Batallainglaterra

La Segona Guerra Mundial (1939-1945)

 • L'eix Roma-Berlín és un fet

  L'eix Roma-Berlín és un fet
  Les aliances de camí a la guerra van començar a formar-se: Alemanya i Itàlia signen el pacte que els lligarà en termes més que bèl·lics. Aquest, més endavant, derivarà en el eix Roma-Berlín-Tokio o Pacte Tripartit.
 • Antikomitern: Parar els peus als soviètics

  Antikomitern: Parar els peus als soviètics
  Per eliminar o intentar controlar a l'URSS i amb la seva Segona Internacional, tant Alemanya com Japó signen aquest pacte, fet que aproxima aquestes dues nacions amb ansies de imperalisme.
 • Anschluss: El somni alemany

  Anschluss: El somni alemany
  Les ganes i deliris de convertir a Alemanya en el gran imperi que era abans, porten a Hitler a annexionar al seu país natal, Austria, amb el III Reich. Els austriacs no fan resistència en el que va ser un dels moviments expansionistes que portaarien a la Guerra.
 • Pacte Germanosoviètic

  Pacte Germanosoviètic
  Aquest tractat, firmat per tant l'Alemanya Nazi com l'Unió Soviètica, pretenia que els alemanys no tinguessin que enfrontar-se en dos fronts diferents, ja que l'URSS no atacaria. A més, cal afegir que es va dur a terme la separació i divisió entre aquests dos països de Polònia.
 • Inici de la Guerra: Alemanya envaeix Polònia.

  Inici de la Guerra: Alemanya envaeix Polònia.
  Hitler va empendre la invasió de Polònia amb la seguretat de no haber de lliutar en dos fronts diferents, gràcies al pacte Germanosoviètic de no agressió. L'excusa per fer-ho va ser la manca de drets que els habitants de Danzig - habitada majoritàriament per alemanys -, que ocultava la intenció del Reich per ocupar tota Europa.
 • Period: to

  Blitzkrieg

  La primera etapa de la II Guerra Mundial es caracteritza per la gran rapidesa demostrada per les forces alemanyes utilitzant la técnica de la "guerra llampec" - Blitzkrieg en alemany -, aconseguint importants victòries.
 • França i Gran Bretanya a la Guerra

  França i Gran Bretanya a la Guerra
  Després de que Hitler comencés l'invasió de Polònia, el sistema de aliances es va tornar a activar: Gran Bretanya i França van moure's a socórrer a Polònia. Per tant, això comportava l'entrada inminent a la guerra contra Alemanya.
 • La URSS envaeix Polònia per l'est

  La URSS envaeix Polònia per l'est
  Respectant l'establert al Pacte de no agressió germano-soviètic, la URSS comença a fer-se camí per la feble Polònia.
 • Rendició de Varsovia

  Rendició de Varsovia
  En nomès tres setmanes, les tropes alemanyes arriben a Varsovia, capital de Polònia, significant la rendició del país d'una manera clara i contundent.
 • La URSS arriba a Finlàndia

  La URSS arriba a Finlàndia
  L'exèrcit soviètic va continuar la seva expansió arribant fins a Finlàndia, la qual van envaïr.
 • Dinamarca: territori alemany

  Dinamarca: territori alemany
  Dinamarca és atacada per les forces Nazis, que comportaria la rendició del país el mateix día de l'atac. Des de territori danès començaran a atacar Noruega.
 • Winston Churchill, Primer Ministre del Regne Unit.

