Sachsen

Post - 1.VK

 • 1918 Weimar-republikken

  Weimar-republikken udråbes efter første verdenskrig ophørte det andet tyske kejserige, og tyskland blev nu kun kendt som det tyske rige. Weimar republikken er betegnet som som et forsøg på at skabe demokrati i det nu gældsramte Tyskland. Weimar republikken blev dog ikke indført før 1919
 • 1923 besættelsen af Ruhr

  Frankrig besætter Ruhr. Det handler om besættelsen af Ruhr-distriktet i forlængelse af konflikten om omfanget på de tyske krigsskadebetalinger efter 1.VK. Fransk/belgiske tropper gik ind i Ruhr for at sikre sig pant for de krævede krigsskadeerstatninger. Ruhr-distriktet er en region i delstaten Nordrhein-Westfalen.
 • 1923 den tyske valutakrise

  Den tyske valuta og dens værdiudvikling:
  I perioden fra juli 1914 til november 1923 skiftede den tyske mark fra 4,2 mark ift dollaren til 4.200.000.000.000,0 mark. En økonomisk krise for tyskland (Pengesedler som brænde, tapet og så videre)
 • 1923 :Ølkælderkuppet del 1

  1. Nov 1923 Gjorde det Nationalistiske bevægelse sig hørt ved at overtage en sal og råbte de ville revolutionære tyskland. Efter at have gjort dette begyndte de at sprede ordet ved at lave oprør gennem gaderne.
 • 1923 :Ølkælderkuppet del 2

  Ølkælderkuppet bestod af 3000 nationalister som gjorde oprør. De mødte ikke så meget modstand da mange af dem flygtede i frygt. På et tidspunkt møder de 100 politimænd som blev beordret af Hitler at overgive sig, men de åbnede ild. 16 Nationalister døde samt 4 politimænd og mange sårede. Hitler slap uden skrammer sammen med Erich von Ludendorf, da Erich var en krigshelt blev han ikke skudt efter.
 • 1924 Dawes-planen

  i 1924 indførte Charles G. Dawes og hans parti. (Dawes-planen) hvilket skulle hjælpe i at tilbagebetale den kolosale gæld Tyskland stod tilbage med efter første verdens krig.
 • Paul von Hidenberg som Præsident

  Hidenberg havde tjent i mange krige og steg rank gennem hans år i tjenesten. Efter 1 WW. fokuserede han mere på det politiske. Her blev han rigspræsident, han havde været på posten to gange, han var imod det nationalistiske parti. I år 1933 var han til dels dæment og havde glemt hvem Hitler var/ hvad han selv stod for. Her kaldte Hidenberg Hitler for sin kejser, det var sikkert ikke hans intentioner da han er dæment. Efter hans død tog Hitler hans post ved at kalde sig selv Führe und Reichkanzl
 • 1930 Nazist partiet

  i 1930 vokser nazistpartiet som det næststørste i Tyskland. Hitlers taler fanger flere og flere af de Tyskere der føler sig trampet på, hvilket giver han en stigende magt over folket.
 • 1931 - Massearbejdsløshed i Europa

  I takt med at Nazisterne opnår magt i tyskland, er der en stor krise af arbejdsløshed i Europa. situationen i tyskland bliver mere ustabil og folket mangler nogen at sætte skylden på
 • 1932 Nazi-partiet som nr.1

  Nazisterne bliver det førende parti i Tyskland. Hitler er nu ustoppelig for de andre partier og og tilser sig mere og mere magt.
 • 1933 Hitler ved magten

  Hitler bliver valgt som rigskansler, og regere nu over Tyskland.
 • 1935-Racelovene

  Hitler indføre racelove der udskiller Jøder fra den øvrige befolkning. Jøder skal nu gå med jødestjerne og bliver forfulgt.