68651773 música de jazz arte del fondo de la plantilla diseño gráfico

El Jazz modern

 • Bebop

  Bebop
  Els artistes van canviar completament la influència del jazz clàssic i del blues. Conté riffs i harmonies dissonants i a més, és música que no es balla, només s’escolta. Les big bands es substitueixen per combos i hi ha solos més extraordinaris. El tema només s’interpreta al final i inici de la peça, al mig són solos improvisats. Alguns artistes destacats van ser Dizzy Gillespie, trompetista o Charlie Parker, saxofonista tenor.
 • Period: to

  Revival

  Mod revival és un subgènere del rock, va aparèixer al Regne Unit que recorda els inicis del blues. Aquest subgènere musical va néixer del moviment mod. El grup britànic The Jam és considerat com "El Pare del Mod revival". Instruments comuns: Vocal, guitarra elèctrica, baix elèctric, bateria, instrument de percussió, instrument de teclat. Format: Duo (piano i veu), Trio (piano, percussió/bateria i veu) o Quartet.
 • Cool Jazz

  Cool Jazz
  A causa del descens del bebop als inicis dels anys 50, Miles Davis, un dels artistes més destacats d'aquest estil, va intentar crear nous sons. Es va allunyar del bebop per donar amb un estil molt més fred, intel·lectual. Aquest estil de jazz no tenia improvisació ni ritmes agressius, era un estil més orquestral i relaxat on la raó domina l’emoció. A més de Miles Davis com a gran trompetista també trobem a Stan Getz amb saxo tenor.
 • Revival

  Revival
  Revival Jazzband
 • Period: to

  Hard bop

  Cronològicament, segueix al cool inicialment també, rebia el nom d'East Coast jazz. Melòdicament, el hard bop és la lògica continuació del bebop.
  Els instruments principals eren la trompeta i saxofon. Un artista destacat va ser Paul Chambers, contrabaixista. Un altre va ser John Arnold Griffin III, un saxofonista tenor.
 • Hard bop

  Hard bop
  Fotografia de Johnny Griffin, saxofonista.
 • Third stream

  Third stream
  Fotografia de Modern Jazz Quartet.
 • Period: to

  Third stream

  Ve de la música clàssica i el cool jazz. Es deia que el jazz i la música clàssica no es podien juntar en un estil, per això va néixer el third stream (tercera corrent) que venia de les dues pero no les juntava com a un estil que ve d’alguna de les dues parts. Hi havia un quartet molt reconegut que es deia Modern Jazz Quartet.
 • Period: to

  Jazz modal

  L'estil era compositiu i improvisat dins del jazz. Utilitzaven una estructura harmònica primitiva, amb un o molt pocs acords, usual l'ús del "baix pedal" per a accentuar aquest caràcter modal. La improvisació, es basava en una sola escala. Un pianista destacat va ser Bill Evans.
 • Free jazz

  Free jazz
  La música és atonal, està influenciada pel dodecafonisme i el serialisme integral. Té la intensitat com a element representatiu. També incorpora música d’altres cultures i el soroll a la música jazz. Els músics més importants van ser, Sun Ra, pianista, John Coltrane i Albert Ayler, saxofonistes.
 • Jazz modal

  Jazz modal
  Fotografia de Bill Evans, pianista.
 • Jazz rock

  Jazz rock
  Fotografia de la banda Chase.
 • Period: to

  Jazz rock

  És la barreja entre el jazz i el rock. Està lligat al rock progressiu tot i que les línies del baix i la bateria recullen formes d’origen jazzístic especialment durant els solos. Es van harmonitzar els riffs i es van utilitzar instruments elèctrics. Una de les bandes més conegudes va ser Chase.
 • Jazz flamenc

  Jazz flamenc
  Es junten la llibertat i l’improvisació del jazz i la seva increïble guitarra amb els ritmes del flamenc. Molts músics d’un gènere han probat a fusionar la seva música a l’altre. Com per exemple Gil Evans per la part del jazz i altres com Paco de Lucia i Gerardo Nuñez per la part del flamenc.