Thomas edison nikola tesla

LÍNIA DEL TEMPS DE THOMAS ALVA EDISON I NIKOLA TESLA

 • Naixement de Thomas Alva Edison

  Naixement de Thomas Alva Edison
  A Milan, a l'estat d'Ohio (Estats Units). Fill de Samuel Edison, botiguer, agent immobiliari, fuster,.. canadenc d'origen holandès i de Nancy Elliot Edison, antiga mestra de Canadà d'origen escocès. Ell va ser el fill petit d'una família modesta amb set nens.
 • Naixement de Nikola Tesla

  Naixement de Nikola Tesla
  Va néixer al poble de Smiljan, a la frontera militar austrohongaresa, (actualment conegut com Croàcia). Posteriorment, el 1862 es va traslladar amb la seva família a Gospić on va rebre educació secundària i més tard, el 1870, ell sol va anar a viure a casa de la seva tieta a Karlovac per acabar els estudis a l'Institut Reial Superior. Hi va estudiar durant tres anys, on, com a curiositat, va rebre classe, entre d'altres, de Martin Sekulić, conegut en matemàtiques i física.
 • Energia eòlica, Thomas Edison

  Va intentar aprofitar energia eòlica d'un vell molí de vent.
 • Telègraf quàdruplex, Thomas Alva Edison

  Telègraf quàdruplex, Thomas Alva Edison
  El telègraf era un sistema amb el qual es podien rebre i enviar quatre missatges a la mateixa vegada per una sola linía, dos en un sentit i dos en un altre.
 • Fonògraf, Thomas Alva Edison

  Fonògraf, Thomas Alva Edison
  Va ser el primer dispositiu que capaç de produir sorolls.Les ones sonores són transformades en vibracions mecàniques per un transductor acústic mecànic, aquestes vibracions mouen un estilet que llaura un solc helicoïdal sobre un cilindre de fonògraf, utilitzant-al revés es reprodueix el so.
 • Bombeta elèctrica, Thomas Alva Edison

  Bombeta elèctrica, Thomas Alva Edison
  El 1879 va patentar el primer focus "exitós", construït al voltant d'un filament de fil carbonitzat, que era prim i d'alta resistència. Aquests focus brillaven bastant, els seus filaments es consumien en unes 40 hores, és a dir, la lluminositat durava només 40 hores.Tres mesos després, el 27 de gener de 1880 Edison, de 32 anys, va escriure la patent i va començar amb la seva producció. Va començar a vendre les bombetes molt barates per evitar competència i, a poc a poc, anava guanyant diners.
 • Es patenta el corrent continu, Thomas Alva Edison

  Es patenta el corrent continu, Thomas Alva Edison
  Edison patenta un sistema de distribució d'electricitat amb Corrent Continu i funda la Edison Machine Works i la Edison Electric Light Company, creant l'estàndard d'electricitat domèstica als EUA. A més, crea un mesurador de CC.
 • Central elèctria, Thomas Alva Edison

  Central elèctria, Thomas Alva Edison
  En 1882 la «Edison Electric Light Company» de Thomas Edison funda la primera central elèctrica del món al carrer Pearl, situat a la part baixa de Manhattan (Nova York), per proporcionar energia elèctrica als 59 clients inaugurals a base de 6 dinamos « Jumbo » el 4 de setembre per produir corrent continu en el carrer Pearl al barri de Wall Street de Manhattan, d'una capacitat de 1.200 làmpades per il·luminar 85 cases, despatxos o botigues.
 • Tesla al laboratori de Thomas Edison

  Tesla al laboratori de Thomas Edison
  Amb molt pocs diners va emmigrar cap als EE.UU. Gairebé immediatament va començar a treballar en els laboratoris de Thomas Edison on va acabar de desenvolupar molts dels treballs sobre els quals el màxim inventor nord-americà treballava fa molts anys.
 • Period: to

  Guerra de Corrents

  A la dècada de 1880 per tenir un sistema elèctric que impulsés el món: el sistema de corrent alterna (CA) de Tesla i el directa (CD) d'Edison.
  L'aparició de la tecnologia de Tesla va suposar una amenaça per Edison.
  Finalment, Edison i Tesla es van enfrontar, però edison va "perdre", no va saber què fer, quan Tesla es va exposar a una CA que va travessar el seu cos sense causar-li cap dany.
 • Tesla deixa de treballar per a Edinson

  Al no poder treballar amb corrent altern ja que Edison s'hi nega, Tesla dimiteix de la companyia d'Edison i s'hi creen les primeres rivalitats científiques entre els dos.
 • Es patenta el corrent altern, Nikola Tesla

  Es patenta el corrent altern, Nikola Tesla
  Tesla crea i patenta el seu primer motor que funciona amb Corrent Altern, fent competència a Edison.
 • Raigs X, Nikola Tesla

  Raigs X, Nikola Tesla
  Es creu que va ser Röntgen qui va descobrir els raigs X, però també diuen que Tesla els va estar estudiant abans, per això, és considerada la primera persona que va fer una radiografia als EE.UU. A més, va dissenyar un tub de buit, ja que no tenia la tecnologia suficient per crear uns raigs X com els d'actualment.
 • Millores en la locomotora, Thomas Edison

  Tots aquests avenços van permetre que l'empresa de Thomas Edison unís forces amb una empresa de transports i aquesta associació va permetre, entre altres coses, millorar la tracció i la velocitat del sistema de transport utilitzat per les fàbriques de l'època: la locomotora.
 • Westinghouse i Tesla

