socials

 • La Guerra de Successió

  La Guerra de Successió
  Va ser un conflicte internacional bèl.lic que va durar de l'any 1701 fins al 1714. Es va produir per la mort sense descendència del rei Carles II. Ell li va cedir en el testament el tro a Felip V però Carles d'Austria també volia el tro. Llavors es va originar una guerra entre dos bàndols, els que recolçaven a Felip V i els de l'arxiduc Carles, per decidir el succesor del tro.
 • Tractat d'Utrecht

  Tractat d'Utrecht
  Son un conjunt de tractats que van posar fi a la guerra de Successió Espanyola, que es van signar a la ciutat d'Utrecht.
 • Derrota de Barcelona

  Derrota de Barcelona
  Les tropes borbòniques de Felip V van aconsegur entrar a Barcelona
 • La Revolució Industrial

  La Revolució Industrial
  Va consistir en un procés de transformació econòmica, social i tecnològica que es va iniciar a Gran Bretaña. Durant aquesta època es va produir un canvi de l'economia rural, que es basava en l'agricultura, a una economia urbana i industrialitzada.
 • La Revolució Americana

  La Revolució Americana
  Aquesta revolució va ser causada per les 13 colonies d'Amèrica del Nord, que lluitaven per la seva independència contra Gran Bretanya. Finalment les colonies van obtindre la seva independència i es van formar els Estats Units, que va ser el primer país de caràcter liberalista.
 • Màquina de vapor

  Màquina de vapor
  James Watt va perfeccionar la màquina de vapor perquè sigués apta per l'ús industrial i pel transport.
 • Motín del Té

  Motín del Té
  Va consisitir en una rebelió formada pels habitants de Boston contra Gran Bretaña. Van llançar al mar el carregament de té que es trobaven als vaixells, com a protesta dels impostos que tenien que pagar a Gran Bretanya per l'importació. Això va ser un dels motius de la independència dels Estats Units.
 • La Revolució Francesa

  La Revolució Francesa
  Va ser un conflicte social i econòmic propulsat pels francesos entre el 1789 i 1799, amb el que van aconseguir que la burgesia conquistés tot el poder. Es va produir a França i el que volien era queixarse de la política i societat de l'Antic Règim. El seu lema era "Llibertat, igualtat i fraternitat".
 • La guerra del Francès

  La guerra del Francès
  Aquesta guerra va ser un conflicte que es va originar entre Espanya i el primer Imperi Francès. Va començar amb l'entrada de les tropes napoleòniques al país perquè Napoleó volia que el seu germà, Josep Bonaparte, governés Espanya. El país estava dividit en dos bàndols, els afrancesats (Josep Bonaparte), i els que volien que tornés Ferran VII, els patriotes.
 • Les Corts de Cadis

  Les Corts de Cadis
  Es van crear com a conseqüència de la guerra del Francès, que va deixar a Espanya sense la família reial. La majoria que la formaven eren liberals però hi havia un petit grup que volien el retorn de Ferran VII. Aquestes van establir la Constitució de 1812
 • La Constitució de 1812

  La Constitució de 1812
  Va ser elaborada per les Corts de Cadis i van crear la primera contitució de la història d'Espanya. Es reconeixia la sobirania nacional, la divisió de poders i establia una amplia declaració de drets.
 • Primera guerra Carlina

  Primera guerra Carlina
  Aquest conflicte va succeir perquè quan Ferran VII va establir la Pragmàtica Sanció peruqè la seva filla, Isabel, pogués adquirir el seu tro, molta gent estava en contra de que governés una dona. Llavors com el germà de Ferran tampoc estava d'acord, es va establir una guerra entre carlins i liberals.
 • Unificació d'Alemanya

  Unificació d'Alemanya
  Una guerra contra Austria va causar l'unificació d'Alemanya que estava dividida en 39 estats. Aquest fet va estar dirigit per Prússia.
 • La Primera Republica

