Edison55214

Thomas Alva Edison

 • Naixement

  Naixement
  Naixement
  Thomas Alva Edison, el menor de quatre germans, va néixer l'11 de febrer de 1847, a Milà, una petita població d'Ohio en la qual s'havia establert el seu pare, Samuel Edison, sis anys abans.
 • Period: to

  Traballa com operador i inventa un repetidor

  Després d'una valerosa gesta en la qual va salvar la vida del fill d'un cap d'estació, li van recompensar amb la realització d'un curs de telegrafia. Durant el seu treball com a operador de telègrafs, va crear el seu primer invent destacat, un repetidor telegràfic, gràcies al qual es podia transmetre missatges automàticament a una segona línia sense que fos present l'operador
 • primera patent: comptador electrònic de vots (rebutjat)

  primera patent: comptador electrònic de vots (rebutjat)
  Sol·licita la patentabilitat d'un registrador automàtic de vots per a la legislatura oferta al Congrés però va ser rebutjat.
 • Inventa la impresora Edison Universal Stock Printer

  S'instal·la a Nova York. Inventa per la Western Union la impressora Edison Universal Stock Printer
 • Inventa un sistema de transmissió simultània de missatges

  Durant el seu treball en la companyia de telègrafs Gold and Stock de Nova York, va aconseguir millorar els aparells i els serveis de l'empresa. Va guanyar 40.000 $ venent accessoris telegràfics i va poder muntar el 1876 el seu propi laboratori. Després va aconseguir un sistema telegràfic automàtic que millorava la qualitat i rapidesa de transmissió.
 • Primer laboratori d'investigació

  Primer laboratori d'investigació
  Laboratori Menlo park Va comprar un extens terreny en el llogaret de Menlo Park, prop de Nova York, i va fer construir-hi un nou taller i una residència per a la seva família. Allà va realitzar diversos experiments, juntament amb un equip de treballadors amb talent.
 • Inventa el fonògraf

  Inventa el fonògraf
  El fonògraf, sense enginy Que permetia gravar i Reproduir Qualsevol pisos de so, Un altre SER inventaris notable d'Edison. Aquest Aparell SER el precedent del gramòfon i Els tocadiscs, Sistemes utilitzats al llarg del Segle XX paràgraf escoltar música
 • Crea el microtasímetro

  Crea el microtasímetro
  Fundat en les variacions de conductibilitat elèctrica del carbó sota pressió. (s'utilitza per a la detecció de canvis de temperatura)
 • El nomenen cavaller de la Legió d'Honor Francesa

  El 1878 el van nomenar cavaller de la Legió d'Honor Francesa i el 1889 comendador de la mateixa
 • Inventa la llum de filament incandescent

  Inventa la llum de filament incandescent
  Va treballar amb filaments de les més diverses espècies: platí, que va desestimar per car, carbó, sutge i altres materials, i fins i tot va enviar als seus col · laboradors al Japó, a Amèrica del Sud ia Sumatra per reunir diferents varietats de fibres vegetals abans d'escollir el material que va jutjar més convenient. La primera de les seves llums va estar llista el 21 d'octubre de 1879. Es tractava d'una bombeta de filament de bambú carbonitzat, que va superar les quaranta hores de funcionament
 • Instal·la la primera central elèctrica

  Instal·la la primera central elèctrica
  El 1882 es va instal · lar la central elèctrica Pearl Street al centre de New York al cor de Wall Street on pretenia donar servei a les empreses properes, fonamentalment editorials de diaris i bancs que a més de ser clients serien els inversors del sistema. El fundador d'aquesta companyia elèctrica seria Thomas Alva Edison
 • Descobreix l'efecte físic que porta el seu nom.

  Edison descobreix un efecte que portarà el seu nom-efecte Edison-, consistent en l'emissió d'electrons pels metalls incandescents. Aquest raig d'electrons emesos per un filament i recollits per una placa serà la vaig basar modelable sobre la qual es desenvolupen les més avançades tècniques de radiodifusió i televisió. El principi ja serà el mateix, fins al descobriment del transistor que, d'alguna manera, seguirà el mateix procés.
 • Crea el Edison Laboratory, a West Orange, Nova Jersey.

  Crea el Edison Laboratory, a West Orange, Nova Jersey.
  En 1882 va desenvolupar i instal · lar la primera gran central elèctrica del món a Nova York. No obstant això, més tard, el seu ús del corrent continu es va veure desplaçat davant del sistema de corrent altern desenvolupat pels inventors nord-americans Nikola Tesla i George Westinghouse. Cinc anys després va traslladar la seva fàbrica de Menlo Park a West Orange (Nova Jersey) on va crear un gran laboratori d'experimentació i investigació.
 • Inventa el Kinotoscope

  Inventa el Kinotoscope
  El seu gran invent va ser el Kinetograph, la patent va registrar el 1891. Es tractava d'una rudimentària càmera de cinema que incloïa, però, un enginyós mecanisme per assegurar el moviment intermitent de la pel · lícula. El 1894 Edison va obrir el Kinetoscope Parlor a Broadway, Nova York, on un sol espectador s'asseia davant d'un espiell en una cabina de fusta per veure la pel · lícula, que s'il · luminava des del darrere per un llum elèctrica. Tot i que el Kinetoscope Parlor despertar imm
 • Guardonat

  Guardonat amb la Medalla Albert de la Societat Reial de les Arts de Gran Bretanya
 • Nomenat president del Consell Assessor de la Marina dels Estats Units,

  El 1915 el van nomenar president del Consell Assessor de la Marina dels Estats Units, càrrec que li va permetre realitzar descobriments valuosos. En total, va crear més de mil invents.
 • Aconsegueix la Medalla d'Or del Congrés dels Estats Units

  El 1928 va aconseguir la Medalla d'Or del Congrés dels Estats Units "pel desenvolupament i l'aplicació d'invents que han revolucionat la civilització en l'últim segle".
 • Mor

  Mor
  Thomas Edison va morir a West Orange, Nova Jersey, el 18 octubre 1931