1200px thomas edison2 (1)

Thomas Alva Edison

 • NAIXEMENT

  NAIXEMENT
  Thomas Alva Edison ve néixer en Milan, Ohio, Estats Units.
 • THOMAS I LA SEVA FAMILIA

  THOMAS I LA SEVA FAMILIA
  En 1853, amb 7 anys, la seva família s'instal·la a Port Huron a l'estat de Michigan.
 • PRIMER LABORATORI DE QUÍMICA A ELS 10 ANYS

  PRIMER LABORATORI DE QUÍMICA A ELS 10 ANYS
  El 1857, amb deu anys d'edat, Thomas posseeix ja un petit laboratori de química al soterrani de la casa dels seus pares per desenvolupar la seva intel·ligència pràctica.
 • QUÈ VA PASSAR AMB EL SEU LABORATORI DE QUÍMICA?

  El 1860 és autoritzat a condicionar el seu laboratori de química al seu vagó en equipatge-impremta.
 • PRIMERS RELATS LLEGITS PER THOMAS

  PRIMERS RELATS LLEGITS PER THOMAS
  A l'edat de nou anys, ja havia llegit l'obra School of Natural Philosophy (Escola de Filosofia natural) de Richard Green Parker i als tretze va descobrir a la biblioteca del seu pare les obres de Thomas Paine. També va llegir el Principia, de Newton.
 • PRÀCTICAMENT SORD DES DE L'EDAT DELS 13 ANYS

  PRÀCTICAMENT SORD DES DE L'EDAT DELS 13 ANYS
  A l'edat de 13 anys, agafa l'escarlatina de la qual queda pràcticament sord. Aquest handicap influenciarà fortament el seu comportament, la seva carrera, l'orientació dels seus treballs, el seu desig de millorar la sordesa a la humanitat.
 • TELEGRAFISTA A MEMPHIS

  En 1862 Thomas salva heroicament el bebè fill del cap d'estació de Port Huron que va estar a punt de ser atropellat per un tren. Per agrair-li, l'oficial s'ofereix a ensenyar-li l'alfabet morse i la utilització del seu telègraf durant 2 mesos de formació. Aquesta nova afició li permet trobar una feina de telegrafista a Memphis.
 • A ELS 19 ANYS A TORONTO, CANADÀ

  A ELS 19 ANYS A TORONTO, CANADÀ
  En 1866 als 19 anys, es trasllada a Toronto al Canadà i troba una feina d'ajudant-telegrafista a la Western Union Company. El seu treball consisteix a retransmetre a Toronto els missatges rebuts a cada hora. Realitza llavors la seva primera invenció: transforma el seu telègraf en «transmissor-receptor duplex automàtic de codi Morse».
 • EXPERT EN TELEGRAFIA

  En 1868, amb 21 anys, expert en telegrafia, Thomas és contractat com a operador-telegrafista nocturn a la Western Union Company de Bòston i treballa en paral·lel sobre diversos projectes d'invents.
 • EL SEU IMPERI INDUSTRIAL DE MENLO PARK

  EL SEU IMPERI INDUSTRIAL DE MENLO PARK
  En 1874 amb els 40.000 dòlars anteriorment obtinguts de la venda, funda el seu propi imperi industrial de « Menlo Park » amb laboratoris d'investigació a Newark en l'estat de Nova Jersey prop de New York.
 • THOMAS COMENÇA A DESENVOLUPAR EL TELÈFON

  THOMAS COMENÇA A DESENVOLUPAR EL TELÈFON
  En 1876 comença a desenvolupar el telèfon però Alexander Graham Bell registra la seva patent poc abans que ell. Edison desenvolupa llavors un micròfon amb pastilla de carboni que millora considerablement les capacitats del telèfon del seu competidor.
 • INVENCIÓ DEL FONÒGRAF

  INVENCIÓ DEL FONÒGRAF
  en 1877 que Edison acaba la construcció del primer fonògraf verdader, capaç d'enregistrar i de reescoltar la veu humana i del so, que perfecciona amb el temps, estava treballant en una màquina que transcrivia missatges telegràfics mitjançant esquerdes a la cinta de paper, que després podrien ser enviats a través del telègraf en repetides ocasions.
 • EDISON ELECTRIC LIGHT COMPANY

  EDISON ELECTRIC LIGHT COMPANY
  1878 Thomas Edison es lliga amb John Pierpoint Morgan, un dels homes de negocis d'entre els més rics de Nova York, i funda la « Edison Electric Light Company », que es reanomenarà en 1889 en la « Edison General Electric Company », basada en els principis moderns de generació i producció de l'electricitat. El 1892, el nom es quedà simplement en General Electric, en unir-se amb el seu gran competidor Thompson-Houston.[3]
 • INVENCIÓ I DIFUSIÓ DE LA BOMBETA ELÈCTRICA DOMÈSTICA

  INVENCIÓ I DIFUSIÓ DE LA BOMBETA ELÈCTRICA DOMÈSTICA
  Edison no va inventar la primera bombeta elèctrica, sinó que va ser el primer a produir una bombeta que podia durar més de 1200 hores. El 1879, presentà la seva bombeta que podia restar encesa durant 13 hores i mitja i registra la patent de la bombeta elèctrica en base del filament de canya de bambú del Japó amb un voltatge feble en una ampolla de vidre al buit.
 • INVENCIÓ DE LA CENTRAL ELECTRICA

  En 1882 la «Edison Electric Light Company» de Thomas Edison funda la primera central elèctrica del món al carrer Pearl, situat a la part baixa de Manhattan (Nova York), per proporcionar energia elèctrica als 59 clients inaugurals
 • THOMAS I NIKOLA TESLA

  THOMAS I NIKOLA TESLA
  En 1884, Edison se separa del seu empleat Nikola Tesla, un dels pioners del corrent altern, més perillós però capaç de ser transportat a més llarga distància que l'opció obstinada d'Edison.
 • L'IMPERI INDUSTRIAL DE WEST ORANGE

  1887 Edison s'instal·la a West Orange en l'estat de Nova Jersey per multiplicar per 10 la mida dels seus laboratoris d'investigació sobre un immens complex industrial implicant 14 edificis del qual 6 consagrats a la recerca i desenvolupament, una indústria de fabricació de bombetes, una central elèctrica, una biblioteca i més de 5.000 empleats.
 • INVENCIÓ DEL QUINETÒGRAF I QUINETOSCOPI

  INVENCIÓ DEL QUINETÒGRAF I QUINETOSCOPI
  En 1888 Edison s'és consagrat igualment a la gran aventura dels pioners del cinema. Rep el fotògraf Eadweard Muybridge, que ja havia inventat el 1879 el Zoopraxiscopi, i inventa el Quinetògraf
 • LA PILA ALCALINA

  En 1915 inventa la primera pila alcalina níquel-ferro.
 • PRODUCCIÓ DE CAUTXÚ SINTÈTIC

  PRODUCCIÓ DE CAUTXÚ SINTÈTIC
  En 1930, amb 82 anys, porta a terme una prova amb 17.000 plantes per a la producció de cautxú sintètic.
 • DEFUNCIÓ

  DEFUNCIÓ
  Thomas Edison va morir a l'edat de 83 anys, el 18 d'octubre del 1931, en el seu complex de West Orange en l'estat Nova Jersey, prop de New York. En total, va registrar en el transcurs de la seva vida 1.093 patents i va treballar amb més de 35.000 persones.