Blackpower

BLACK MUSIC: CADENES DE FERRO I D'OR

 • WORK SONGS

  WORK SONGS
  Cançons que els esclaus cantàven als camps de cotó. Cançons de treball; les cantàven en grup, la música aportava ritme als seus moviments i en certa manera podíen evadir-se de la dura càrrega del treball constant.
 • BLACK SPIRITUALS

  BLACK SPIRITUALS
  Cançons de congregació, comunitàries. Himnes de carácter religiòs i espiritual. Steel Away és un example.
 • THE BLUES

  THE BLUES
  Primer estil de música popular americà. El delta del Mississippi és el bressol del blues. La blue scale, l'estructura de 12 compassos, la progressió bàsica dels tres acords I, IV i V, i els rudes accents són les característiques principals d'aquest estil musical primigeni. Blues are the roots, everything else is the fruits.
 • JAZZ

  JAZZ
  El blues arriba a tots els racons de la cuitat de Nova Orleans i comença a tocar-se amb instruments de tot tipus. La improvisació és l'essència d'aquest estil musical. Louis Armstrong el trompetista que engrandeix el gènere durant els seus primers anys.
 • RHYTHM & BLUES

  RHYTHM & BLUES
  Va ser definit com una barreja de blues, jazz i gospel; però sentarà les bases del Rock & Roll que apareixerà la década següent. Perdura fins als nostres díes amb artistes que contribueixen al gènere com: Big Joe Turner, Ruth Brown, Sam Cooke, BB King o Beyoncé i Christina Aguilera.
 • ROCK & ROLL

  ROCK & ROLL
  Naix a la dècada dels 50. Les seves arrels es troben principalment al blues, el rhythm and blues i el country; però també al jazz, al gospel i al folk. Cal nomenar als primers artistes que engradiren el gènere: Chuck Berry, Little Richard i Elvis Presley
 • SOUL

  SOUL
  Música lligada a moviments pels drets civils i les cançons de llibertat. Soul Power. Tamla Motown Records té molt a veure en la gravació i difusió de la música soul. Sam Cooke, Ottis Redin i el "padrí del soul" James Brown són les figures del gènere. La secció de vents (trompetes, trombons, saxofons...) cobra importància. Música carregada de passió i ànima.
 • MARTIN LUTHER KING

  MARTIN LUTHER KING
  Activista en pro dels drets civils dels negres; encapsala la marxa per la llibertat a Washington l'any 1963 amb el seu famós discurs amb les paraules "I have a dream... " Líder polític i espiritual rep el Premi Nobel de la Pau l'any 1964. Mor assassinat l'any 1968.
 • FUNK

  FUNK
  Trobem el seu origen en el soul però amb més èmfasi en el beat. Guitarres elèctriques, baix elèctric, teclat Hammond i instruments de vent acompanyen la veu principal. James Brown i la seva banda són l'esglaó que uneix el soul i el funk. Els pentinats afro i les cadenes d'or reafirmen l'orgull i la ràbia del poble negre; orgullossos de la seva negritud, així s'exibeixen.
 • RAP

  RAP
  Acrònim de l'anglès Rhythm And Poetry o Rage Against the Police. Estil musical basat en el ritme i la declamació d'un text. Dóna veu also negres dels barris més pobres de la ciutat de Nova York mitjançant un llenguatge combatiu. Vinculat al breakdance.
 • MÚSICA DISCO

  MÚSICA DISCO
  Música de ball derivada d'altres gèneres com el Rhythm & Blues, el Soul i el Funk. Música vinculada a les sales de ball on la figura del DJ cobra importància. La música és la part essencial d'aquesta manifestació social i d'entreteniment. Donna Summer, The Jackson 5, Gloria Gaynor, Barry White, The Bee Gees, Village People, Boney M i ABBA contribueixen al gènere.
 • Period: to

  ?

  Estan basats els estils posteriors en els que hem vist? Els músics negres actuals basen la seva música en algun d'aquests estils? Beyoncé? Bruno Mars?...