  Tesla va començar a treballar amb George Westinghouse a una companyia en els laboratoris de Pittsburgh. Westinghouse va escoltar les seves idees per a sistemes polifàsics, amb els que es podia transmetre corrent altern a llarga distància i el va recolzar, fent rivalitat a Edison.
 • Tesla ven les seves patents

  Tesla ven les seves patents
  George Westinghouse compra les patents de corrent altern de Tesla, fent que els motors i els transformadors de CA siguin ja competència directa amb els de Edison.
 • Edison comença la campanya contra el CA, Thomas Edison

  Comença la competència deslleial per part de la propaganda bruta d'Edison contra el CA de Westinghouse Electric. Edison vol demostrar la perilositat del CA electrocutant animals com gossos i gats, cavalls i bestiar, fent veure els suposats perills de la CA.
 • Bobina Transformador, Nikola Tesla

  Bobina Transformador, Nikola Tesla
  És un transformador de nucli d'aire que Produeix elevació voltatge a baixa corrent. El voltatge és tan elevat que aconsegueix superar la tensió de ruptura de l'aire i, per això, es veuen raigs blaus sortint de la bobina. L'any 1893 va fer un experiment amb una bobina de Tesla de grans dimensions i va encendre bombetes situades a 1.5 Km de distància. Es va posar molt content, ja que el seu somni era transmetre energia inalàmbrica a nivell mundial.
 • Fira Mundial a Chicago

  Fira Mundial a Chicago
  Durant la Fira Mundial de Chicago Tesla va tenir la seva gran oportunitat, ja que la il·luminació de la Fira li va ser adjudicada i va poder exhibir els seus generadors i motors de CA.
 • Cinetoscopi, Thomas Alva Edison

  Cinetoscopi, Thomas Alva Edison
  Va ser el precursor del projector de pel·lícules modern desenvolupat per William Kennedy Laurie Dickson, mentre treballava amb Thomas Edison. L'invent consistia en una caixa de fusta amb un orifici on hi havia una lent. A l'interior s'hi trobava una bombeta i el rotlle de la pel·lícula.
 • Comandament a distància, Nikola Tesla

  Comandament a distància, Nikola Tesla
  És un dispositiu electrònic que permet realitzar una operació remota sobre una màquina. La majoria s'utilitzen per a aparells domèstics utilitzen díodes d'emissió propera a infraroig per emetre un raig de llum que arribi al dispositiu. Aquesta llum és invisible per a l'ull humà, però transporta senyals que poden ser detectades per l'aparell. Tesla va investigar el seu funcionament i va dissenyar i estudiar els comandaments però no els va patentar.
 • Més experiments amb raigs X, Nikola Tesla

  Va estudiar-los detingudament, però no va aconseguir-ho gaire a causa de l'incendi que va haver-hi al seu laboratori. No obstant, va crear experiments amb raig X i va determinar que aquests estaven formats per ones longitudinals.
 • Incendi al laboratori de Tesla

  Incendi al laboratori de Tesla
  En aquell incendi Tesla va perre molts dels seus estudis com els dels raigs X o els de la ràdio.
 • Ràdio, Nikola Tesla

  Ràdio, Nikola Tesla
  Després d'emmigrar als Estats Units va dissenyar una bobina d'inducció que servia per rebre i enviar ones de ràdio. Però va ser destruïda per l'incendi abans que enviés una gran senyal de ràdio a Nova York. Va ser al 1896 quan li van concedir la patent.
 • Vaixell, Nikola Tesla

  Vaixell, Nikola Tesla
  Tesla va mostrar el seu vaixell controlat per ràdio, ja que podia manejar a distància, per tant, era considerat un dels primers "robots"
 • Bateries de níquel i ferro

  Les bateries de níquel ferro s'han utilitzat molt en la mineria europea per la seva capacitat de suportar vibracions, altes temperatures i altres dificultats físiques. S'examina el seu ús en l'energia solar i eòlica i en vehicles elèctrics especialment en vaixells on el pes de les bateries no és un problema. El seu impacte en el medi ambient és més favorable que el de les bateries que contenen plom o cadmi.
 • Period: to

  Primera Guerra Mundial (Thomas Edison)

  En el moment de la Primera Guerra mundial, Edison concep i fa funcionar fàbriques químiques i és designat president del comitè d'assessorament de la marina americana.
  En 1915, Thomas Edison és llorejat de la Condecoració Franklin per les seves nombroses contribucions a la millora del benestar de la humanitat.
 • Teslascopi, Nikola Tesla

  Teslascopi, Nikola Tesla
  Nikola va dissenyar aquest aparell i deia que amb ell eren capaços de comunicar-se amb altres éssers de l'univers.
 • Mort de Thomas Alva Edison

  Mort de Thomas Alva Edison
  A West Orange en l'estat Nova Jersey, prop de New York. Va morir amb 82 anys, a causa de la diabetis mellitus i de vellesa. En total, va registrar en el transcurs de la seva vida 1.093 patents i va treballar amb més de 35.000 persones al seu càrrec els quals van permetre el desenvolupament de l'electricitat arreu del món.
 • Mort de Nikola Tesla

  Mort de Nikola Tesla
  Va morir amb 86 anys a Nova York a causa d'una trombosi coronària, és a dir, d'un infart agut de miocardio. Ell va morir sol i empobrit, en una habitació d'hotel.