Tomas Alva Edison i Nikola Tesla

 • Naixement Thomas Alva Edison

  Naixement Thomas Alva Edison
  Thomas Alva Edison va néixer el 11 de febrer de 1847 a Milan, Ohio, Estats Units d'Amèrica. Era el setè fill del matrimoni format per Samuel Ogden Edison Jr. i Nancy Matthews Elliott. El seu pare era un exmilitar i empresari que havia estat actiu en la Guerra Angloestatunidenca de 1812 i la Guerra Mexicanoestatunidenca, i la seva mare era una escolaritzada mestressa de casa que havia crescut en una família acomodada.
 • Naixement de Nikola Tesla

  Naixement de Nikola Tesla
  Nikola Tesla va néixer el 10 de juliol de 1856 a Smiljan, una petita localitat situada a Croàcia, llavors part de l'Imperi Austríac. El seu pare, Milutin Tesla, era sacerdot de l'Església Ortodoxa Sèrbia i la seva mare, Djuka Mandic, era filla de sacerdot ortodox.
 • Boda de Edison

  Boda de Edison
  Thomas Alva Edison es va casar amb Mary Stilwell el 25 de desembre de 1871 en Newark, Nova Jersey.
  La relació entre Thomas i Mary es descriu com a difícil a causa de les pressions que Edison enfrontava com a inventor i empresari. Mary va sofrir una malaltia mental i es creu que la mort del seu fill William en 1894 també va afectar profundament la seva relació En 1886, després de 15 anys de matrimoni, Mary va morir de febre tifoidal. La Mort de Mary va afectar molt a Edison.
 • El primer invent important d'Edison

  El primer invent important d'Edison
  Thomas Edison va inventar el fonògraf el 1877, que va ser un dels seus invents més importants. El fonògraf era una màquina que podia enregistrar i reproduir so, i va ser el primer aparell que va permetre als humans capturar i preservar el so de les seves pròpies veus i altres sons ambientals.
 • Fundació de la companyia d'Edison

  Fundació de la companyia d'Edison
  La companyia Edison Electric Light Company va ser fundada per Thomas Edison el 1878 a Nova York, Estats Units d'Amèrica. Aquesta empresa va ser creada per desenvolupar i comercialitzar el sistema d'il·luminació elèctrica de corrent continuu inventat per Edison.
 • Thomas Alva Edison i el seu segon invent

  Thomas Alva Edison i el seu segon invent
  Thomas Edison va inventar la bombeta elèctrica el 1879, la qual va ser un dels seus invents més revolucionaris. La bombeta era una font de llum elèctrica que podia ser utilitzada per il·luminar les cases, les empreses i les ciutats. La seva invenció va ser la culminació del seu treball sobre la il·luminació elèctrica, que havia començat uns anys abans amb la creació del sistema d'il·luminació de corrent continuu.
 • La primera central elèctrica a Nova York

  La primera central elèctrica a Nova York
  La primera central elèctrica de Nova York va ser la Central Edison, que va ser construïda per Thomas Edison i els seus col·laboradors el 1882 a Pearl Street, a Manhattan. Aquesta central va ser la primera del seu tipus en el món, i va ser un pas fonamental en la transformació de la il·luminació urbana de gas a la il·luminació elèctrica.
 • Primer descobriment de Tesla

  Primer descobriment de Tesla
  Nikola Tesla va descobrir la rotació del camp magnètic. Tesla va realitzar experiments amb corrents alterns a finals del segle XIX i va descobrir que quan el camp magnètic d'un corrent alterna rota a una freqüència suficientment alta, es produeix un camp magnètic rotatori. Aquesta descoberta va portar a la invenció del motor de corrent altern i a altres avenços en la tecnologia elèctrica.
 • Tesla i el seu nou treball

  Tesla i el seu nou treball
  Nikola Tesla va treballar per a Thomas Alva Edison durant un curt període de temps a la dècada de 1880. Tesla va ser contractat per Edison per ajudar a millorar el disseny dels generadors elèctrics i la transmissió d'energia elèctrica. No obstant això, les diferències de personalitat i els desacords sobre la direcció del desenvolupament de la tecnologia elèctrica van portar a una ruptura entre els dos homes.
 • Segona boda de Thomas Alva Edison

  Segona boda de Thomas Alva Edison
  Thomas Alva Edison es va casar amb Mina Miller el 24 de febrer de 1886 en Akron, Ohio. Mina Miller era la filla d'un empresari reeixit i tenia una educació excel·lent, la qual cosa la feia una parella adequada per a Edison. Junts van tenir tres fills: Madeleine Edison, Charles Edison i Theodore Edison. Thomas i Mina van trencar un dels principals factors va ser la mort de la filla de la parella, Madeleine, en 1890 a l'edat de 16 anys.
 • Tesla abandona a Edison i funda la seva pròpia companyia

  Tesla abandona a Edison i funda la seva pròpia companyia
  Va fundar la "Tesla Electric Company" el 1887 amb l'ajuda dels inversors Alfred S. Brown i Charles F. Peck. Aquesta empresa es va centrar en el desenvolupament de motors i altres dispositius elèctrics, però no va ser particularment exitosa i va tancar el 1888.
 • Tesla presenta les seves recerques

  Tesla presenta les seves recerques
  Nikola Tesla va presentar les seves recerques sobre la transmissió d'energia sense fil a finals del segle XIX i principis del segle XX. Tesla va creure que era possible transmetre energia elèctrica a través de l'aire, sense necessitat de cables, utilitzant ones electromagnètiques. Va construir un transmissor de gran escala a Colorado Springs, Colorado, als Estats Units, el 1899, per provar aquesta teoria.
 • Mort de Thomas Alva Edison

  Mort de Thomas Alva Edison
  Thomas Alva Edison va morir el 18 d'octubre de 1931 a la seva casa a West Orange, Nova Jersey, als Estats Units. Edison va ser un dels inventors més prolífics de la història, amb més de 1.000 patents en la seva carrera. Va ser un dels pioners de la tecnologia elèctrica i va ser conegut per haver desenvolupat la primera bombeta elèctrica comercialment viable.
 • Mort de Nikola Tesla

  Mort de Nikola Tesla
  Nikola Tesla va morir el 7 de gener de 1943 a l'edat de 86 anys a l'Hotel New Yorker a Nova York, als Estats Units. Tesla va ser un dels més importants inventors i pioners de la tecnologia elèctrica i va fer importants contribucions a molts altres camps de la ciència i la tecnologia.