Estiu 2010 (5)

Estada a l'Escola Dalmau Carles

 • Editem el lipdub!

  Editem el lipdub!
  Fa uns mesos, els alumnes de l'escola van gravar un lipdub on els protagonistes eren els alumnes de cinquè. Una noia que estudia art els ajuda a editar-lo. Primer van visionar els vídeos per grups de 5 o 6 persones, i entre tots van decidir un títol i el color per les lletres del títol. Va costar una mica però al final es van decidir per "Viu-la al Dalmau Carles" amb les lletres de color fucsia. És una gran experiència, i els alumnes s'ho van passar d'allò més bé!
 • Passem les poesies a net!

  Passem les poesies a net!
  Ja arriba Sant Jordi, i com cada any l'Escola Dalmau Carles es presenta a un concurs de poesia. Tots els alumnes de cinquè esciuren una poesia i la passen a net a l'ordinador de la classe en aquells moments que no tenen més feina a fer.
 • Fem mecanografia!

  Fem mecanografia!
  Com cada setmana, els dijous toca informàtica. Com que els alumnes encara no saben escriue correctament amb el teclat de l'ordinador, la mestra els proporciona un programa de mecanografia amb diferents nivells. És una bona manera d'aprendre a escriure bé a l'ordinador!
 • My town.

  My town.
  És l'hora d'aprendre anglés! Com que als alumnes els costa parlar i entendre l'anglés, la mestra els prepara unes imatges per explicar l'activitat millor i que els alumnes ho entenguin fàcilment. Utilitza dibuixos de diferents llocs com la floristeria, l'església o l'escola. Les enganxa a la pissarra i realitza un recorregut amb el guix, com si fos un poble. La mestra els posa exemples de com s'ha d'escriure les oracions per tal de definir el poble, i ara ja és hora que ho facin ells.
 • Aprenem les parts d'una circumferència.

  Aprenem les parts d'una circumferència.
  A classede mates els alumnes estan aprenen els diferents polígons que existeixen, les parts d'una circumferència, i cal que ho sàpiguen dibuixar, també! La mestra els demana les parts d'un en un, i els fa sortir a la pissarra a dibuixar-les per estar del tot segura que ho saben reconèixer. Als almnes els agrada molt sortir a la pissarra, tot i que de vegades s'equivoquin.
 • Unes sabates màgiques

  Unes sabates màgiques
  Entre tots els cursos de l'escola han fet una Auca. Es tracta de que cada curs inventi una part de la història tot fent una imatge i un rodolí que expliqui el que passa. L'escola s'ha dividit en dos parts segons les línies ( A i B) i han creat dos Auques. Una de les històries és aquesta: Unes sabates màgiques!
 • Anem a ballar!

  Anem a ballar!
  És l'hora de música i la mestra els fa baixar al pati. Els nens estan emocionats per fer una classe al pati, i no a l'aula ordinària. La mestra els ensenya un ball, i mentre ella toca la cançó amb la flauta els alumnes la ballen. A la gran majoria els surt molt bé, i ensenyen a la resta que encara no s'han aprés el ball. Riuren molt, però es comporten de meravella!
 • Donem les notes!

  Donem les notes!
  La mestra entrega les notes als alumnes, tot comentant-les d'un en un. Cada alumne diu com creu que li han hanat aquest trimestre i quines coses creu que podria millorar. Un cop això la mestra els diu com ha hanat realment i els dona les notes. És una bona manera de fer veure als alumnes que han de millorar!