  La Primera Republica
  La van proclamar les Corts després de l'abdicació d'Amadeu I i del fracás de la monarquia democràtica. Aquesta república no va començar molt bé, ja que la majoria de partits polítics eren monàrquics i a més, es va veure afectada per la tercera guerra Carlina i la guerra de Cuba. Uns mesos més tard el general Pavía va fer un cop d'estat amb el que va dissoldre les Corts i la Primera Republica.
 • La conferència de Berlín

  La conferència de Berlín
  La va organitzar el canceller alemany Bismark, en el qual s'establien les normes pels cuals un país podia reclamar com a seu un territori. En aquestes normes deia que no només calia explorar el territori, sinó que també s'havia de colonitzar correctament.
 • La Revolució de 1905

  La Revolució de 1905
  Aquesta revolució va començar quan una gran part de la població russa es va dirigir cap al Palau d'Hivern (residència del tsar) per fer-li arribar les seves queixes. Finalment el tsar va acbar acceptant i semblava que Rússia es convertia en una monarquia parlamentària però no va ser així, perquè el tsar no va fer cas de la Duma (parlament de Rússia).
 • La Setmana Tràgica

  La Setmana Tràgica
  Va ser la setmana que es va iniciar a Barcelona una vaga general de protesta contra la guerra del Marroc. Aquest fet es va estendre per tota Catalunya.
 • La batalla del Marne

  La batalla del Marne
  Aquesta batalla va succeïr durant la Primera Guerra Mundial, en la que les tropes alemanes s'apropaven a França per atacar. Per sort les tropes del kàiser van ser aturades molt a prop de París.
 • La Primera Guerra Mundial

  La Primera Guerra Mundial
  Aquesta guerra es va centra a Europa i va durar 4 anys.Va començar per la crisi de juliol de 1914, originada a Sarajevo, enfrentant a Russia, Austria i Alemanya. En ella hi van participar les dues aliançes: la Triple Aliança (Alemanya, Austria-Hongria) i la Triple Entesa (Regne Unit, França, Rússia i Itàlia).
 • La revolució d'octubre de 1917

  La revolució d'octubre de 1917
  El govern de Rússia havia decidit continuar participant a la guerra però quan Lenin va tornar de l'exili va ordenar la retirada urgenment de la guerra. Això va suposar una ruptura amb el govern provisional de Kerenki i la creació d'un nou govern revolucionari, que va aconseguir que el país sortís de la guerra amb el tractat de Brest-Litovsk.
 • La Revolució Russa

  La Revolució Russa
  Aquesta revolució va destronar a tsar per implantar un govern comunista, ja que la població russa volia sortir de la Gran Guerra. Ho van aconseguir firmant el pacte de Brest-Litovsk, amb el que Rússia abandonava la guerra i cedia gran part del seu territori a Alemanya.
 • La revolució de febrer de 1917

  La revolució de febrer de 1917
  Aquesta revolució va començar després d'una manifestació a Sant Petersburg. Va ser una revolució burgesa en el que la població el que volia era que Rússia abandones la guerra. Com a resultat van obtindre un govern provisional dirigit per Kerenski, que volia un sistema polític liberal.
 • La guerra civil russa

  La guerra civil russa
  Va ser una conseqüència de la revolució de 1917, en el que la població va quedar dividida en dos bàndols: l'Exèrcit Blanc (partidaris del tsarisme) i l'Exèrcit Roig (els bolxevics). Va acabr amb la victòria de l'Exèrcit Roig, liderat per Trotski.
 • El tractat de Versalles

  El tractat de Versalles
  Aquest tractat declarava a Alemanya i als seus aliats els únic responsables de la Primera Guerra Mundial i de les seves conseqüències. Alemanya havia de pagar els destroços que havia causat la guerra i va perdre gran part dels seus militars.
 • La Societat de Nacions

  La Societat de Nacions
  Aquesta organització es va crear després de la Gran Guerra amb l'objectiu de reunir els principals països del món perquè resolquessin els problemes de manera pacífica.
 • Partit Nacional Feixista

