Innovacions

 • Vehicle de vapor de Cugnot

  Vehicle de vapor de Cugnot
  Nicolas-Joseph Cugnot (Void-Vacon, França, 25 de setembre de 1725 - París, 2 d'octubre de 1804) va ser un inventor francès a qui el govern francès atribueix la invenció del primer vehicle autopropulsat o automòbil.
 • Màquina de vapor de Newcomen

  Màquina de vapor de Newcomen
  La màquina de Newcomen és un tipus de màquina de vapor que funciona per la pressió atmosfèrica sobre un èmbol a l'altra cara del qual es produeix un buit parcial per refredament cíclic del vapor d'aigua calent.
 • Màquina de vapor de James Watt

  Màquina de vapor de James Watt
  El disseny de la màquina de vapor Watt es va convertir en sinònim de màquines de vapor, i van passar molts anys abans que els dissenys significativament nous comencessin a substituir el disseny bàsic de Watt.
 • Embarcació de vapor d’Abbans

  Embarcació de vapor d’Abbans
  El 1783 Claude François Jouffroy d'Abbans, Marquès de Jouffroy d'Abbans, fabrica el "Pyroscaphe" un vaixell vapor de 45 metres de longitud, amb rodes amb el qual aconsegueix remuntar el corrent del riu Saona, des de Lyon a Santa Bàrbara
 • Màquina de vapor d’alta precisió de Trevithick

  Màquina de vapor d’alta precisió de Trevithick
  La primera locomotora de la història que corria satisfactòriament per carrils, aquesta locomotora ja complia amb el disseny bàsic de totes les locomotores de vapor, s'anomenava “Penydarren"
 • Vaixell de vapor amb rodes de Fulton

  Vaixell de vapor amb rodes de Fulton
  Un vaixell on el propulsor era una roda amb paletes, moguda per una màquina de vapor, va ser mal acollit a França, i Fulton va prosseguir els seus experiments als Estats Units
 • Primera línia regular de viatgers

  Primera línia regular de viatgers
  El Ferrocarril de Stockton i Darlington (FS&D) (nom original en anglès: Stockton and Darlington Railway) va ser una companyia ferroviària assentada al nord-est d'Anglaterra activa des de 1825 fins a 1863, sent el primer ferrocarril obert al públic del món a usar locomotores de vapor.
 • Primera locomotora de vapor de Stephenson

  Primera locomotora de vapor de Stephenson
  El Coet de Stephenson (Stephenson's Rocket) va ser una de les primeres locomotores de vapor amb disposició de rodes 0-2-2. Es va construir per a les Proves de Rainhill, organitzades pel Ferrocarril de Liverpool i Manchester el 1829 per tal d'escollir el millor disseny per impulsar el nou ferrocarril, en què va resultar vencedora.
 • Arada de vapor de Fowler

  Arada de vapor de Fowler
  L'arada a vapor o arada de vapor (en anglès steam plough) va ser el primer intent de mecanitzar la tracció pesada en agricultura, en aquest cas de les arades, usant locomòbils en lloc de cavalls. A mitjans del segle XIX Anglaterra lidera el desenvolupament de les màquines de vapor i la seva aplicació en agricultura, entre ells l'ús de les locomòbils en la tracció d'arades.