Revolució Industrial

 • Construcció de canals a Anglaterra

  Construcció de canals a Anglaterra
  Un dels factors que van afavorir la revolució industrial anglesa serà el desenvolupament dels mitjans de comunicació i de transport. Parlem de la construcció de canals, que van reduir el preu de cost dels transports, estimulada per la necessitat de transportar el carbó fins les fàbriques o pel comerç interior d’aliments per abastir les creixents necessitats de la població urbana.
 • Primera Revolució Industrial (1760-1840)

  Primera Revolució Industrial (1760-1840)
  La Revolució Industrial va arribar el segle XIX i, amb ella va canviar el món. Primer, va arribar a Anglaterra i als EEUU. A poc a poc, el canvi es va anar produïnt a la resta d´ Europa (França, Alemanya, Bèlgica,...) i a altres països del món.
 • Cort inventa el pudelat, que aconsegueix un ferro més resistent

  Cort inventa el pudelat, que aconsegueix un ferro més resistent
  Una autèntica revolució en el procés del refinatge del ferro es va produir gràcies a l'anglès Henry Cort, qui va introduir en 1784 nous procediments: la pudelación i el laminat. La seva patent sobre aquest procés té data de febrer de 1784 però ja existia una patent similar desenvolupada per Peter Onions al maig de 1783.
 • Cartwright aplica la máquina de vapor al telar

  Cartwright aplica la máquina de vapor al telar
  El resultat va ser l'invent d'un teler mecànic accionat per una màquina de vapor (1785) i encara que va ser rebutjada pels quals havien estat substituïts en els seus llocs de treball, aquesta màquina va esdevenir una de les que van fer possible la Revolució Industrial.
 • Revolució Francesa (1789-1799)

  Revolució Francesa (1789-1799)
  La Revolució Francesa (1789-1799) va significar l'enderrocament de l'Antic Règim dominat per la monarquia absoluta i l'aristocràcia feudal i la implantació del liberalisme dominat per la burgesia.
  En el decurs de deu anys de revolució, França va experimentar profundes transformacions a tots els nivells. A nivell polític, la monarquia absoluta va deixar pas a una monarquia constitucional, i aquesta a una república liberal de caire moderat, llevat del parèntesi radical del govern jacobí. A nivell
 • Napoleó s'autocorona com a Primer Cònsul de la República Francesa

  Napoleó s'autocorona com a Primer Cònsul de la República Francesa
  A comienzos de 1804 Napoleón Bonaparte es primer Cónsul de la república francesa y ha conseguido además que su magistratura posea carácter vitalicio. Ocupa por tanto el lugar central en el entramado político del país, desde el cual lleva a cabo importantes reformas en todos los ámbitos de la vida nacional. Situado en la cima de su poder, decide dar continuidad al régimen que dirige, transformándolo al mismo tiempo en una monarquía hereditaria. Esta fue la forma en la que, de un día para otro, en
 • Stephenson construeix la primera locomotora de vapor

  Stephenson construeix la primera locomotora de vapor
  Aquesta màquina tenia només un cilindre, disposava d'un volant d'inèrcia i la transmissió de força a les rodes es realitzava per engranatges. La locomotora de Trevithick no va ser incorporada al ferrocarril a causa que els rails de ferro fos no van suportar el pes de la màquina i es van danyar en els tres viatges de prova realitzats entre les mines de ferro de Penydarren i el Canal Methry-Cardiff.
  La Salamanca, primera locomotora de cremallera de John Blenkinsop.
  Es va continuar utilitzant la fo
 • Primer tren miner amb màquina de vapor entre Stockton y Darlington

  Primer tren miner amb màquina de vapor entre Stockton y Darlington
  El primer ferrocarril a vapor: un conjunt de vagons arrossegats per una locomotora que feia servir aquesta energia, que va cobrir la distància entre les poblacions angleses de Stockton i Darlington Cinc anys més tard va quedar inaugurat el tram Liverpool-Manchester , que va assegurar el trànsit regular de mercaderies i passatgers entre les dues localitats; la locomotora, la cèlebre Rocket, havia estat construïda per l'esmentat Stephenson. Amb les millores apropiade
 • Primera linia ferroviaria entre Liverpool-Manchester

  Primera linia ferroviaria entre Liverpool-Manchester
  La primera línia de ferrocarril del món s'inaugura el 15 abril 1830 a Anglaterra, unint les ciutats de Liverpool amb Manchester. En aquesta línia ferroviària la locomotora utilitzada per realitzar el transport era capaç d'arribar a la velocitat de 16 km / h. Serà amb aquesta locomotora quan es comencin a assentar les bases de la tracció de vapor fins als nostres dies.
 • Samuel Morse inventa el telègraf

  Samuel Morse inventa el telègraf
  Venia de tornada al seu país des del continent europeu en escoltar casualment una conversa entre passatgers del vaixell sobre electromagnetisme. Samuel Morse va començar a pensar sobre el tema i es va obsessionar tant amb aquest, que va viure i va menjar durant mesos al seu estudi de pintura, tal com va anotar en el seu diari personal.
 • McCormick patenta la segadora mecánica

  McCormick patenta la segadora mecánica
  La segadora mecànica de McCormick tallava el blat amb fulles movibles col·locades en barres dretes. El moviment rotatiu de la pesada roda mestra feia girar les fulles mentre els cavall :; avançaven. Un filferro metàl·lic giratori col·locava el gra contra la fulla i posava les tiges tallades sobre la plataforma situada darrere d'aquesta. Hayos en forma de dits, que s'estenien des de la plataforma, evitaven que el gra escapés pels costats a tallar-lo. Més tard, McCormick va perfeccionar dispositi
 • Segona Revolució Industrial (1850-1970)

  Segona Revolució Industrial (1850-1970)
  Entre els anys 1850 i 1970 es van començar a produir una sèrie de canvis en la producció industrial que anomenem Segona Revolució Industrial i que van establir les bases de l’actual sistema de producció.
  Els inicis d’aquest procés, que es va perllongar fins el 1920, els trobem als Estats Units i es va produir també al Regne Unit, França, Alemanya i Japó.
 • Bessemer inventa un forn que permet obtenir un acer molt resistent

  Bessemer inventa un forn que permet obtenir un acer molt resistent
  Bessemer revolucionó la industria del acero al inventar y patentar un proceso de fabricación de acero que supuso el abaratamiento y aumento de la velocidad de producción para grandes cantidades.
 • La Industrialització d'altres països, uns anys més tard

  La Industrialització d'altres països, uns anys més tard
  Altres països van seguir un model d'industrialització diferent i molt tardana : Itàlia , Imperi austrohongarès, Espanya, Rússia , França , Alemanya i Bèlgica .. La industrialització d'aquests es va iniciar tímidament en les últimes dècades del segle XIX , per acabar molt després de 1914 .