Aaaaa

Thomas Alva Edison

 • Naixement

  Naixement
  Thomas neix a Milan, una vil·la dels Estats Units, a Ohio. La seva familia va emigrar d'Amsterdam i va muntar una fusteria a la vil·la.
 • Primeres lectures cinetífiques

  En aquest any Thomas comença a treballar venent diaris a l'estació de tren. Aquí, comença a interessar-se per la lectura científica i no només això, sinò que també comença a fer petits experiments utilitzant una vagó buit com a laboratori.
 • Contador elèctric de vots

  Contador elèctric de vots
  Va ser la seva primera patent, el 1868. Aquest artefacte eliminava la votació oral al Congrés, però en ser ofert a aquest, ho va rebutjar ja que considerava que era l'única esperança de la minoria d'influir en la legislació.
 • Indicador de cotitzacions de borsa

  Indicador de cotitzacions de borsa
  En l'any de 1870, la Western Union li va pagar $ 40,000 pel primer indicador de cotitzacions de borsa al món. Sent el seu tercer invent, aquest aparell servia per tenir informats els agents de Borsa dels preus de les accions.
 • El telègraf automàtic

  El telègraf automàtic
  Aquest aparell donava una major rapidesa i qualitat de transmissió als missatges telegràfics i podia telégrafo-manejar fins a 200 paraules per minut.
  Permetia transmetre missatges automàticament a una segona línia sense que fos present l'operador, pel que va ser de molta ajuda per Edison en el seu treball de telegrafista nocturn, ja que podia rebre els senyals encara si es quedava adormit.
 • El telègraf quadrúplex

  El telègraf quadrúplex
  Inventat el 1874, era un sistema amb el qual es podien enviar i rebre quatre missatges telegràfics simultàniament per una mateixa línia, dos en un sentit i dos en altre.
 • Micròfon de grànuls de carbó

  Micròfon de grànuls de carbó
  Edison va millorar amb molt el telèfon de Bell complementant-lo amb un micròfon, dispositiu que amplificava sons febles aplicant la propietat de resistència elèctrica de les partícules de grafit, patentat el 1876. Tan sols 25 anys més tard, una de cada 5 famílies ja ho tenia instal·lat a casa seva.
 • El fonògraf

  El fonògraf
  El 1877, mentre treballava en el transmissor del telèfon, Edison va observar que la cinta a la màquina emetia un so que semblaven paraules. Això el va ajudar a considerar la possibilitat de gravar i tornar a reproduir missatges telefònics. Dins d'un període de sis mesos, Edison havia desenvolupat un disseny bàsic de funcionament. Inicialment, el fonògraf va ser tractat com un màquina per dictats. No va ser fins a 1890 que va ser utilitzat per gravar música.
 • L'electricitat

  Edison sabia que sense un mètode per subministrar electricitat, la seva bombeta de llum no seria efectiva. Va dissenyar un sistema de conductors, mesuradors, dissenys de llums, preses de corrent i interruptors d'energia.El 1879, la investigació d'Edison va tenir el seu desenllaç en un important descobriment per millorar el disseny dels generadors. El seu invent va portar a la creació de generadors que posseïen una sortida d'energia més eficient que l'existent en aquesta època.
 • La bombeta incandescent

  El 1879 va patentar el primer focus reeixit, construït al voltant d'un filament de fil carbonitzat, que era prim i d'alta resistència. Aquests focus van ser molt escassos i, encara que brillaven majestuosament, els seus filaments es consumien en unes 40 hores.
 • Primera central elèctrica

  Inaugurada a Pearl Street, Nova York, és la primera central del món que té èxit. Les botigues, oficines, fàbriques i hotels es passen al nou sistema d'il·luminació demostrant al món que la producció d'energia elèctrica es convertirà en una indústria important.
 • Menlo Park a West Orange

  L'ús del corrent continu a la seva central es va veure desplaçat davant del sistema de corrent altern desenvolupat pels inventors nord-americans Nikola Tesla i George Westinghouse. Cinc anys després va traslladar la seva fàbrica de Menlo Park a West Orange (Nova Jersey) on va crear un gran laboratori d'experimentació i investigació.
 • El món del cinema

  El món del cinema
  Edison va començar a treballar en els llargmetratges a finals de la dècada de 1880. Un membre del seu experimentat equip, William Kennedy Laurie Dickson, va tenir un paper clau en el desenvolupament del Quinetògraf (una càmera per a pel·lícules) i el quinetoscopi (un projector de pel ·lícules). El 1893, Edison va demostrar el seu sistema per fer i projectar pel·lícules. En menys d'una dècada, les pel·lícules es van convertir en una indústria popular i exitosa.
 • Reconeixements

  El 1928 va aconseguir la Medalla d'Or del Congrés dels Estats Units pel desenvolupament i l'aplicació d'invents que van revolucionar la civilització durant aquell segle.
 • Defunció

  Defunció
  West Orange, Nueva Jersey, 18 de octubre de 1931