Telefonos en el museo de los corrales viejos

SEGONA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

 • TRAMVIA, John Outram

  TRAMVIA, John Outram
  John Outram va inventar el tramvia a Anglaterra a l'any 1775. Va ser nombrat tramway. Al principi va ser utilitzat per al transport fora de la ciutat. L'ús del tramvia com a mitjà urbà es va adquirir mig segle més tard a Nova York, on John Stephensonse se li va ocórrer la idea de construir el primer tramvia de transport urbà.
 • METRO, Charles Pearson

  METRO, Charles Pearson
  Charles Pearson va ser un advocat anglès de la Ciutat de Londres, era reformista i membre del Parlament per Lambeth. Va utilitzar la seva influència com advocat de la ciutat per promoure millores al transport, en concret la construcció d'un metro o ferrocarril subterrani que connectés la capital amb les estacions terminals del nord. El Metro de Londres va ser el primer ferrocarril subterrani del món, una aventura pionera que canviaria per sempre la vida urbana.
 • ZEPELÍ, Henry Giffard

  ZEPELÍ, Henry Giffard
  Hnery Giffard va ser un enginyer i inventor francès. L'any 1852, va inventar un dirigible amb motor de vapor. El seu dirigible a vapor pesava uns 180 kg, estava omplert d'hidrogen, portava hèlix i va ser el primer aparell aeri que va portar passatgers. El 24 de setembre de 1852 Giffard va fer el primer vol controlat al llarg de 27 km des de París a Trappes.
 • DINAMITA, Alfred Nobel

  DINAMITA, Alfred Nobel
  Alfred va ser un químic i enginyer suec inventor de la dinamita. A la seva fàbrica de glicerina, Nobel ca descobrir que quan la nitroglicerina es combina amb una substància inerta i absorbent, com ara la diatomita, va ser més segura i és una forma molt més convenient de manipular-la. Aquesta barreja va ser patentada el 1867 amb el nom de dinamita.
 • TELÈFON. Antonio Meucci

  TELÈFON. Antonio Meucci
  Antonio Meucci va ser un inventor i científic italià, que va inventar el telèfon. Va construir un telèfon per tal de connectar la seva oficina amb la seva habitació, la qual estava al segon pis.
 • BOMBETA INCANDESCENT, Thomas Alva Edison

  BOMBETA INCANDESCENT, Thomas Alva Edison
  Thomas va ser un inventor i un home de negocis dels Estats Units que va crear molts aparells importants. Va perfeccionar la bombeta o làmpada d'incandescència, després d'experimentar amb més de 1.000 materials diferents, i va aconseguir industrialitzar-la amb filament de bambú carbonitzat. Va descobrir l'anomenat efecte Edison, que permet el funcionament del díode d'incandescència.
 • GENERADOR DE CORRENT ALTERN, Nikola Tesla

  GENERADOR DE CORRENT ALTERN, Nikola Tesla
  Nikola Tesla va ser un enginyer elèctric serbo-estatunidenc. L'any 1882 es va traslladar a París per treballar com a empleat en una de les companyies d'Edison, on va realitzar la seva aportació més rellevant: la teoria del corrent altern en l'electricitat, cosa que li va permetre idear el primer motor d'inducció el 1882. El motor elèctric de corrent altern és simplement un tipus de motor elèctric que és més eficient que el corrent continu.
 • SUBMARÍ, Narcís Monturiol

  SUBMARÍ, Narcís Monturiol
  Narcís va ser un enginyer i inventor català. Va inventar el primer submarí tripulat i impulsat per una forma primerenca de propulsió autònoma amb un motor químic anaeròbic.
 • AUTOMÒBIL, Carl Benz

  AUTOMÒBIL, Carl Benz
  Carl Benz ha estat considerat com un dels inventors de l'automòbil. L'any 1871 va fundar una empresa de materials per a la construcció. El 1883 va començar a construir motors industrials. Un 29 de gener del 1886, Karl Benz es va presentar davant l'Oficina Imperial de Patents de Berlín per registrar el primer cotxe amb motor de gasolina. La data recordada marca una fita en la història de l'automòbil.
 • GRAMÒFON, Emilio Berliner

