Unge & kriminalitet

 • Omkring lidt under 3000 antal afgørelser for straffeloven

 • Period: to

  Antal afgørelser for straffeloven 1960 - 1980

  I starten af 1960'erne er der omkring 3000 afgørelser for straffeloven, hvorimod der i 1980'erne er 6000. Det vil sige at tallene er frdobblet på 30 år. Grafen er meget ustabil, og det kan blandt andet skyldes moderniseringen, og de nye regle og tendenser. Det har ikke kun ramt de ældre (de unges forældre), som er kommet på arbejde, men også de unge som er begyndt på deres uddannelser, og har fået flere mulighder, som har skabt forvirring.
 • Ungdomslivet

  de unge vokser jo op og bliver nød til at gå væk fra de faste rammer og de rollemodeller som altid har sagt hvad der skal siges. De unge begynder at danne deres identitet, og igennem tiden, har man altid set op på de lidt ældre unge/voksne. Med andre ord, var den såkaldte sociale kontrol svag. De unge stræber efter at være eller at få hvad de voksne har. De søger materialet som gør dem bedre end alle andre, de vokser op som materialister, da den fast ramme med mønstre brydes. Nutidens unge er nu
 • Efter 2. verdenskrig - større uddannelsessystem og flere muligheder

  uddannelsessystem, de unge bliver forvirret og fustreret over de forskellige beslutninger og valg for fremtiden. En ny verden de ikke er vandt til, de får mulighder som de ikke var klar til at få, og det gør at de blivr mere moderne.