Descarga (29)

PRIMERA GUERRA MUNDIAL

 • ASSESINAT ARCHIDUC D'AUSTRIA

  ASSESINAT ARCHIDUC D'AUSTRIA
  L'assassinat de l'arxiduc Francisco Fernando, hereu de la corona austrohongaresa, i de la seva dona, l'arxiducesa Sofia, a Sarajevo el 28 de juny de 1914, va iniciar les hostilitats
 • LLUITA DE MARNE

  LLUITA DE MARNE
  Després de la invasió de Bèlgica, el Regne Unit va declarar la guerra a Alemanya. Així, l'avançada alemanya va ser detinguda pels francesos i per la Força Britànica a la primera batalla de Marne
 • INICIA EL PLA SCHLIEFFEN

  INICIA EL PLA SCHLIEFFEN
  El Pla Schlieffen consistia a enviar la major part del seu exèrcit al front occidental, travessant Bèlgica i envaint França amb la finalitat de vèncer-la ràpidament
 • ITALIA ENTRA A LA GUERRA

  ITALIA ENTRA A LA GUERRA
  Itàlia va entrar com a aliada d'Alemanya, amb ànsies d'establir un nou imperi italià. Va ocupar territori a Iugoslàvia (1941), Grècia (1941) i una petita porció del sud de França (1942).
 • Bulgaria entra a la triple aliança

  Bulgaria entra a la triple aliança
 • LLUITES DE VERDUN I SOMMES EN EL FRONT OCCIDENTAL

  LLUITES DE VERDUN I SOMMES EN EL FRONT OCCIDENTAL
  Entre los enfrentamientos más duros del frente occidental se cuentan la batalla de Verdún, la batalla del Somme y la batalla de Passchendaele, cada una responsable de la pérdida de cientos de miles de vidas humanas.
 • Gran Bretaña comença a utilitzar tancs i Austria gas verinós

  Gran Bretaña comença a utilitzar tancs i Austria gas verinós
  El gas verinós va ser un dels factors determinants en moltes situacions de la guerra. Aquests gasos anaven des de gasos lacrimògens, a gas mostassa i fosgen el gas més letal utilitzat en combat.
 • Alemanya sent el bloqueig del mar del Nort

  Alemanya sent el bloqueig del mar del Nort
  En resposta al bloqueig de Gran Bretanya al mar del Nord, els alemanys van intensificar la seva campanya. Es va declarar que les aigües que envoltaven la Gran Bretanya eren zona de guerra, on qualsevol vaixell podia ser enfonsat.
 • RETIRADA DE RUSIA

  RETIRADA DE RUSIA
  Rússia va perdre molt territori a causa de l'ofensiva de Gorlice-Tarnów a mans de l'Imperi Otoma i Alemanya, encara que després a l'ofensiva de Brusilov van guanyar una mica de territori finalment van haver d'abandonar la guerra per força firmant el Tractat de Brest-Litovsk
 • SEGONA LLUITA DE MARNE

  SEGONA LLUITA DE MARNE
  Va arribar la Força Expedicionària Nord-americana, Aquestes tropes van venir a donar suport al bàndol de l'Entente. D'altra banda, els exèrcits de les Potències Centrals estaven esgotats i desproveïts de recursos. No van comptar amb les forces necessàries per envair París el juny de 1918 i van perdre la segona batalla de Marne.
 • ESTATS UNITS ENTRA A LA GUERRA

  ESTATS UNITS ENTRA A LA GUERRA
  Estats Units es va veure empès a entrar a la guerra el 1917. Fins llavors el país havia estat neutral. No obstant això, Alemanya es va comprometre a no enfonsar més vaixells mercants, però com que no va complir aquest acord després de l'enfonsament del Lusitania i d'altres vaixells mercants per part de submarins alemanys.
 • ARMISTICI DE COMPIÈGNE

  ARMISTICI DE COMPIÈGNE
  L'emperador Guillem II va abandonar el càrrec i, a continuació, es va establir un govern provisional que va establir una república a Alemanya. L'11 de novembre de 1918 el nou govern alemany va signar l'armistici de Compiègne, que va donar fi a la Primera Guerra Mundial.
 • FRONT ORIENTAL

  FRONT ORIENTAL
  Els britànics van derrotar l'Imperi Otomà. Per la seva banda, els italians van vèncer l'Imperi Austrohongarès a la batalla de Vittorio Veneto, derrota que va obligar l'Imperi Austrohongarès a signar un armistici.