Cronologia del Rock

 • Rock and roll: Pink floyd

  Rock and roll: Pink floyd
  Rock and roll és un gènere de la música popular que es configurà als Estats Units a finals dels 1940 i principis dels 1950. Les seves arrels es troben, sobretot, en el blues, el rhythm and blues, el country, la música folk, el gospel i el jazz.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Pink_Floyd
 • -Pop Adolescent: THE VAMPS

  -Pop Adolescent: THE VAMPS
  La música teen pop es un género de la música pop que está orientada hacia los adolescentes, con intérpretes adolescentes. Sus orígenes culturales se remontan hacia mediados de la década de 1980 en los Estados Unidos.
  https://es.wikipedia.org/wiki/The_Vamps
 • -Folk: Finntroll

  -Folk: Finntroll
  Folk és un estil de música que parteix de la música popular i tradicional per arranjar-la. Aquests arranjaments poden partir originàriament de temes musicals populars o només prendre'n l'estil i formar temes propis dels autors.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Finntroll
 • Música Hippi: The Doors

  Música Hippi: The Doors
  El moviment hippie o hippy va ser un corrent de contracultura que va néixer als Estats Units durant els primers anys de la dècada del 1960 i que posteriorment es va estendre per tot el món.
  http://www.thedoors.com/
 • Souls de Philadelphia :Billy Paul

  Souls de Philadelphia :Billy Paul
  És un tipus de música Soul amb gran influència funk i que d'alguna manera va ser precursora de la música disc. Es caracteritzava per les seves exuberants arranjaments orquestrals, així com per les seves cordes i la seva punyent secció de vent.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Billy_Paul
 • -Soul de Detroit - John Lee Hooker

  -Soul de Detroit - John Lee Hooker
  El Detroit blues es un tipo de música blues interpretrada por músicos originarios de Detroit, Michigan, principalmente durante las décadas de 1940 y 1960. Este estilo se originó cuando intérpretes del Delta blues se trasladaron hacia el norte de Estados Unidos de América desde el delta del Misisipi y Memphis, Tennessee, hasta las plantas industriales de Detroit en las décadas de 1920 y 1930.
  https://es.wikipedia.org/wiki/John_Lee_Hooker
 • -Rock Psicodèlic: Jefferson Airplane

  -Rock Psicodèlic: Jefferson Airplane
  La psicodèlia és l'estat de semiconsciència en què la percepció es barreja i apareixen al·lucinacions, colors inesperats, sinestèsia i una expansió general de la ment, produïda usualment per la ingestió d'una droga com l'LSD.
  http://www.jeffersonairplane.com/
 • Nova Cançó: Els Setze Jutges

  Nova Cançó: Els Setze Jutges
  La Nova Cançó es el nombre con el que se conoce el movimiento artístico y musical catalán que, en pleno franquismo, impulsó la reivindicación del uso normal del catalán en el mundo de la canción a la vez que denunciaba las injusticias de la dictadura franquista.
  http://www.cancioneros.com/ct/39/0/els-setze-jutges
 • Souls de Menphis: King Curtis

  Souls de Menphis: King Curtis
  Memphis ànima, també conegut com a so Memphis va ser la soca més prominent d'ànima meridional. És un brillant, estil sensual produit en els anys 1960 i 1970 en Stax .
  https://es.wikipedia.org/wiki/King_Curtis
 • HEAVY METAL: Black Sabbath

  HEAVY METAL: Black Sabbath
  És un gènere musical que va néixer a mitjans dels seixanta i principis dels setanta al Regne Unit i als Estats Units, els orígens provenen del blues rock, hard rock i del rock psicodèlic. Es caracteritza principalment per les seves guitarres fortes i distorsionades, ritmes emfàtics, els sons del baix i la bateria són més densos del que és habitual i per veus generalment agudes.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Black_Sabbath
 • HARD ROCK: DEEP PURPLE

  HARD ROCK: DEEP PURPLE
  El hard rock (traduït com a rock dur) és un gènere de la música rock, sorgit a principi dels 70 als Estats Units i Europa, particularment al Regne Unit.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Deep_Purple
 • PUNK: DEAD BOYS

  PUNK: DEAD BOYS
  Aquest gènere es caracteritza en la indústria musical per la seva actitud independent i amateur. En els seus inicis, el punk era una música molt simple i crua, de vegades descurada: un tipus de rock senzill.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Dead_Boys
 • NEW WAVE: BLONDIE

  NEW WAVE:  BLONDIE
  New wave (en anglès: nova onada)és un terme global per diversos estils pop / rock de fins de la dècada dels 70 i mitjans de la dècada dels 80, amb vincles amb el rock i punk dels anys 70.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Blondie
 • RAP: The Suggarhill Gang

  RAP: The Suggarhill Gang
  El rap (nom originat en l'acrònim de l'anglès Rhythm And Poetry o Rage Against Police) és un estil musical basat en ritmes que sorgeix als barris negres novaiorquesos vinculat des de principis dels 80 als ambients de la cultura hip hop.
  https://es.wikipedia.org/wiki/The_Sugarhill_Gang
 • MAIN STREAM: Michael Jackson

  MAIN STREAM: Michael Jackson
  El terme mainstream s’ utilitza per designar a la música, l'art, la moda, literatura que compten amb grans mitjans per a la seva comercialització aconseguint arribar a un grup gran de persones i assolir l'èxit internacional. Hi ha diversos exemples de, Mainstream la música pop (pop comercial)
  un dels gèneres musicals més populars.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson
 • HOUSE: Frankie Knuckles

  HOUSE: Frankie Knuckles
  El house és un estil de música electrònica. Les arrels del House comencen en 1985.El House és primer de tot un descendent directe del so disco que aconseguí trencar a través de la música, diferencies socials i racials encara que solament fos dintre d'una pista de ball.
  https://es.wikipedia.org/wiki/Frankie_Knuckles