Evolució del rock psicodèlic

 • Jefferson Airplane

  Jefferson Airplane
  Jefferson Airplane fue una banda estadounidense de rock surgida en la ciudad de San Francisco (California), pionera del movimiento psicodélico influenciado por el LSD. Fue una de las primeras bandas de la escena de San Francisco en gozar de éxito comercial y crítico.
  A fines del decenio de la década del 60', Jefferson Airplane era una de las actuaciones más altamente remuneradas en todo Estados Unidos. Sus discos fueron internacionalmente exitosos y se vendieron en gran cantidad, y tuvieron dos
 • The Beatles

  The Beatles
  The Beatles foren un grup de música procedent de Liverpool, Anglaterra, format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Són un dels grups de música pop amb més èxits i vendes de discos de la història de la música popular, i, a més, han aconseguit el reconeixement dels crítics.[1] Les seves aportacions innovadores a la música popular i el seu impacte cultural van tenir una gran transcendència en els anys seixanta, que es perllongà d'una manera o altra en els anys posteriors
 • Period: to

  Rock psicodélico

  Instrumentos comunes Guitarra eléctrica, bajo, batería, sitar, melotrón, theremín, órgano Hammond, órgano Farfisa, clavicémbalo, distorsiones y efectos sonoros (Ej: fuzz, eco, wah-wah, altavoz giratorio).
 • Rock psicodèlic

  Rock psicodèlic
  l rock psicodèlic, conegut també com a acid rock, és un estil musical que vol evocar l'estat alterat de la ment provocat per les drogues de tipus al·lucinogen i, més concretament, les experiències provocades per l'LSD. Comença a mitjan dels anys 60 a la Costa Oest dels Estats Units, concretament a la ciutat de San Francisco.
  Sota la influència del moviment hippie i de la filosofia de la generació beat neix la psicodèlia, que ve a definir un estat de percepció sensorial expansiva que proporciona
 • The Beach Boys

  The Beach Boys és una banda de rock and roll i música pop estatunidenca formada el 1961 a Califòrnia, i integrada pels tres germans Brian (compositor, vocals, baix, piano), Carl (guitarra, vocals] i Dennis Wilson (bateria, vocals), amb en Mike Love (vocals) i n'Al Jardine (guitarra, vocals).
 • The Rolling Stones

  The Rolling Stones
  El seu estil musical va estar influït per la música nord-americana especialment el blues i el Rock and Roll que ells van fusionar en un so basat en la guitarra i prototip del Hard Rock. Si hem de trobar un disc que recull totes aquestes influències de la música d'arrel nord-americana i les porta cap a un estil amb so i missatge propi, aquest és el monumental disc doble Exile on Main Street, del 1972.
 • Grateful Dead

  Grateful Dead
  Grateful Dead (también conocidos entre sus seguidores como "The Dead") fue un grupo de rock y folk rock estadounidense influido por la psicodelia. Creado en 1965 por integrantes de otro grupo, Mother McCree's Uptown Jug Champions, Grateful Dead se dieron a conocer gracias a su estilo de composición único y ecléctico –que fusionaba elementos del rock, folk, bluegrass, blues, country y jazz– y por las largas improvisaciones que realizaban en sus actuaciones.
 • Pink Floyd

  Pink Floyd
  Pink Floyd és un grup de música britànic, considerat com un dels més influents de la història del rock.
  El grup es donà a conèixer a finals del 1966, en clubs underground de Londres. Els seus membres fundadors foren Syd Barrett (guitarra i veu), Roger Waters (baix i veu), Richard Wright (orgue, teclats i veu) i Nick Mason (bateria). Enregistraren el seu primer single pel gener de 1967, i el mateix any es publicà el primer disc de llarga durada, The piper at the gates of dawn.
 • Period: to

  a