II GUERRA MUNDIAL

 • Japó invadeix Manchuria

  Japó invadeix Manchuria
  La invasió japonesa de Manxúria per l'Exèrcit de Kwantung de l'Imperi de Japó , va començar el 19 de setembre de 1931, immediatament després de l'Incident de Mukden. L'ocupació japonesa de Manxúria va durar fins al terme de la Segona Guerra Mundial i donaria lloc a la fundació de l'estat titella de Manchukuo.
 • La Italià fascista conquista Etiopía

  La Italià fascista conquista Etiopía
  Va ser un dels grans conflictes colonials del segle XX. Llibrada entre la Italia Fascista y Etiopia , el desenllaç de la contesa acabaria amb la derrota de los etíopes i l' auge i resurgiment del Imperi Italià.
 • "Eje" entre Roma i Berlín

  "Eje" entre Roma i Berlín
  La Alemania nazi y la Italia fascista firman un tractat de cooperació el 25 de octubre. Després, l' 1 de noviembre, s'anuncia l' Eje entre Roma i Berlín.
 • Pacte anti-Komintern

  Pacte anti-Komintern
  Alemanya nazi i l'Imperi Japonès signen el Pacte Anti-Comintern, dirigit contra la Unió Soviètica i el moviment comunista internacional.
  Enllaç 1: https://www.wikiwand.com/ca/Pacte_Anti-Komintern
 • Japó invadeix Xina

  Japó invadeix Xina
  Japó decideix atacar a Xina i dona inici a la Segona Guerra Mundial en el Pacífic. Japó s'enfronta a la Xina , Estats Units, Regne Unit (i la seva India colonial), Austràlia, Filipines, Holanda i Nova Zelanda.
 • Pacte de Munic

  Pacte de Munic
  Alemanya, Itàlia, Gran Bretanya i França signen el Pacte de Munic que obliga la República Txecoslovaca a cedir a l'Alemanya nazi els Sudets, incloent les posicions de defensa militar clau de Txecoslovàquia.
 • Itàlia anexa Albania

  Itàlia anexa Albania
  Des del 7 d'abril fins el 15, l' Italia fascista decideix invadir i també anexar Albania, el qual era un país més petit que quedaba bastant a prop d'Itàlia.
 • II Guerra Mundial a Europa

  II Guerra Mundial a Europa
  Alemanya (Adolf Hitler) va anunciar la invasió de Polònia després que soldats regulars d'aquest país haguessin, presumptament, atacat territori alemany. Molt important, comença la Segona Guerra Mundial a Europa .
  Link 2:https://historia.nationalgeographic.com.es/a/comienzo-segunda-guerra-mundial-invasion-polonia_14585
 • situació del 27-29

  situació del 27-29
  Entre varies coses que passaven en l'any del 1939, Varsòvia es rendeix el 27 de setembre, el govern polonès s'exilia via Romania, Alemanya i la Unió Soviètica es reparteixen el territori de Polònia .
 • Guerra d'Hivern

  Guerra d'Hivern
  La Unió Soviètica envaeix Finlàndia i inicia l'anomenada Guerra d'Hivern. Els finlandesos demanen un armistici i han de cedir a la Unió Soviètica les costes del nord del Llac Llac i una petita porció de la costa finlandesa sobre el Mar Àrtic.
  Linnk 3: https://ca.eferrit.com/la-guerra-dhivern-mort-a-la-neu/
 • Guerra aèria

  Guerra aèria
  Des del 14 de juny fins el 6 d'Agost hi ha la guerra aèria, més coneguda com a Batalla de Gran Bretanya acaba amb la derrota d'Alemanya nazi. També 1 mes abans Itàlia entra a la guerra.
 • EU declara la guerra a Japó

  EU declara la guerra a Japó
  Estats Units li declara la guerra al Japó i entra a la Segona Guerra Mundial. durant aquest any Bulgària s'uneix a l'eix i aquesta amb Itàlia, Alemanya i Hungira invadèixen Iugoslàvia. Al juny, Alemanya nazi i els seus socis de l'Eix (llevat de Bulgària) envaeixen la Unió Soviètica .
 • Tropes britàniques

