Download

Thomas Alva Edison

 • Naixement, 18 de febrer de 1847 Milan, Ohio, Estats Units.

  Naixement, 18 de febrer de 1847 Milan, Ohio, Estats Units.
  Thomas Alva Edison era un inventor, científic i home de negocis estatunidenc. Va desenvolupar molts dispositius que han tingut una gran influència a tot el món.
 • Feina de venedor de diaris

  Feina de venedor de diaris
  Ven diaris i articles diversos al tren entre Port Huron, Michigan i Detroit.
 • L'escarlatina el deixa sord.

  A l'edat de 13 anys, agafa l'escarlatina de la qual queda pràcticament sord. Aquest hàndicap influenciarà fortament el seu comportament, la seva carrera, l'orientació dels seus treballs, el seu desig de millorar la sordesa a la humanitat, el motiva per a diverses invencions i decuplica la seva avidesa per a la lectura en particular de les obres de química, electricitat, física, mecànica, etcètera.
 • Period: to

  Empleat com a telegrafista de la Western Union Telegraph Company.

 • Máquina de votació-grabació eléctrica

  Máquina de votació-grabació eléctrica
  Es tractava d'un comptador electrònic de vots per a accelerar la presa de decisions en el Congrés dels Estats Units. Però va resultar un fracàs comercial criticat pels congressistes de l'època.
 • Casament

  Casament
  Es casa amb Mary Stilwell i va començar a crear una família.
 • Telègraf quadruplex

  Telègraf quadruplex
  És un tipus de telègraf elèctric que permet transmetre i rebre un total de quatre senyals separats en un sol cable al mateix temps.
 • Menlo Park

  Menlo Park
  En 1876 Edison va vendre totes les seves preocupacions manufactureres i es va traslladar a un petit poble de Menlo Park. Allà Edison va establir una nova instal·lació que conté tots els equips necessaris per treballar en qualsevol invent. Aquest laboratori de recerca i desenvolupament va ser el primer en aquest tipus. Aquí Edison va començar a canviar el món.La primera gran invenció desenvolupada per Edison a Menlo Park va ser el fonògraf de làmina.
 • El fonògraf

  El fonògraf
  Es tractava de la primera màquina que podia reproduir so gravat prèviament en solcs sobre una superfície.
 • Micròfon de carbó

  Micròfon de carbó
  És un transductor que converteix el so en un senyal d'àudio elèctric.
 • La bombeta elèctrica d'Edison.

  La bombeta elèctrica d'Edison.
  Després d'un llarg i extenuant procés de recerca presentà la seva bombeta que podia restar encesa durant 13 hores i mitja i registra la patent de la bombeta elèctrica en base del filament de canya de bambú del Japó amb un voltatge feble en una ampolla de vidre al buit, després d'haver provat 6.000 substàncies vegetals i minerals enviades a buscar al món sencer, amb un pressupost de 40.000 dòlars.
 • Period: to

  Millores trens

  Va inventar un sistema de telegrafia sense fils que s'utilitzaria per a i des dels trens en moviment. També va inventar un sistema sense fil de comunicació per a ús nàutic.
 • Es torna a casar

  Es torna a casar
  L'any 1884 va morir la seva dona, al cap de dos anys es torna a casar amb Mina Miller. Es van casar el febrer de 1886 i es va mudar a West Orange, Nova Jersey, on va viure aquí amb Mina fins a la seva mort.
 • Quinetògraf

  Quinetògraf
  El quinetògraf és considerat el precedent de la càmera cinematogràfica i permetia enregistrar imatges en moviment. Va ser inventat, juntament amb la cinetoscòpia, a principis de la dècada dels 90 del segle XIX pels inventors Thomas Edison i W.K.L. Dickson, però, tot i això, finalment el patentà Edison.
 • Bateria d'emmagatzematge

  Bateria d'emmagatzematge
  Després de treballar molts més anys amb el telègraf desenvolupa la bateria d'emmagatzematge per al seu ús en vehicles elèctrics.
 • El Kinetoscopi

  El Kinetoscopi
  Es tractava d'una caixa de fusta de 123 cm d'altura, amb un visor en la seva part superior, que permetia veure les imatges en moviment d'un film que rodava a gran velocitat de manera contínua dins de l'aparell. Les pel·lícules, de 35 mm d'ample, amb perforacions, de 15 m de llarg i 750 fotogrames aproximadament, estaven muntades dins de l'aparell en forma de complicats bucles. La mitjana de visió era d'entre 30 i 40 imatges per segon.
 • Mort

  Mort
  Thomas Edison va morir a l'edat de 83 anys, en el seu complex de West Orange en l'estat Nova Jersey, prop de New York, mentre que seguia incansablement els seus treballs, després d'haver registrat la seva última patent un any abans.En total, va registrar en el transcurs de la seva vida 1.093 patents i va treballar amb més de 35.000 persones a càrrec seu en un imperi industrial que va permetre el desenvolupament de l'electricitat al món sencer.