Passat,present i futur de la Revolució Francesa

Timeline created by BoliviaConMar
In History
 • Oct 12, 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  Descobriment d'Amèrica per Cristòbal Colón.
  Aquest fet va donar inici a la Edad Moderna
 • Aug 13, 1512

  Caiguda de la ciutat azteca de Tenochitan contra els Espanyols

  Caiguda de la ciutat azteca de Tenochitan contra els Espanyols
  Aquest fet va donar fi a l'Imperi Azteca
 • Feb 15, 1564

  Naixement de Galileo Galilei

  Naixement de Galileo Galilei
  Galileo Galilei va ser el "inventor" telescopi.
  Sense ell provablement no hi haurien viatges espacials.
 • 1581

  Divisió dels Paisos Baixos

  Divisió dels Paisos Baixos
  Després d'una rebelió, les provincies del nord dels Paisos Baixos van decidir fer un acta d'abjuració i separar-se d'Espanya
 • Presa de Bastilla

  Presa de Bastilla
  La presa de la Bastilla és un esdeveniment de la Revolució Francesa que tingué lloc el 14 de juliol de 1789. La rendició de la Bastilla, símbol del despotisme, va fer l'efecte d'un sisme, a França com a Europa
 • Napoleó es proclama emperador

  Napoleó es proclama emperador
  En Napoleó s'ha autoproclamarse emperador
 • Constitució de Cadis

  Constitució de Cadis
  La constitució establia una monarquia constitucional, la separació de poders, la limitació del rei, el sufragi universal masculí indirecte, la llibertat d'impremta, la llibertat d'indústria i el dret de propietat, entre altres.
 • Batalla de Waterloo

  Batalla de Waterloo
  La Batalla de Waterloo fou una decisiva batalla entre les tropes imperials franceses de Napoleó Bonaparte i les forces angloprussianes comandades per Wellington que va tenir lloc el 18 de juny de 1815 a una planura propera a Waterloo al ducat de Brabant, actualment Brabant Való a Bèlgica. Un exèrcit francès, sota el comandament de Napoleó, va ser derrotat pels exèrcits de la Setena Coalició.
 • Acaba la Petita Edat de Gel

  Acaba la Petita Edat de Gel
  La Petita Edat de Gel (PEG) va ser un període fred que es va produir des de la meitat del segle XIV fins a la meitat del segle XIX. Amb la seva arribada va posar punt final a una era extraordinàriament calorosa anomenada Òptim climàtic medieval.
 • Darwin publica L’origen de les espècies

  Darwin publica L’origen de les espècies
  Publicat el 24 de novembre del 1859; és una obra fonamental de la literatura científica, considerada com la base de la biologia evolutiva.
 • Els jocs olímpics reviuen a Grècia,Atenes

  Els jocs olímpics reviuen a Grècia,Atenes
  L'interès dels grecs de recuperar els Jocs Olímpics s'inicià amb la Guerra d'independència de Grècia respecte de l'Imperi Otomà el 1821.
 • Epidèmia de grip

  Epidèmia de grip
  La grip espanyola (també coneguda com la "gran pandèmia de grip" o l'"epidèmia de grip de 1918") va ser una pandèmia de grip (malaltia infecciosa viral) particularment severa, que va causar la mort d'entre 50 i 100 milions de persones a tot el món
 • Asesinat de John F Kennedy

  Asesinat de John F Kennedy
  Després que la caravana presidencial hagué travessat a baixa velocitat el centre de la ciutat i quan la limusina presidencial descapotada passava per Dealey Plaza(Dallas), John F. Kennedy fou mortalment ferit per trets d'arma de foc.
 • Apollo 11

  Apollo 11
  La missió lunar Apollo 11 va ser la primera a posar un home a la lluna. Era la cinquena missió tripulada del programa Apollo.
 • Obama es proclama president de EEUU

  Obama es proclama president de EEUU
  És el primer afroamericà que ocupa el càrrec. Obama va ésser senador júnior dels Estats Units per Illinois a partir de gener de 2005 a novembre de 2008, quan va renunciar-hi arran de la seva elecció a la Presidència.
 • Period: to

  Guerra dels Trenta Anys

  Va ser un conflicte europeu que va modificar contínuament les fronteres de nombrosos estats i que es prolongà entre França i la monarquia hispànica fins al 1659.
 • Period: to

  Guerra dels 30 anys

  Degut a diferents causes(economiques,religioses i polítiques) es va iniciar una guerra entre les principals potències europees.
 • Period: to

  Revolució Francesa

  La Revolució Francesa (1789 – 1799) es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 • Period: to

  Edad Contemporanea

  L'edat contemporània és el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució Francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat.
 • Period: to

  Guerra Civil dels Estats Units

  La Guerra Civil dels Estats Units, va ser un conflicte bèl·lic ocorregut entre 1861 i 1865 entre vint-i-tres estats del nord dels Estats Units i una coalició d'onze estats del sud que van declarar-ne la independència i el dret a la secessió.
 • Period: to

  Primera Guerra Mundial

  La Primera Guerra mundial o la Gran Guerra fou un conflicte bèl·lic que va tenir lloc a Europa i al Pròxim Orient entre 1914 i 1918. La política exterior cada vegada més agressiva d'Àustria-Hongria, Rússia i especialment Alemanya va originar el conflicte.
 • Period: to

  Guerra Civil Espanyola

  La Guerra Civil espanyola va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar el govern de la Segona República Espanyola, que tenia el suport de les organitzacions d'esquerres, contra una part de l'exèrcit i de les organitzacions de dretes.
 • Period: to

  Segona Guerra Mundial

  La Segona Guerra mundial va ser un conflicte bèl·lic que va implicar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències,organitzades en dues aliances militars: els aliats i les potències de l'Eix. La guerra va implicar uns 100 milions de militars i fou causa de la mort d'entre 50 a 60 milions de persones
 • Period: to

  Guerra de Vietnam

  La Guerra del Vietnam, també anomenada Segona Guerra d'Indoxina, és el conflicte bèl·lic entre la República Democràtica del Vietnam i el Front Nacional d'Alliberament del Vietnam, i els Estats Units d'Amèrica i el règim dictatorial de Vietnam del Sud.