Nikola

NIKOLA TESLA

 • Naixement

  Naixement
  10 de julio de 1856, Smiljan, Croacia
 • Estudis

  Estudis
  Tesla va estudiar a l'Institut Politècnic d'Àustria ia la Universitat de Praga, primer es va interessar en la física i les matemàtiques, però l'enginyeria elèctrica el va atrapar, tant que segons la Societat Tesla de Nova York narra que un dia va dissenyar el primer diagrama de un motor d'inducció en intentar explicar a un amic el que imaginava.
 • Primer projecte d'energia alterna

  Primer projecte d'energia alterna
  Durant la seva curta estança a Budapest coneix a Nebojša Petrović, un jove inventor austriac. Junts van treballar en un projecte utilitzant turbines bessones per crear energia alterna. Gràcies a aquest projecte a finals de 1881 ja era l'enginyer cap de la priemra empresa telefònica del país.
 • motor d'inducció

  motor d'inducció
  Tesla va inventar també un motor d'inducció de corrent trifàsic, en què les tres fases actuen sobre un generador induït que aconsegueix que giri en generar-se un camp magnètic rotatori. Aquest rotor es movia amb cert retard respecte a la freqüència del corrent.Nikola Tesla va publicar un article científic en què detallava el funcionament del que seria el seu major èxit com a inventor: el motor d'inducció, de corrent altern, amb grans avantatges sobre els motors elèctrics de corrent.
 • Il·luminació sense fil

  Il·luminació sense fil
  Tesla va experimentar amb la transmissió de potència mitjançant acoblament inductiu i capacitiu, utilitzant alts voltatges de corrent altern generats amb la seva bobina Tesla. Geissler i fins i tot bombetes incandescents en un escenari. Va passar la major part de la dècada treballant en variacions d'aquesta nova forma d'il·luminació amb l'ajuda de diversos inversors, però cap de les empreses va aconseguir treure un producte comercial de les seves troballes
 • bobina de tesla

  bobina de tesla
  Un invent molt important i sonat al llarg dels anys, que ha estat menyspreat en algunes èpoques de la nostra història, és la grandiosa bobina de Tesla. Aquest innovador invent va ser creat pel científic Nikola Tesla amb la idea de “traspassar electricitat sense necessitat d'utilitzar cables.és un tipus de transformador ressonant, anomenat així en honor al seu inventor, Nikola Tesla, La bobina de Tesla està composta per una sèrie de circuits elèctrics ressonants acoblats.
 • radio

  radio
  Nikola Tesla va patentar el 1891 la bobina d'inducció, un circuit que genera electricitat de baix corrent i alt voltatge que es pot utilitzar per a la transmissió sense cables i que es fa servir de manera habitual en ràdios, entre altres aparells i va patentar el primer aparell de ràdio el 1897, segons assenyala la Fundació Nobel.
 • màquina oscil·lador de vapor

  màquina oscil·lador de vapor
  Tesla va desenvolupar un alternador accionat amb vapor. el va presentar a l'Exposició Mundial Colombina de Chicago d'aquell any. El vapor era forçat cap a l'oscil·lador i es precipitaria a través d'una sèrie de vàlvules, empenyent un pistó unit a una armadura cap amunt i cap avall. L'armadura magnètica vibrava cap amunt i cap avall a alta velocitat, produint un camp magnètic altern.
 • raigs X

  raigs X
  Comença a investigar els raigs X i veu que poden causar danys i lesiosn a la pell, però de la mateixa manera permet veure l'interior del cos
 • control remot

  control remot
  Nikola Tesla havia presentat davant de l'Oficina de Patents i Marques dels Estats Units el seu mètode i aparell per controlar el mecanisme de moviment de vaixells i vehicles. En el document explicava que la seva tecnologia no necessitava claus ni conductors a bord i descrivia un dispositiu sense fil .
 • llums de neó

  llums de neó
  Nikola Tesla va mostrar els seus llums de neó a l'Exposició Universal de Chicago de 1893. Les seves innovacions en aquest tipus d'emissió lumínica no van ser patentades regularment. Georges Claude va inventar un llum de neó.Va ser el primer que va aplicar aquest invent per crear rètols lluminosos doblant els tubs que contenien els gasos, tot això al seu laboratori 18 anys abans que la indústria els posés al mercat comercial.
 • turbina tesla

  turbina tesla
  Aquesta turbina és un motor primari d'arrencada automàtica eficient, que es pot operar com una turbina de vapor o de fluid mixt a voluntat, sense canvis en la construcció, i per això és molt convenient. Modificacions menors de la turbina
 • Medalla Edison

  Medalla Edison
  Tesla només va ser premiat amb la medalla Edison, la màxima distinció atorgada per la IEEE.
 • valvula tesla

  valvula tesla
  conducte valvular, o actualment anomenat Tesla Valve, consisteix en una sèrie de bucles en forma de llàgrima interconnectats, dissenyat per fer passar fluxos de fluid en una única direcció, i sense disposar de parts mòbils.es produeixen uns corrents que flueixen al llarg de diferents rutes en diferents direccions, i s'anul·len entre si.
 • mort

  mort
  A l'edat de 86 anys, Tesla va morir només a l'habitació 3327 del Wyndham New Yorker Hotel. El seu cos va ser trobat per una donzella que va entrar a l'habitació de Tesla, ignorant el cartell de "no molestar" que el mateix Tesla havia col·locat a la porta dos dies abans. Un metge forense va examinar el cos i va dictaminar que la causa de la mort havia estat una trombosi coronària