De naam van De roos

 • Nov 28, 1327

  Aankomst abdij/ kennismaking met de aanwezige monniken

  Wanneer ze de abdij benaderen merkt William enkele sporen op waarmee hij de monniken het paart brunello terugkan laten vinden. Eenmaal aangekomen op de abdij maakt hij eerst kennis met de Cellarius Remigio daarna met de Abt.
  Waarna ze de kerk bezoeken en een oude vriend van William Umbertino weerzien. Ze de herborist Severin spreken over kruiden verneemt dat er een dode is gevallen in de Abdij Adelmo die schijnbaar zelfmoord heeft gepleegd.Jorge de zeer vrome blinde monnik hen de les spelt
 • Period: Nov 28, 1327 to Dec 4, 1327

  verblijf abdij

  William en Adson verblijven in de abdij om een ontmoeting te regelen tussen de minotieten verdacht van ketterij en een pauselijk gezelschap waarbij ze hulp krijgen van de Abt Abbone
  de cellarius Remigio en zijn rechterhand Salvatore
  de herborist Severin
  de bibliothekaris Malachias en zijn hulp Berenger
  Jorge de blinde wijze oude monik
  En ze proberen de moorden op te lossen die voorvallen tijdens hun verblijf. die schijnbaar altijd betrekking hebben tot een boek.
 • Nov 29, 1327

  Ontdeking Tweede moord/ eerste zoektocht bibliotheek

  's Morgens wordt Venetianus de vertaler vanuit het het grieks dood gevonden wordt in een kruik varkensbloed.
  Ze ongezien de bibliotheek binnegaan waar ze een boek vinden dat daarna direct gestolen wordt door een onbekende bezoeker .
  En ze verdwalen in de bibliotheek en Adson visioenen krijgt door een kundig berreide kruidenmix.
 • Nov 30, 1327

  Verdwijning Berenger /discussies ketterij

  wanneer men 's morgens de hulpbibliothekaris berenger niet terugvinden vinden ze in zijn cel een lap met bloed.
  rond het negende uur adson en william discucieren over de vormen an ketterij en tegen de abt william het tegenovergestelde beweert. ze het geheimschrift van een eerder gevonden bladzijde ontrafelen. snachts treft adson een meisje aan in de bibliotheek en ermee zondigt... waarna hij dit opbiecht bij Willliam.
 • Dec 1, 1327

  Aankomst gezelschappen/ dood berenger/

  lauden- sext Berenger wordt dood gevonden in het hospitaal gestorven door verdrinkin echter is zijn tong zwart wat een raar verschijnsel is. William dwingt Salvatore en cellarius ertoe hun gemeenschappelijke verleden op te biechten. en terwijl Adson truffels gaat zoeken ziet hij de Minorieten of Franciscaners aankomen die zich onderhouden met William en Ubertino waarbij verachtelijke dingen worden vernomen over de paus.
 • Dec 1, 1327

  aankomst pauselijke delegatie/ Salvatore die wordt opgepakt./ ontrafeling bibliotheek

  Na de aankomst vvan de minorieten komt de pausselijke delegatia aan waarmee zij gaan onderhandelen. Salvatore verteld adson over toverij die hem in gevangenschap zal lijden.
  Adso en William ontraffelen de structuur van de labyrinthachtige bibliotheek en komen op de drempel van een belangrijke aanwijzing maar slagen niet erin Het Finis Africae te betreden.
 • Dec 2, 1327

  discussies over armoede/4 de dode/ rechtspraak

  bij de priem worden er hevige discussies gehouden tussen de minorieten en het pauselijke gezelschap die uitdraaien in geweld. Severin en William een boek bespreken dat verdwenen is wanneer Severin vermoordt is. De cellarius voor de inquisitie wordt gedaacht wegens ketterij en moordt en wordt veroordeelt tot bijde terwijl hij onschuldig pleit aan beide.
 • Dec 3, 1327

  dood 5de monnik/ geschiedenis bibliothekarissen/ ontdekking finis africae

  's morgends valt Malachias de laatste die het geheim van de bib kent buiten de Abt dood neer tijdens de mis. Rond het 6 de uur wordt aan adson en william de geschiedenis van de bibliothekarissen ontrafelen en hiermee naar de abt gaan die weigert hen in te lichten en hen afscermt van onderzoek.
  's avonds lossen ze het raadsel van de bibliotheek op en kunnen ze het finis Africae betreden.
 • Dec 4, 1327

  conversatie / zelfmoordt Jorge

  Wanneer in het Finis Africae jorge william zin redenering "beloont heeft deze echter door wat er gebeurt als hij het leest
  waarna ze in discussie treden over waarom hij exact dit boek womde beschermen en wat nu uiteindelijk de schade zou zijn geweest als het gepubliceerd werdt. waarna Jorge het boek tracht te vernietigen waardoor hij zelfmoord pleegt.
 • Dec 4, 1327

  brand abdij

  De abdij brandt volledig af waarna het boek eindigt met een rede gevoert door adson