  Partit Nacional Feixista
  Es va fundar a Italia durant l'època de Mussolini, amb l'objectit de donar suport al moviment feixista perquè esncara era bastant minoritari.
 • La Marxa sobre Roma

  La Marxa sobre Roma
  Va ser una marxa que van realitzar els membres del partit feixista d'Itàlia per demanar a Victor Manuel II el poder de Mussolini
 • La creació de la Unió Soviètica (URSS)

  La creació de la Unió Soviètica (URSS)
  Va contituir-se l'any 1922 i era un estat plurinacional i multiètnic, que es va encarregar de definir el sistema polític del nou estat. En aquest nou sistema les repúbliques tenien autonomia en política interna i el Soviet Suprem era l'òrgan suprem legislatiu.
 • El crac del 29

  El crac del 29
  Aquest fet es va produir als Estats Units i va ser la catastròfica caiguada de la borsa de Nova York. L'economia es va estancar i les accions van anar augmentant de manera desmesurada, ara més barates. Això va provocar que augmentés l'atur, el tancament de les empreses, la ruïna de la pagesia, etc.
 • La Segona República Espanyola

  La Segona República Espanyola
  Va ser un règim democràtic que va substituir la monarquia d'Alfonso XIII. Quan es va formar el Govern Provisional, que va aprovar la constitució de 1931, es van iniciar les primeres reformes a l'estat. Aquesta república va donar lloc a la dictadura Franquista.
 • New Deal

  New Deal
  Va consistir en un programa proposat pel president del Estats Units, Roosvelt, durant el crac del 29, amb el que es van invertir molts diners en obres públiques i la millora de l'agricultura, amb l'ogectiu de crear ocupació i ajudar als més pobres.
 • Assesinament del tinent Castillo

  Assesinament del tinent Castillo
 • La Guerra Civil Espanyola

  La Guerra Civil Espanyola
  Aquesta guerra va durar dos anys i es va iniciar amb el cop d'estat de Franco, on es van enfrentar republicans i nacionalistes. Van començar a envair el Nord fins arribar a Madrid i tornar a tota la població franquista, matant a tota la gent que estigués en contra. Finalment els nacionalistes guanyen i Franco comença a governar al 1939, fet que produirà que Espanya estigui molts anys sota el poder d’un dictador.
 • Els acords de Munic

  Els acords de Munic
  Van ser uns acords on s'establia el següent: França, Itàlia i el Regne Unit acceptaven les exiències de Hitler.
 • La Segona Guerra Mundial

  La Segona Guerra Mundial
  Va començar quan Alemanya va envair Polònia però com França i el Regne Unit no n'estaven d'acord, es va iniciar l'enfrontament. En aquesta guerra van participar la major part de les nacions del món, i n'hi havia dos bàndols: els aliats de la Segona Guerra Mundial i les potències de l'eix.
 • L'Organització de les Nacions Unides

  L'Organització de les Nacions Unides
  Es va fundar a la conferència de San Francisco durant la Segona Guerra Mundial. Les tres grans potències aliades van decidir crear aquesta nova organització perquè mantingués la pau i la seguretat a tot el món.
 • La guerra freda

  La guerra freda
  Després de la Segona Guerra Mundial no va quedar un bon amientb entre les dues superpotències, els Estats Units i l'URSS. Van quedar dos bàndols enfrentats: el bloc occidental i el bloc comunista. Aquesta guerra es va inicar principalment pels diferents models de societat que volia cada potència: els Estats Units defensaven la democràcia i el capitalisme, en canvi, l'URSS defensava el comunisme i el socialisme.
 • Unificació de Itàlia

  Unificació de Itàlia
  Aquesta unificació va ser de caràcter militar i ho va impulsar el regne de Piemont. Primer es va establir la pau als estats del nord i després un grup de voluntaris, els camises roges, van conquerir els estats del sud, així unificant tot el territori.