Img 0310

Tislinje

 • Nov 14, 1100

  Domkirken - Gotisk stil

  Domkirken - Gotisk stil
  Byggeriet af Århus domkirke påbegyndt sidst i 1100 tallet. Det var Peder vognsens der for alvor satte gang i byggeriet. Den blev bygget i romansk stil, men ombygget i 1400 tallet til gotisk stil.
 • Nov 14, 1100

  Vor Frue Kirke - Romansk og Gotisk stil

  Vor Frue Kirke - Romansk og Gotisk stil
  Vor Frue Kirke er skabt af C.F. Hansen i ca, og blev indviet i 1829. Den nuværende kirke blev indviet i 1829. Kirken er udsmykket af Bertel Thorvalsen.inden Vor Frue Kirke, har der været en del andre kirker som brændte ned på samme sted.
 • Borgmestergaarden - Prebarokken

  Borgmestergaarden - Prebarokken
  Aarhus har haft forskellige prægtige gårde fra Højrenæssancen i bindingsværk. De er alle brudt ned på nær Borgmestergården der er bevaret i Den Gamle By. Begge gårde hører med deres svalegange til de ældste i landet
 • Ceres

  Ceres
  Ceres er et bryggeri placeret centralt i Aarhus, og har været flere forskellige ting igennem tiden. Personen der grundlagde Ceres Bryggerierne MC Lottrup startede med to apotekere ved sin side, men efter et enkelt år forlod de to apotekere firmaet. Derefter byggede han hovedbygningen
 • Wormhus St. Clemens torv

  Wormhus St. Clemens torv
  Wormhus er en bygning på Skt. Clemens Torv 11. Bygningen blev færdig i 1884 og blev opført af V. Svendsen (fotograf). I dag er der lejligheder i bygningen.
 • H&M Lille torv 6

  H&M Lille torv 6
  På Lille torv 6, var der i 1800-tallet en købmandsfirma ejet af Magnus Lazarus og hans lillebror. I 1876 overtog Hans Holm og Co. Lille Torv, og i 1898 blev den daværende bygning revet ned, for at en ny bygning kunne opføres. Da ejede Handelsbanken bygningen. I dag ligger der en H&M i den gamle bank
 • Aarhus Toldkammer

  Aarhus Toldkammer
  Aarhus Toldkammer ligger i Aarhus på Hack Kampmanns Plads. Den blev opført for staten fra 1895 til 1897. Den var tegnet af kongelig bygningsinspektør Hack Kampmann, der i løbet af en kort årrække i starten af det 20. århundrede var med til at forvandle Aarhus. Bygningen er præget af nationalromantikken.
 • Aarhus Teater - Historicisme

  Aarhus Teater - Historicisme
  Aarhus Teater blev opført i slutningen af 1890’erne, på initiativ af teaterinteresserede borgere i Århus. Bygningen blev indviet d. 15. september 1900, og blev fredet i 1990. Teateret er tegnet af Hack Kampmann, som er manden bag flere kendte bygninger i Aarhus (Marselisborg Slot, Århus Katedralskole, Toldboden mm).
 • Marselisborg slot

  Marselisborg slot
  Marselisborg slot er opført i 1902 af arkitekten Hack Kampmann. I 1896 købte en lang række frivillige borger, det daværende Marselisborg slot. Det blev i årene efter revet ned og bygget op igen i en ny og mere moderne udgave. Slottet, der dengang gik under navnet “Prinseboligen i Jylland”, blev skænket som en gave fra folket til det nygifte regentpar Kong Christian d. 10 og Dronning Alexandrine. Slottet rummer både klassicistisk og jugendstil.
 • Aarhus Kunstbygning

  Aarhus Kunstbygning
  Kunsthal Aarhus blev grundlagt i 1917, på initiativ af Aarhus Kunstforening. Det er en af de ældste kunsthaller i Danmark og Europa. Kunstbygningens formål var at inspirere og promovere et generelt kendskab til skønne kunster.
 • Godsbanen

  Godsbanen
  Blev anlagt i 1923, og var beregnet til ekspedition af både større og mindre mængder gods, som f.eks. træ, metal, korn mm. i 1970 blev der indviet en særlig containerterminal med kraner. I dag er godsbanen et kulturproduktionscenter.
 • Rådhuset

  Rådhuset
  Aarhus rådhus er tegnet af den verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen i samarbejde med Erik Møller. Byggeriet begyndte i 1937 og stod færdig og klar til indvielse d. 2. juli 1941. Den er bygget i modernistisk og funktionalistisk stil, med meget rene linjer og en flot og æstetisk ydre. Rådhuset var i første omgang tiltænkt at være beklædt med store beton
 • Trump Tower

  Trump Tower
 • ARoS

  ARoS
  Aros åbnede i 2004, og det er et af nordeuropas største kunstmuseer. Aros er på 20.700 kvadratmeter og er 10 etager høj. På aros kan man finde alt fra nutidskunst til kunst fra den danske guldalder. Aros er meget kendt for regnbuen hvor i man kan se ud over Århus.