  Winston Churchill, Primer Ministre del Regne Unit.
  Després del fracàs de la política de apaigavament duta a terme per Chamberlain que els va portar a la Guerra, WInston Churchill és escollit com primer ministre Britànic. Seguirà una politica de guerra total contra les forces nazis, sent una persona clau per a la victòria aliada, donat-ho tot per Anglaterra amb, tal com va dir, "sang, suor i llàgrimes".
 • Objectiu França: Nazis a Luxemburg, Bèlgica i Països Baixos

  Objectiu França: Nazis a Luxemburg, Bèlgica i Països Baixos
  Per arribar de manera sorpresa a França, els alemanys van decidir seguir la ruta nord, envaint Luxemburg, Bèlgica i Països Baixos en molt poc temps i de manera efectiva.
 • Retirada: Evacuació de Dunkeque

  Retirada: Evacuació de Dunkeque
  Les tropes britàniques i franceses es veuen atrinxerades i atrapades a la platja de Dunkerque degut a l'atac sorpresa i per l'esquena dels alemanys. Aquestes van ser obligades a retirar-se en una caòtica operació.
 • El III Reich arriba a Noruega

  El III Reich arriba a Noruega
  L'invasió de Noruega és un fet: les forces alemanyes arriben al país nòrdic. El somni de Hitler es va complint segons els seus desitjos - de moment -.
 • Itàlia entra en guerra

  Itàlia entra en guerra
  Després i confiant en que Hitler hagués acabat totalment amb França, Mussolini arriba a entrar per donar suport al Régim alemany.
 • Hitler a París

  Hitler a París
  Finalment, l'exèrcit alemany - la Wehrmacht - arriba a la capital francesa d'una forma ràpida, ocupant-la, significant un primer cop molt dur per als Aliats.
 • Armistici: Dues Frances

  Armistici: Dues Frances
  Després de la arribada de Hitler a la capital francesa, el país es va veure en l'obligació de firmar un armistici amb Alemanya. Aquest significava la partició de l'estat: la part nord estaría sota el régim impacable del III Reich, mentre la part sud tindria la capital a Vichy i seria un estat satèl·lit sota el poder de Pétain.
 • Ocupació d'Indoxina per part de Japó

  Ocupació d'Indoxina per part de Japó
  Seguint amb la política d'imperialisme a l'Àsia, Japó envaeix una part de Indoxina - l'actual Vietnam --. Aquest mateix caràcter serà el qual portarà a la guerra amb Estats Units.
 • Noves aliances: El Pacte Tripartit

  Noves aliances: El Pacte Tripartit
  L'eix abans mencionat deriva en aquest nou, on s'inclou Japó.
 • Batalla d'Anglaterra: Derrota alemanya

  Batalla d'Anglaterra: Derrota alemanya
  La batalla aérea - amb inici el 10 de juliol d'aquell mateix any - que aquests dos països van emprar va acabar amb victòria aliada sobre els desitjos nazis de envaïr Anglaterra. Van combatre les forces de l'aire dels dos estats implicats: la Luftwaffe per part del III Reich i la Royal Air Force per part de la Gran Bretanya.
 • Noves conquistes de Hitler

  Noves conquistes de Hitler
  Els nous estats satèl·lits de Hitler, Hongria (20 de novembre) i Romania (22 de novembre) i Eslovàquia (23 de novembre) s'uneixen a l'Eix.
 • Afrikakorps al rescat

  Afrikakorps al rescat
  Els alemanys envien els Afrikakorps al nord d'Àfrica per reforçar als les febles forçes italianes en la conquesta de Egipte, el qual acabaren conquistant.
 • Igoslàvia desapareix del mapa

  Igoslàvia desapareix del mapa
  Alemanya, Itàlia, Hongria i Bulgària envaeixen i acaben amb Iugoslàvia com a Estat, degut a les protestes que s'havien produit. El III Reich té la ruta oberta cap a Grècia.
 • Grècia: alemanya

  Grècia: alemanya
  Després de la campanya a Iugoslàvia, Grècia i el seu exèrcit acaben per rendir-se a les forces del III Reich. Uns quants de dies després era Creta qui queia.
 • Comença la campanya de Rússia