  Tropes britàniques
  Del 23 al 24 les tropes britàniques derroten els alemanys i els italians a El Alamein (Egipte) i empenyen les tropes de l'Eix en caòtica retirada a través de Líbia cap a la frontera est de Tunísia.
  I dos mesos abans les tropes nord-americanes frenen l'avenç japonès d'illa a illa amb rumb a Austràlia, a les Illes Salomó.
 • Es forma un nou govern

  Es forma un nou govern
  El 13 de maig les forces de l'Eix a Tunísia es rendeixen davant dels Aliats i finalitza la campanya al nord d'Àfrica. El 10 de juny les tropes estadounidenses y britàniques desembarquen a Sicilia. I el 25 de juliol el Gran Consell Feixista deposa Benito Mussolini i permet que el mariscal italià Pietro Badoglio formi un nou govern.
  Link 4: https://www.focus.it/cultura/storia/8-settembre-armistizio-guerra-civile
 • operació Margarethe

  operació Margarethe
  Per temor a la intenció d'Hongria d'abandonar l'aliança de l'Eix, els alemanys ocupen Hongria i obliguen el seu regent, l'almirall Miklos Horthy, a designar un primer ministre proalemany.
  Link 4: https://es.wikipedia.org/wiki/Operaci%C3%B3n_Margarethe#:~:text=La%20operaci%C3%B3n%20Margarethe%20fue%20la,Hungr%C3%ADa%20por%20el%20Tercer%20Reich.&text=Operaci%C3%B3n%20Margarethe%3A%20la%20ocupaci%C3%B3n%20alemana%20de%20Hungr%C3%ADa.
 • Sovietics contra Bielorússia

  Sovietics contra Bielorússia
  Els soviètics llancen una ofensiva massiva a l'est de Bielorússia i destrueixen el Centre del Grup de l'Exèrcit Alemany i avancen cap a l'oest rumb al riu Vístula davant de Varsòvia, al centre de Polònia, l'1 d'agost.
 • Finlàndia

  Finlàndia
  Finlàndia conclou un armistici amb la Unió Soviètica i abandona l'aliança de l'Eix.
  A part, el 20 d'octubre les tropes nord-americanes desembarquen a les Filipines.
 • Nova ofensiva soviètica

  Nova ofensiva soviètica
  Els soviètics llancen una nova ofensiva, alliberen Varsòvia i Cracòvia al gener; el 13 de febrer, després d'un lloc de dos mesos, prenen Budapest; al començament d'abril expulsen d'Hongria els alemanys i els seus col·laboradors hongaresos; el 4 d'abril, amb la presa de Bratislava, obliguen Eslovàquia a rendir-se; i prenen Viena el 13 d'abril.
 • Hitler es suícida

  Hitler es suícida
  Adolf Hitler i la seva dona, Eva Braun, es van suïcidar al búnquer de la Cancelleria del Reich a Berlín. Fora del mateix, el Reich dels mil anys que el Führer alemany va proclamar i regia en persona, es reduïa a unes hectàrees de runes, ja al centre de Berlín, que els soldats de l' Exèrcit Roig anaven reduint pas a pas.
 • Alemanya es rendeix

  Alemanya es rendeix
  Aproximàdament 1 semana després del suicidi de Hitler, Alemanya es rendeix davant dels soviètics, i dos dies abans d'això també es va rendir davant dels seus Aliats occidentals.
  Link 5: https://www.france24.com/es/20200513-historia-1945-a%C3%B1o-rendicion-alemania-nazi-segunda-guerra-mundial
 • Estats Units llença bombes

  Estats Units llença bombes
  Estats Units llança una bomba atòmica a Hiroshima i tant sols tres dies després (9 d'agost), Estats Units llança una altre bomba atòmica a Nagasaki.
 • finalitza II guerra mundial

  finalitza II guerra mundial
  (Després de que la Unió Soviètica declarés la guerra al Japó i invadís Manxúria) El Japó, havent acordat en principi la rendició incondicional el 14 d'agost de 1945, es rendeix formalment i finalitza la Segona Guerra Mundial.