Thomas Alva Edison

Timeline created by martinadelgado5
 • Naixement

  Milan, Ohio, EEUU.
 • Telègaf cuadruplex

  Telègaf cuadruplex
  Aquest invent funcionava igual que un telègraf (emetia i rebia senyals segons un codi d'impulsos elèctrics) amb la característica de què ho podia fer quatre cops alhora.
 • Fonògraf

  Fonògraf
  Consisteix en la gravació o reproducció de sons gràcies a un sistema que transforma les ones sonores en vibracions mecàniques.
  Una anècdota és que la primera cançó que es va fer sonar mitjançat el fonògraf va ser "Mary had a little lamb".
 • Micròfon de carbó

  Micròfon de carbó
  Va ser un avanç per la comunicació mitjançant telèfon, ja que la seva freqüència era de 200/300 Hz i això era perfecte per poder transmetre la veu humana amb claredat.
  La data d'invenció no està molt clara.
 • Bombeta incandescent

  Bombeta incandescent
  Encara que no la va inventar ell va ser el primer a patentar la bombeta incandescent amb filament de carboni, que es podia utilitzar fora del laboratori i era comercialment viable.
 • Sistema de distribució d'electricitat

  Sistema de distribució d'electricitat
  Invenció del primer sistema de distribució elèctrica del món. Aquest sistema subministrava 110 V de corrent continua a 85 cases de Pearl, Manhattan, NY.
 • Mimeògraf

  Mimeògraf
  Precedent a les impressores, s'utilitzava per fer còpies de paper en gran quantitat (principalment s'utilitzava a escoles). Per fer aquestes còpies s'utilitzava un paper especial anomenat estergit.
  Va ser utilitzat per primer cop l'any 1887 per Albert Blake Dick (Edison va vendre-li aquest aparell).
 • Vitascopi

  Vitascopi
  Aquest aparell és un projector de cine, emetia successions d'imatges sense interrupcions a una paret o pantalla perquè ho puguès veure un públic molt ampli.
  Aquest aparell suposava un avanç de l'anteriors, el kinetoscopi, ja que les imatges podien ser projectades a un públic molt més ample i donava més beneficis.
  Aquest invent va ser presentat per primera vegada a l'Exposició sobre els Estats del Cotó a Atlanta, Georgia, EUA.
 • Kinetoscopi

  Kinetoscopi
  La història sobre aquest invent és una mica confusa, es diu que Edison es va inspirar gràcies a una idea que va tenir Muybridge, un home que volia col·laborar amb ell per intentar millora el disseny, però Edison va registrar una màquina que podia "fer per als ulls allò que el fonògraf fa per les orelles".
  Finalment va ser a ell a qui se li va atribuir aquest invent encara que no fos 100% "seu".
 • Cotxe elèctric

  Cotxe elèctric
  Edison va iniciar un projecte amb el seu amic Henry Ford, on volien dissenyar un cotxe elèctric que fos barat i fiable. Gràcies a la millora d'Edison a les bateries els cotxes podien arribar a tenir una autonomia de 100 milles, estava estimat que aquests cotxes costessin entre 500$ i 750$.
  Finalment no es va poder continuar amb el projecte i hi ha diverses teories que diuen que sobre ells s'exercia el "Lobby de les Petroleres" per culpa de l'incendi a un taller d'Edison es va aturar el projecte.
 • Mort

  West Orange, Nova Jersey, EUA.