Nikola tesla b0f93a52 1280x1671

Nikola Tesla

 • Neixement

  Neixement
  Es creu que Nikola Tesla va néixer a mitjanit. Durant el seu naixement, un llamp va caure durant una tempesta d'estiu per aquest motiu la seva família el va anomenar carinyosament "el nen de la tempesta".
 • Cau malalt

  Cau malalt
  Nikola Tesla es va traslladar a un lloc conegut com Karlovac per completar la seva escola secundària. Tres anys més tard, va tornar a Smiljan i poc després de la seva arribada; va contreure el còlera. Va estar a l'hospital durant gairebé un any i es va enfrontar a circumstàncies properes a la mort.
 • Tesla s'inscriu a la universitat

  Tesla s'inscriu a la universitat
  El 1875, Tesla es va matricular a un Politècnic amb una beca militar. Va ser un estudiant disciplinat i va aconseguir les notes més altes possibles mentre aprovava diversos exàmens. A més, també va posar en marxa un club cultural i va rebre una carta de felicitació del degà del Departament Tècnic.
 • Tesla es trasllada a Praga per estudiar Filosofia

  Tesla es trasllada a Praga per estudiar Filosofia
  L'oncle de Tesla va recollir diners per ajudar-lo a traslladar-se a Praga per acabar els seus estudis. Va arribar tard per matricular-se a les classes, i la seva manca de competència en grec i txec va fer que no es qualificava per a les classes que volia fer. En canvi, va prendre classes de Filosofia a la universitat, tot i que no va rebre qualificacions dels cursos.
 • Tesla comença la seva carrera com a enginyer elèctric

  Tesla comença la seva carrera com a enginyer elèctric
  El 1881 es va traslladar a Budapest a Hongria per treballar per a una companyia de telègrafs. En arribar, es va adonar que l'empresa de la Central Telefónica de Budapest no funcionava, així que va treballar com a delineant d'una altra empresa. Uns mesos més tard, l'empresa BTS estava en funcionament, i se li va donar el càrrec d'enginyer elèctric en cap. Durant el seu mandat, va introduir diversos canvis operatius que van millorar el rendiment de l'empresa.
 • Tesla va a treballar per a Edison

  Tesla va a treballar per a Edison
  El 1882, va trobar una altra feina a París amb una empresa anomenada Continental Edison Company. Va començar a treballar en una nova indústria instal·lant recursos d'il·luminació interior. En aquesta empresa, va millorar les seves habilitats en enginyeria elèctrica. Tesla es va traslladar a Nova York als EUA. El 1884, un dels seus directius de París va ser traslladat als EUA per dirigir una empresa on treballava.
 • Tesla presenta algunes de les seves primeres patents

  Tesla presenta algunes de les seves primeres patents
  El març de 1885 es va reunir amb un advocat conegut com Lemuel Serrel, per ajudar-lo en la presentació de diverses patents. Serrel va presentar Tesla a diversos empresaris, inclosos Benjamin Vail i Robert Lane. Van acordar ajudar a finançar una nova empresa de producció lleugera amb el nom de Tesla. Tesla va treballar per adquirir les patents de l'empresa, inclòs el desenvolupament d'un motor de corrent continu millorat.
 • Tesla reimagina el motor elèctric

  Tesla reimagina el motor elèctric
  El 1887, Tesla va inventar un motor d'inducció que funcionava amb corrent altern, A. Aquest tipus d'energia proporciona diversos beneficis, especialment en la transmissió d'energia a llarga distància. En particular, el motor funcionava amb un corrent polifàsic, que produïa un camp magnètic giratori per fer funcionar el motor. Aquest innovador motor elèctric constava d'un disseny bàsic d'arrencada automàtica que no requeria l'ús de commutadors.
 • Tesla comença el seu treball en la transmissió d'energia sense fil

  Tesla comença el seu treball en la transmissió d'energia sense fil
  Després de 1890, Tesla va investigar diversos enfocaments per transmetre potència per acoblament inductiu i capacitiu. Això va ser mitjançant l'ús de voltatges de CA que van ser produïts per la seva famosa "bobina de Tesla".
 • Tesla patenta la bobina de Tesla

  Tesla patenta la bobina de Tesla
  A mitjans de 1891, als 35 anys, es va convertir en ciutadà naturalitzat dels EUA. El mateix any, també va patentar la seva famosa bobina de Tesla.
 • La mort de Tesla

  La mort de Tesla
  A principis de 1943, als 86 anys, Tesla va morir en una habitació d'hotel a Nova York. Va morir sol, i el seu cos va ser trobat per una minyona que va ignorar un senyal de no molestar a l'habitació de Tesla.