  Comença la campanya de Rússia
  Dins del dondepte de l'Operacií Barba-roja, els alemanys comencen a envaïr l'URS amb l'objectiu d'acabar amb ella. Es va organitzar seguint diverses direccions, com van ser Leningrad, Moscú i Stalingrad. Aquests fets van marcar, finalment, la guerra.
 • Comença el Setge de Leningrad

  Comença el Setge de Leningrad
  Dins de la campanya de Rússia ideada pels alemanys per envaïr la Unió Soviètica es trobava la ciutat de Leningrad, que confiaven en acabar amb ella aviat. Tot i això, la ciutat comunista acabaria aguantant per més de tres anys els continuats atacs nazis per acabar empenyent-los cap al sud.
 • Period: to

  Equilibri entre els dos blocs

  Durant aquest període, els dos blocs combatents es van mantenir igualats, en contra de les primeres victòries alemanyes. La batalla de Stalingrad, que va comportar la derrota de les forces del tercer Reich, trencà aquest equilibri, començant a decantar la balança cap als aliats.
 • Retirada de Moscú de les tropes alemanyes

  Retirada de Moscú de les tropes alemanyes
  Finalment, les tropes del III Reich no seran capaces de acabar amb la capital moscovita, on tindran que fugir de forma caòtica i de forma molt desordenada.
 • Atac Sorpresa nipò: Pearl Harbor

  Atac Sorpresa nipò: Pearl Harbor
  Les forces japoneses ataquen de forma sobtada i sorpresa el port hawaià estadounidenc de Pearl Harbor, acabant amb ell totalment. Aquest atac serà el motiu utilitzat per Roosevelt un día després per entrar a la contingència bèl·lica de part dels Aliats.
 • Period: to

  Nous fronts: Guerra del Pacífic

  L'internacionalització de la Guerra es va dur a terme quan el Japó va atacar, de sorpresa, Pearl Harbor, el port hawaià dels Estats Units. Això va significar l'entrada a la guerra dels americans, que va posar-se al costat dels Aliats. Aquest front va ser el més durader i el que va comportar els llançaments de les primeres bombes atòmiques.
 • Final de la Batalla al Mar del Corall

  Final de la Batalla al Mar del Corall
  Batalla lliurada pels Estats Units i Japó en la qual els aliats protegien a Australia i Nova Guinea de ser envaides per les forces nipones.
 • Japonesos, Midway és dels Estats Units!

  Japonesos, Midway és dels Estats Units!
  Les intencions expansionistes del japonesos són aniquilades durant la batalla de Midway, que comporta un gran revès en la guerra del Pacífic.
 • El-'Amain: Motgomery acaba amb els alemanys

  El-'Amain: Motgomery acaba amb els alemanys
  La contraofensiva britànica va sorgir efecte per parar als peus als exèrcits alemanys, fent patent encara més l'utilització de l'Afirca com a port per arribar a Itàlia.
 • Stalingrad: capitulació alemanya.

  Stalingrad: capitulació alemanya.
  Després de més de 5 mesos de sagnenta lluita i mort a la ciutat de Stalingrad, els soviètics aconsegueixen una victòria decisiva que marcarà el curs de la Guerra: paren l'expansió alemanya cap a la URSS, a més de impedir-los de la força que els havia caracteritzat a l'inici. El III Reich no aconseguirà remuntar d'aquest cop.
 • Period: to

  El III Reich s'esfondra

  Després de la Batalla de Stalingrad, els alemanys van anar perdent terreny i, per tant, força. Finalment, els aliats s'encargarien d'acabar amb els somnis d'un Hitler que es va suicidar mentre els soviètics s'encarregaven de ocupar Berlín. La guerra a Europa havia finalitzat, però el front del Pacífic estava obert encara.
 • Derrota decisiva: Guadalcanar

  Derrota decisiva: Guadalcanar
  Els japonesos, que havien ocupat aquesta illa, van abandonar-la i rendir-se a les tropes nord-americanes. Aquesta victòria aliada va ésser realment important i destacada, ja que va començar el declivi total de les tropes nipones.
 • Fi dels Afrikakorps

