Nn

Nikola Tesla

 • Naixement

  Naixement
  Nikola Tesla va néixer de pares serbis al poble de Smiljan, a l'Imperi Austrohongarès, prop de la ciutat de Gospić, pertanyent al territori de l'actual Croàcia. Des de molt petit va demostrar un talent excepcional per a les matemàtiques.
 • Period: to

  Estudis Universitaris

  Va estudiar enginyaria mecànica i elèctrica a Àustria en la Universitat de Graz.
 • Primers treballs

  El 1880, es va traslladar a Budapest per treballar en una companyia de telègrafs. Allà va conèixer un jove inventor i tot i que la seva trobada va ser breu, van treballar junts en un projecte usant turbines bessones per generar energia contínua. Per quan es va produir l'obertura de la central telefònica en 1881 a Budapest, Tesla s'havia convertit en el cap d'electricistes de la companyia, i va ser més tard enginyer per al primer sistema telefònic del país
 • Period: to

  Treball amb Edison

  Edison va contractar a Tesla per treballar al seu Edison Machine Works. Va començar a treballar per Edison com un simple enginyer elèctric i va progressar ràpidament, resolent alguns dels problemes més difícils de la companyia. Se li va oferir fins i tot la tasca de redissenyar completament els generadors de corrent continu de la companyia d'Edison.
  Va renunciar a la seva ocupació immediatament quan se li va denegar un augment d'US $ 25 a la semana.
 • Tesla Electric Light & Manufacturing.

  El 1886, Tesla va fundar la seva pròpia companyia, la Tesla Electric Light & Manufacturing.
 • Rajos X

  Nikola Tesla va experimentar amb un tub al buit proveït d'un sol elèctrode, per començar a experimentar els rajos x.
 • Primer disseny

  Va desenvolupar el motor d'inducció de corrent altern, eliminant el commutador i les escombretes d'encesa dels motors de corrent continu i va introduir millores en el camp de la transmissió i generació d'energia de corrent altern, constatant que tant la generació com la transmissió de la mateixa es podien obtenir de forma bastant més eficaç amb un corrent altern que en el cas del corrent continu, la més comunament utilitzada en aquella època.
 • Motor asíncron

  Els motors asíncrons o d'inducció són un tipus de motor de corrent altern. El primer prototip de motor elèctric capaç de funcionar amb corrent altern va ser desenvolupat i construït per l'enginyer Nikola Tesla i presentat a l'Institut Americà d'Enginyers Elèctrics, actualment IEEE) el 1888.
 • Alta freqüència

  Al maig de 1891 Tesla va realitzar la primera lectura i demostració pública de la seva teoria d'alta-freqüència en la AIEE. A més de produir espurnes elécticas llargues amb les puntes dels seus dits, va crear plaques elèctriques de flama i va provocar que tubs de gas segellats (tubs Geissler) es encenguessin sense una connexió elèctrica directa als mateixos.
 • Wardencliff Tower

  Wardencliff Tower
  El 1893, va dissenyar un sistema de comunicació sense fils i va construir una antena de més de 30 metres d'altura, la Wardencliff Tower, amb la qual pretenia transmetre energia elèctrica sense fils, amb el mateix principi de funcionament que la ràdio.
 • Energia sense cables

  En la Convenció de l'Associació Nacional d'Enllumenat Elèctric de St Louis, 1893, Tesla va demostrar per primera vegada la transmissió d'energia elèctrica sense cables, i per tant, la possibilitat de la comunicació sense fils.
 • Period: to

  Radiotransmissor

  De 1893 a 1895, va investigar el corrent altern d'alta freqüència. Ell va generar una CA d'un milió de volts utilitzant una bobina de Tesla cònica i va investigar l'efecte pel · licular en conductors, va dissenyar circuits LC, va inventar una màquina per induir el son, llums de descàrrega sense fils, i transmissió d'energia electromagnètica, construint el primer radiotransmissor .
 • Electricitat comercial al Niàgara

  Durant la nit del 15 al 16 de novembre de 1896 es va aconseguir, per primera vegada, transmetre electricitat a llarga distància amb fins comercials. Utilitzant el sistema polifàsic de corrent altern de Tesla, l'electricitat va fluir des del Niàgara fins a la ciutat de Buffalo, situada a 32 quilòmetres de distància.
 • El submarí elèctric

  El submarí elèctric
  Dels invents més interessants podem destacar el submarí elèctric que va patentar el 1898, una nau petita capaç de rebre l'energia elèctrica d'aquesta Wardencliff Tower, emmagatzemant aquesta electricitat a les seves bateries i sent controlat a distància.
 • Madison Square Garden

  Al setembre de 1898 Tesla va sorprendre al públic assistent a l'Exhibició Elèctrica duta a terme al Madison Square Garden de Nova York, en presentar el primer bot del món conduït per control remot, amb el vostre sistema "Teleautomático" o "potenciat-a-ment ". Totes les nits de la setmana que va durar l'exhibició Tesla va controlar a distància un pot cuirassat-amb-ferro de 3-peus de longitud fent una varietat de maniobres.
 • Defunció

  Va morir a Nova York, Estats Units, el 7 de gener de 1943.