Segona Revolucio idustrial

 • Tramvía, John Mason

  Tramvía, John Mason
  El 14 de novembre de 1832 el primer tramvia del món, batejat com John Mason pel llavors president de la Companyia de Ferrocarril, va començar a operar a la ciutat de Nova York.
 • Generador de corrent altern, Nikola Tesla

  Generador de corrent altern, Nikola Tesla
  El 1888 el serbi-croat va inventar el primer motor de corrent altern i amb ell el sistema polifàsic de transmissió d'energia. El motor elèctric de corrent altern és simplement un tipus de motor elèctric que és més eficient que el corrent continu.
 • Automòbil Karl Benz

  Automòbil Karl Benz
  Un 29 de gener del 1886, Karl Benz es va presentar davant l'Oficina Imperial de Patents de Berlín per registrar el primer cotxe amb motor de gasolina. La data recordada marca una fita en la història de l'automòbil.
 • Metro, Charles Pearson

  Metro, Charles Pearson
  El primer metre del món va ser el subterrani de Londres (anomenat Metropolitan Railway), inaugurat el 1863 amb sis quilòmetres de longitud.​ En anys successius es va anar estenent, de manera que el 1884 formava un anell d'aproximadament vint quilòmetres.
 • DINAMITA

  DINAMITA
  Alfred va ser un químic i enginyer suec inventor de la dinamita. A la seva fàbrica de glicerina, Nobel ca descobrir que quan la nitroglicerina es combina amb una substància inerta i absorbent, com ara la diatomita, va ser més segura i és una forma molt més convenient de manipular-la. Aquesta barreja va ser patentada el 1867 amb el nom de dinamita.
 • TELÉFONO Antonio meucci

  Inventat l'any 1854 (Antonio meucci)
  Construir per connectar la seva oficina amb el seu dormitori i poder parlar amb la seva dona (immobilitzada per malaltia).
  No electricitat, sinó un ferro conductor del so. Va fer públic el seu aparell el 1860, en transmetre la veu d'una cantant en una demostració pública, i la notícia va circular pels diaris italians a Nova York.
 • Bombeta incandescent, Thomas Alva Edison

   Bombeta incandescent, Thomas Alva Edison
  Thomas Alva Edison va ser el primer a patentar una bombeta incandescent de filament de carboni, viable fora dels laboratoris, és a dir, comercialment viable.​ La patentà el 27 de gener de 1880 (núm. 285.898)
 • Submarí, Narcís

  Submarí, Narcís
  Narcís va ser un enginyer i inventor català. Va inventar el primer submarí tripulat i impulsat per una forma primerenca de propulsió autònoma amb un motor químic anaeròbic.
  narcis monturiol
 • Gramòfon, Emile Berliner

  Gramòfon, Emile Berliner
  1888 Emilio Berliner va inventar el gramòfon, desplaçant ràpidament al fonògraf tan bon punt aquest no utilitzava un cilindre sinó un disc pla. Amb el gramòfon, el Sr. Berliner va formar la companyia Victor Talking Machine el 1901, companyia que va ser comprada per la RCA el 1929.
 • Neumàtic,

  Neumàtic,
  El 1888, el veterinari i inventor escocès, John Boyd Dunlop, va desenvolupar el primer pneumàtic amb cambra d'aire per al tricicle que el seu fill de nou anys usava per anar a l'escola pels carrers sots de Belfast.
 • Bicicleta Kirkpatrick Macmillan

  Bicicleta Kirkpatrick Macmillan
  A la dècada de 1890, Macmillan va ser el primer a inventar la bicicleta amb pedals.
  Macmillan va completar la construcció d'una bicicleta de fusta a pedals el 1839 que inclosa rodes de fusta amb vora de ferro, una roda orientable a la part davantera i una roda més gran a la part posterior que estava connectada als pedals a través de bieles .
 • Motor dièsel, Rudolf Diesel

  Motor dièsel, Rudolf Diesel
  Hem de recordar que va ser l'enginyer alemany Rudolf Diesel qui va inventar el 1893 el motor dièsel, quan treballava per a MAN (Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg), i buscava un motor d'alt rendiment tèrmic per a camions i vehicles similars. El 1897 MAN va produir el primer motor dièsel.
 • Cinematògraf, German Lumière

  Cinematògraf, German Lumière
  El 28 de desembre de 1895 va tenir lloc la primera exhibició amb públic del cinematògraf Lumière al Saló indien del Grand Cafè, al número 14 del Bulevard dels Caputxins de París. El programa constava de deu pel·lícules de 15 a 20 metres cadascuna.
 • raigs X,Wilhem Conrad Röntgen

  raigs X,Wilhem Conrad Röntgen
  La data commemora el dia en què el Professor Wilhem Conrad Röntgen va descobrir, el 1895, els raigs X. Va ser el mateix Röntgen el que va fer la primera radiografia a la mà de la seva dona qui, horroritzada pel resultat, es va negar a participar en estudis posteriors del seu marit.
 • RÀDIO, Guiliermo Marconi

  RÀDIO, Guiliermo Marconi
  Guiliermo Marconi va ser un enginyer elèctric italià, el qual va desenvolupar un sistema telegràfic. Va fer els primers experiments sobre l'ús d'ones electromagnètiques per a la comunicació telegràfica sense fils.
  1896
 • Zepelí, Henri Giffard

  Zepelí, Henri Giffard
  El Graf Zeppelin (LZ 127) va ser un gran dirigible alemany, o més específicament, una aeronau rígida de començaments del segle XX. Va ser la primera nau dirigible a portar el nom Graf Zeppelin («Comte Zepelín»), ja que la segona seria el Graf Zeppelin LZ 130.
 • Avió, Germans Orville

  Avió, Germans Orville
  Els germans nord-americans Orville i Wilbur Wright eren fabricants de bicicletes i van treballar junts en el desenvolupament de l'aeronàutica. Van ser els inventors del primer avió pràctic que va volar. Realment la seua gran aportació al vol va ser el control de viratge mitjançant els alerons. direcció.