Socials eix cronologic

 • L´ESCLAT DE LA GUERRA

  L´ESCLAT DE LA GUERRA
  Àustria acusa a Sèrbia d´assesinat i li declara la guerra.Rússia va declarar la guerra a Áustria.Alemanya estava aliada d´Áustria declara la guerra a Rússia i França.Regne Unit declara la guerra a Alemanya i Àustria quan van enviar Bèlgica(aliada de França).
 • Guerra de Moviments

  Guerra de Moviments
  Era una Guerra que anaven conquerint territoris i no tenien lloc fixe.l al front occidental quan els exércits alemanys van atacar a França i van arribar molt a prop de París. Es crea la batalla de Manre.
 • Guerra de Trinxeres

  Guerra de Trinxeres
  Era una Guerra que els soldats es quedaven fixes en el seu territori. Al front occidental es van obrir trinxeres desde Suissa fins al mar del Nord.
 • Batalla de Verdun

  Batalla de Verdun
  Els paisos enfrontats van perdre molts soldats i com necesitaven nous aliats entre l´any 1914-1916 van entrar en la guerra Turquia,Itàlia,Bulgària i Romania. En aquesta batalla els alemanys van llençar una nova ofensiva però els francesos van resistir durant mesos.
 • Batalla de Somme

  Batalla de Somme
  Els britànics i els francesos van atacar els Alemanys,no van tenir gaire èxit i es va crear aquesta batalla.
 • L´entrada dels EEUU

  L´entrada dels EEUU
  Rússia es retira i entra els EEUU.Es va enfossar un tranatlàntic i aixó comporta un gran conflicte.Els britànics,francesos i els italians van derrotar els austríacs i els seus aliats.Els imperis Austro-Hongarés i turc demanen la pau.
 • Final de la Guerra

  Final de la Guerra
  Al front occidental els alemanys van ser derrotats a la segona batalla del Manre.L´11 de Novembre del 1918 Alemanya va signar el tractat de la Pau que va ser la fi de la primera GM