  Fi dels Afrikakorps
  Les forces de l'Eix a Tunísia es rendeixen davant els Aliats i acaba la campanya d'aquests al nord d'Àfrica amb la seva derrota.
 • Sicilia: Punt estratègic

  Sicilia: Punt estratègic
  Les tropes nord-americanes i britàniques desembarquen a Sicília. A mitjans d'agost, els Aliats controlaran aquesta ciutat que utilitzaran com primer pont cap a Roma.
 • D-day: Normandia

  D-day: Normandia
  Les tropes britàniques i nord-americans, de forma estratègica, desembarquen en les costes de Normandia (França) i obren un "segon front" contra els Nazis i afleblir, encara més. les forces de guerra alemanyes.
 • Roma: alliberada

  Roma: alliberada
  Les tropes aliades arriben i alliberen a Roma del poder feixista.
 • París: alliberada

  París: alliberada
  Les tropes aliades, juntament amb el general Charles de Gaulle de la França lliure, alliberen la capital franca. Més endavant, faran el mateix amb Bélgica i la part sud de Holanda.
 • Acaba la Batalla de Leyte

  Acaba la Batalla de Leyte
  Aquesta batalla que va enfrontar tant les forces japoneses i les nord-americanes es van caracteritzar per l'aparició i participació dels kamikazes, els suïcides pilots nipons que acabaven amb la seva pròpia vida a canvi de la patria. No cal dir que es va acabar amb la victòria aliada.
 • Important victòria: Iwo Jima

  Important victòria: Iwo Jima
  Els aliats van fer-se amb la victòria en una de les més importants batalles de la Guerra del Pacífic.
 • Truman, sucessor de Roosevelt

  Truman, sucessor de Roosevelt
  Roosevelt, president dels Estats Units i present a la fotografia, mor durant els últims temps de guerra. El seu sucessor, Truman, serà un dels més importants personatges durant la primera etapa post-guerra.
 • Mussolini: executat

  Mussolini: executat
  Mentre els aliats es feien camí per Itàlia i tota Europa, Benito Mussolini es capturat i fianlment executat.
 • Suïcidi de Hitler

  Suïcidi de Hitler
  Mentre les tropes soviètiques estaven a les portes de Berlín i seguint el seu caràcter egocèntric i dictatorial, Hitler es suicida juntament amb la seva estimada Eva Braum al búnker de la Cancilleria. Aquest fet significa la victòria moral contra l'idealisme nazi.
 • Rendició incondicional d'Alemanya

  Rendició incondicional d'Alemanya
  Després que Berlín fos capturada, el III Reich agonitzava. Els pocs generals nazis van ser obligats per les circumstàncies a rendir-se sense cap mena de mirament. Més tard, durant els Processos de Nuremberg, aquests líders serien castigats per aquells crimens que van cometre.
 • Hiroshima: Primera bomba atòmica de la història

  Hiroshima: Primera bomba atòmica de la història
  Per acabar d'una manera ràpida i eficaç amb la persistència de l'exèrcit japonès, els Estats Units decideix utilitzar la primera bomba atòmica spbre la ciutat de Hiroshima. L'Enola Gay - que surt a la fotografia - va ser l'avió el qual va transportar l'artefacte.
 • Nagasaki: Segona bomba

  Nagasaki: Segona bomba
  Després de l'experiment del priemr d'aquests artefactes, Estats Units va decidir atacar un altre ciutat japonesa: Nagasaki. Els resultats van ser devastadors, tot i que en menor potència que la primera,
 • Final de la guerra: Capitulació de Japó

  Final de la guerra: Capitulació de Japó
  Finalment, la II Guerra Mundial acaba amb la capitulació de les forces nipones, que persistien en lluitar tot i estar totalment acabades. Les forces aliades - sobretot Estats Units - celebren la seva victòria.