.
 • 1998 BCE

  creació a mart de la sonda curiosity

  creació a mart de la sonda curiosity
  L'Estació Espacial Internacional (ISS) és una estació espacial estàndard en òrbita al voltant de la Terra a una altitud d'uns 400 km.
  L'Estació Espacial Internacional és un projecte per construir i mantenir una estació espacial permanent a l'òrbita terrestre.
  La construcció de l'Estació Espacial Internacional va començar l'any 1998 i es preveu que s'acabi el 2006.
 • 1990 BCE

  El primer telescopi en òrbita

  El primer telescopi en òrbita
  El 24 de abril de 1990 la NASA lanzaba al espacio el primer telescopio espacial de la historia, el Hubble.
 • 1981 BCE

  primera llançadora espacial (columbia)

  primera llançadora espacial (columbia)
  fue el primer vuelo espacial orbital del programa Space Shuttle de la NASA. El primer orbitador, Columbia, se lanzó el 12 de abril de 1981 y regresó el 14 de abril de 1981, 54,5 horas después, después de haber orbitado la Tierra 37 veces. Columbia llevaba u
 • 1971 BCE

  PRIMERA ESTACIÓ ESPACIAL

  PRIMERA ESTACIÓ ESPACIAL
  El 19 de abril de 1971 los soviéticos pusieron en órbita la primera estación espacial, bautizada con el nombre de Salyut 1, que se mantuvo en órbita durante 175 días.
 • 1969 BCE

  PRIMER ÉSSER HUMÀ EN TREPITJAR LA LLUNA

  PRIMER ÉSSER HUMÀ EN TREPITJAR LA LLUNA
  La nit del 20 al 21 de juliol de 1969 (hora espanyola), l'ésser humà va trepitjar per vegada primera a la Lluna. La missió Apollo 11 de la NASA es va enviar a l'espai quatre dies abans, el 16 de juliol de 1969 i va arribar a la superfície lunar el 20 de juliol d'aquest mateix any i l'endemà va aconseguir que dos astronautes (Armstrong i Aldrin) caminessin sobre la seva superfície. La missió està considerada com un dels moments més significatius de la història de la humanitat i la tecnologia.
 • 1969 BCE

  PRIMERA ACOBLAMENT DE CÀPSULES (SOYUD)

  PRIMERA ACOBLAMENT DE CÀPSULES (SOYUD)
  El 16 de gener de 1969 a les 9.20 hores, hora de la Península Espanyola, les càpsules tripulades Soyuz 4 i Soiuz 5 van atracar a l'espai, convertint-se en les dues primeres naus espacials de la història en realitzar aquesta maniobra.
 • PRIMER ÉSSER VIU EN ÒRBITA

  PRIMER ÉSSER VIU EN ÒRBITA
  El primer animal en realizar un vuelo espacial orbital alrededor de la Tierra fue la perra Laika , a bordo de la nave espacial soviética Sputnik el 3 de noviembre de 1957.
 • El primer satèl·lit orbital

  El primer satèl·lit orbital
  El 4 d'octubre de 1957, la Unió Soviètica va llançar el primer satèl·lit artificial del món, Sputnik 1. El nom prové d'una paraula russa que significa "company de viatge al món". Era una petita bola metàl·lica que pesava només 83 kg (184 lliures) i va ser llançada a l'espai per un coet R7. El petit satèl·lit porta un termòmetre i dos transmissors de ràdio i va formar part de la missió de la Unió Soviètica durant l'Any Geofísic Internacional.
 • PRIMER ASTRONAUTA A L'ESPAI

  PRIMER ASTRONAUTA A L'ESPAI
  El 12 d'abril de 1961 es va fer realitat un dels somnis més grans de l'home, el primer viatge espacial. El cosmonauta Yuri Alexeyevich Gagarin va romandre per a la posteritat com el primer home que va entrar a l'espai, completant l'òrbita terrestre en 1 h 48 min, dins de la nau espacial russa Vostok 1.
  Источник: https://planetariodevitoria.org/estrelas/qual-o-nome-do-primeiro-astronauta-a-viajar-pelo-espaco-e-em-que-ano-ocorreu-essa-viagem.html