Art del s.XX fins l'actualitat

 • Tosca de Giacomo Puccini

  Tosca de Giacomo Puccini
  Òpera en tres actes de Giacomo Puccini sobre un llibret italià de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, basat en el drama La Tosca, de Victorien Sardou.
 • Les senyoretes del carrer d'Avinyó de Picasso

  Les senyoretes del carrer d'Avinyó de Picasso
  Un quadre a l'oli de Pablo Picasso pintat a París el 1907. L'escena representa un prostíbul de Barcelona del carrer d'Avinyó, i es considera un dels primers quadres cubistes.
 • Family Group de William James Glackens

  Family Group de William James Glackens
  L'ús del color lleugerament exuberant de William Glackens li va valer el sobrenom de "The American Renoir". Al començament de la seva carrera, va pintar en una manera més sombrista i realista com la que es va imposar pels altres membres de Els vuit.
 • Paisatge català de miró

  Paisatge català de miró
  Paisatge català (El caçador) és una pintura feta per Joan Miró el 1924 a París, al seu estudi del carrer Blomet. A l'obra predominen els elements fantàstics
 • El gran masturbador de Salvador Dalí i Domènech

  El gran masturbador de Salvador Dalí i Domènech
  El gran masturbador és un famós quadre del pintor català Salvador Dalí realitzat l'any 1929, d'estil surrealista. Està fet mitjançant la tècnica de l'oli sobre tela, i les seves mides són 110 x 150 centímetres. Es conserva a Madrid, al Museu Reina Sofia, ja que va ser llegat per Dalí a l'estat espanyol
 • The Poets (I Poeti) de Renato birolli

  The Poets (I Poeti) de Renato birolli
  Aquesta obra de Birolli està dirigida a la relació amb el color, també el fil conductor teòric del viatge de l'artista, que s'entén com un agent actiu, com un material mal·leable i, alhora, formatiu, viu.
 • Nada de Carme Laforet i Díaz

  Nada de Carme Laforet i Díaz
  Nada, que significa "res" en castellà, és la primera novel·la de l'autora espanyola Carmen Laforet, publicada el 1945
 • LOLA FLORES tu lo que quieres es que me coma el tigre

  LOLA FLORES tu lo que quieres es que me coma el tigre
  Dolores Flores Ruiz, de nom artístic Lola Flores i també coneguda amb els sobrenoms de La Faraona i Lola d'Espanya, va ser una cantant i ballarina de flamenc. També va intervenir en algunes pel·lícules de cinema entre 1939 i 1987
 • Un americà a París (melodia) de George Gershwin

  Un americà a París (melodia) de George Gershwin
  Un Americà a París és una pel·lícula musical estatunidenca dirigida per Vincente Minnelli, estrenada el 1951
 • El Jarama Llibre de Rafael Sánchez Ferlosio

  El Jarama Llibre de Rafael Sánchez Ferlosio
  El Jarama es una novela de 1956 del escritor español Rafael Sánchez Ferlosio. De corte neorrealista, se hizo con el Premio Nadal y se convirtió en un referente dentro del realismo social y la novela española de posguerra.
 • Shot Marilyns de Andy Warhol

  Shot Marilyns de Andy Warhol
  The Shot Marilyns és una obra d'art produïda el 1964 per Andy Warhol. Consta de quatre teles, cadascun un quadrat de 40 polzades i cadascun format per una pintura de Marilyn Monroe, cadascuna disparada a la testa per una sola bala.
 • The Beatles - Yesterday

  The Beatles - Yesterday
  The Beatles foren un grup de música pop-rock procedent de Liverpool, Anglaterra, format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Són el grup de música pop amb més èxits i vendes de discs de la història de la música popular, i, a més, han aconseguit el reconeixement dels crítics
 • The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction

  The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction
  The Rolling Stones és un grup anglès de música rock. La traducció literal de Rolling Stones sería "còdols o pedres de riu" però significa bales perdudes o rodamons. El nom prové d'una cançó de Muddy Waters.
 • Lluis Llach - L'Estaca

  Lluis Llach - L'Estaca
  Lluís Llach i Grande és un músic, cantautor, escriptor i polític català. Va ser l'últim component del grup dels Setze Jutges i se'l considera un dels capdavanters del fenomen de la Nova Cançó. Ha estat un referent, no solament musical sinó també intel·lectual, de tres generacions
 • Queen – Bohemian Rhapsody

  Queen – Bohemian Rhapsody
  Queen és un grup de rock britànic format el 1970 format pel cantant Freddie Mercury, el guitarrista Brian May, el baixista John Deacon i el bateria Roger Taylor.
 • El lago de los cisnes de Chaikovski

  El lago de los cisnes de Chaikovski
  El llac dels cignes és el primer dels tres ballets que va escriure el compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski, a petició de l'Òpera de Moscou. Originàriament es va estrenar al Teatre Bolxoi de Moscou el 1877. En aquell moment no va ser gaire acceptat, però el 1895 es va reestrenar amb una nova coreografia, aquesta vegada de Màrius Petipà, que va assolir un gran èxit al Teatre Mariïnski de Sant Petersburg.
 • Pink Floyd - Another Brick In The Wall

  Pink Floyd - Another Brick In The Wall
  The Wall és l'onzè disc d'estudi de Pink Floyd. El disc és un àlbum conceptual referent als règims totalitaris, explicat a través de la vida d'una estrella del rock fracassada, Pink. És l'últim disc d'estudi abans que el teclista Richard Wright abandonés el grup.
 • Amy Winehouse - Back To Black

  Amy Winehouse - Back To Black
  Amy Jade Winehouse fou una cantant i compositora anglesa d'estil soul.
 • El temps entre costures de María Dueñas Vinuesa

  El temps entre costures de María Dueñas Vinuesa
  Just abans que esclati la Guerra Civil, la Sira, filla d'una modista, fuig amb el seu xicot a Tetuan, on espera començar una nova vida. La traïció i l'abandonament l'empenyeran a obrir un taller de costura per a les dones dels militars i els diplomàtics establerts al nord d'Àfrica.
 • ROSALÍA, J Balvin - Con Altura

  ROSALÍA, J Balvin - Con Altura
  Rosalia Vila i Tobella, més coneguda pel nom artístic de Rosalía, és una cantautora i actriu catalana. Ha treballat a duo amb Juan Gómez, Chicuelo, al Festival Internacional de Cinema 2013 de Panamà i al Festival Grec de Barcelona per a l'obra de ball contemporani De Carmen