  GRAMÒFON, Emilio Berliner
  Emilio Berliner va ser un inventor germanoestatunidenc del transmissor telefònic, del gramòfon... En el seu laboratori de Washington va inventar el gramòfon el 1887, que va permetre la gravació i reproducció de sons en els discos, un suport pla que permetia la producció en sèrie i, a més, proporcionava una fidelitat sonora considerable.
 • PNEUMÀTIC, John Boyd

  PNEUMÀTIC, John Boyd
  El 1887, el veterinari i inventor escocès John Boyd Dunlop, va desenvolupar el primer pneumàtic amb cambra d'aire per al tricicle que el seu fill de nou anys utilitzava per a anar a l'escola pels carrers plens de sotracs de Belfas. Dunlop va inflar uns tubs de goma amb una bomba d'aire que servia per inflar pilotes. Després va embolicar els tubs de goma amb una lona per protegir-los i els va enganxar sobre les llandes de les rodes del tricicle.
 • BICICLETA, Macmillan

  BICICLETA, Macmillan
  Macmillan va ser un ferrer escocès, el qual a la dècada de 1890, se li va atribuir la invenció de la bicicleta amb pedals.
  Ell va completar la construcció d'una bicicleta de fusta a pedals el 1839, la qual incloïa rodes de fusta amb vora de ferro, una roda orientable a la part davantera i una roda més gran a la part posterior que estava connectada als pedals a través de bieles. .
 • MOTOR DIÈSEL, Rudolf Diesel

  MOTOR DIÈSEL, Rudolf Diesel
  Hem de recordar que va ser l'enginyer alemany Rudolf Diesel qui va inventar el 1893 el motor dièsel, quan treballava per a MAN (Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg), i buscava un motor d'alt rendiment tèrmic per a camions i vehicles similars. El 1897 MAN va produir el primer motor dièsel.
 • CINEMATÒGRAF, Germans Lumière

  CINEMATÒGRAF, Germans Lumière
  Els germans Lumière van ser uns físics, inventors i treballadors industrials francesos. Reconeguts per la invenció del cinematògraf, el qual va ser fruit de la combinació de diferents invents anteriors. Aquesta aportació va permetre avançar en el camp de les pel·lícules, sobretot relacionades amb el cinema, així com en el de la imatge, fins a arribar a la indústria que avui tots coneixem.
 • RAIGS X, Wilhelm Röntgen

  RAIGS X, Wilhelm Röntgen
  El 8 de novembre de 1895 el físic alemany Röntgen va descobrir els rajos X, inicialment eren anomenats rajos Röntgen. El 5 de gener de 1896 els diaris austríacs es van fer n ressò del descobriment, sent, a partir d'aquell moment, els Rajos X aplicats a tots els camps de la medicina.
 • RÀDIO, Guiliermo Marconi

  RÀDIO, Guiliermo Marconi
  Guiliermo Marconi va ser un enginyer elèctric italià, el qual va desenvolupar un sistema telegràfic. Va fer els primers experiments sobre l'ús d'ones electromagnètiques per a la comunicació telegràfica sense fils.
 • ASPIRINA, Felix Hoffman

  ASPIRINA, Felix Hoffman
  Va ser un químic alemany conegut per haver sintetitzat l'àcid acetilsalicílic seguint un mètode i permetre la producció de l'Aspirina.
  Va descobrir un nou fàrmac que permetia alleugerir del dolor, reduir la febre i era un antiinflamatori. La companyia llavors va desenvolupar un procés industrial per a la producció de l'àcid acetilsalicílic com a producte farmacèutic. En 1899 el va llançar per primera vegada sota el nom comercial d'aspirina, donant fama mundial a la Bayer.
 • AVIÓ, Germans Wright

  AVIÓ, Germans Wright
  Els germans nord-americans Orville i Wilbur Wright eren fabricants de bicicletes i van treballar junts en el desenvolupament de l'aeronàutica. Van ser els inventors del primer avió pràctic que va volar. Realment la seua gran aportació al vol va ser el control de viratge mitjançant els alerons. direcció.