Tesla1

Nikola Tesla

 • Nikola Tesla

  Nikola Tesla va nèixer el 10 de juliol de 1856 a Smiljan, Imperi austrohongarès, l'actual Croacia. Va tenir un germà, més gran que ell, i tres germanes, dues més grans que ell.
 • Gymnasium Karlovac.

  Gymnasium Karlovac.
  La seva família es va instal·lar a Gospić i va anar a l'escola Gymnasium Karlovac, on va completar l'estudi de quatre anys en tres.
 • Universitat de Graz.

  Universitat de Graz.
  Tesla va anar a l'Universitat de Graz, on va estudiar enginyeria elèctrica on va fer cursos de corrent alterna
 • Crisi nerviosa.

  AL deceembre de 1878 deixà Graz y derelacionar-se con amb els seus familiars. Els seus amics pensàven que s'havia ofegat en el río Mura. Es dirigí a Maribor, (Eslovenia), on va tenir el seu primer treball com ajudante d'enginyeria durant un any. Durant aquest període va patir una crisi nerviosa.
 • Telègrafs

  Al 1880 es va instal·lar a Budapest per a treballar sota les ordres de Tivadar Puskás en una companyia de telègrafs, la companyia nacional de telèfons.
 • Treballant per a Edison.

  Treballant per a Edison.
  El 1882 Tesla es va traslladar a París, França, per treballar com a enginyer en la Continental Edison Company (una de les companyies de Thomas Alva Edison), dissenyant millores per a l'equip elèctric portat de l'altre costat de l'oceà gràcies a les idees d'Edison.
 • Tesla a EUA.

  Al juny de 1884, Tesla va arribar per primera vegada als Estats Units, a la ciutat de Nova York, 27 amb poc més que una carta de recomanació de Charles Batchelor, un antic empresari. A la carta de recomanació a Thomas Edison, Batchelor va escriure, «conec dos grans homes, vostè és un d'ells, l'altre és aquest jove». Edison va contractar a Tesla per treballar al seu Edison Machine Works. Va començar a treballar per Edison com un simple enginyer elèctric i va progressar molt.
 • Electric Light & Manufacturing

  Electric Light & Manufacturing
  El 1886, Tesla va fundar la seva pròpia companyia, la Tesla Electric Light & Manufacturing. Els primers inversors, no van estar d'acord amb els seus plans per al desenvolupament d'un motor de corrent altern i finalment ho van rellevar del seu lloc en la companyia.
 • Obrer a Nova York.

  Va treballar com a obrer a New York de 1886 a 1887 per a mantenir-se i reunir capital per al seu pròxim projecte.
 • Nou projecte.

  El 1887, va construir el primer motor d'inducció sense escombretes, alimentat amb corrent altern, el qual va presentar en l'American Institute of Electrical Engineers (Institut Americà d'Enginyers Elèctrics) actualment IEEE (Institut d'Enginyers Elèctrics i Electrònics) el 1888. En el mateix any, va desenvolupar el principi de la seva bobina i va començar a treballar amb George Westinghouse a la Westinghouse Electric & Manufacturing Company s en els laboratoris de Pittsburgh.
 • Raig X

  Raig X
  A l'abril de 1887, Tesla va començar a investigar el que després es va anomenar raigs X, amb el vostre propi tub de buit.
 • Ciutadà dels EUA

  El 30 de juliol de 1891, es va convertir en ciutadà dels Estats Units a l'edat de 35 anys. Tesla va instal·lar el seu laboratori en la Cinquena Avinguda amb 35 sud, a la ciutat de Nova York, en aquest mateix any. Després, el va traslladar al Carrer Houston amb 46 aquest. En aquest lloc, mentre realitzava experiments sobre ressonància mecànica amb oscil·ladors electromecànics.
 • 1893-1895

  De 1893 a 1895, va investigar el corrent altern d'alta freqüència. Ell va generar una CA d'un milió de volts utilitzant una bobina de Tesla cònica i va investigar l'efecte pel · licular en conductors, va dissenyar circuits LC, va inventar una màquina per induir el son, llums de descàrrega sense fils, i transmissió d'energia electromagnètica, construint el primer radiotransmissor . A San Luis, Missouri, va fer una demostració sobre radiocomunicació en 1893.
 • Primera central hidroelèctrica.

  A les cascades del Niàgara es va construir la primera central hidroelèctrica gràcies als desenvolupaments de Tesla en 1893, aconseguint en 1896 transmetre electricitat a la ciutat de Buffalo (Nova York).
 • Generador de Tesla.

  Generador de Tesla.
  Tesla va desenvolupar l'anomenat generador de Tesla en 1895, en conjunt amb els seus invents sobre la liqüefacció de l'aire. Just abans de finalitzar el seu treball i patentar qualsevol aplicació, va ocórrer un incendi en el seu laboratori destruint tot el seu equip, models i invencions. Poc després, Carl von Linde, a Alemanya, va presentar una patent de l'aplicació d'aquest mateix procés.
 • Laboratori de Colorado Springs

  Laboratori de Colorado Springs
  El 1899, Tesla es trasllada a un laboratori a Colorado Springs, Estats Units, per iniciar els seus experiments amb alta tensió i mesuraments de camp elèctric.
 • Mort.

  Nikola tesla va morir a Nova York el 7 de gener del 1943.