Música

Timeline created by Jordi f
In Music
 • Period: to

  Johann Sebastian Bach

  Johann Sebastian Bach és el compositor més important de l'època barroca i un dels més universals i genials. Per aquest motiu, algunes de les seves grans obres han estat escollides pels creadors de bandes sonores per acompanyar també grans obres cinematogràfiques.
 • Period: to

  Georg Friedrich Händel

  Georg Friedrich Händel fou un compositor del barroc britànic nascut a Alemanya, considerat una de les figures cimera de la música del Barroc i un dels compositors més influents de la música occidental i universal.
 • Period: to

  Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart és el músic del període del classicisme més conegut. Tot i la seva curta vida, va tenir una producció musical extensa que sovint ha estat utilitzada en les bandes sonores. Una obra molt universal és el «Rondó a la turca».
 • Period: to

  Ludwig van Beethoven

  Beethoven fou un compositor, director d'orquestra i pianista alemany. El seu llegat musical es va estendre, cronològicament, des del classicisme fins a començaments del romanticisme.
 • Period: to

  Frédéric Chopin

  Frédéric Chopin és generalment considerat el millor compositor polonès de la història i un dels millors compositors de piano, instrument per al qual va compondre quasi exclusivament.
 • Period: to

  El nacionalisme

  Aquest estil es va estendre per tots els països de la perifèria d'Europa (Espa­nya, Rússia, Noruega, Finlàndia, Hongria, Txèquia...), pels Estats Units i per alguns països d'Amèrica del Sud. Aquest període representà per a Espanya un moment de gran qualitat musical, amb grans compositors com ara Joaquim Rodrigo, Manuel de Falla, Enric Granados i Isaac Albéniz.
 • Period: to

  Isaac Albéniz

  Isaac Albéniz va ser un compositor i intèrpret de piano català de renom internacional. Va escriure obres per a piano, sis òperes (més una d'inacabada i tres d'esbossades) i més de dues dotzenes de cançons, així com diversos temes orquestrals i de cambra. La península Ibèrica i els seus paisatges foren per a ell font d'inspiració inexhaurible.
 • Period: to

  Claude Debussy

  Claude Debussy fou un compositor francès, considerat un dels principals compositors del segle XX i el precursor de la música contemporània.
 • Period: to

  Enric Granados

  És conegut per la seva obra pianística, especialment per la suite Goyescas (1911), en què va basar també l'òpera del mateix nom. Va crear una escola de piano a Barcelona, l'Acadèmia Granados, que ha produït una llarga llista de talentosos pianistes, amb figures tan rellevants com Frank Marshall i Alícia de Larrocha.
 • Period: to

  Manuel de Falla

  Manuel de Falla fou un compositor andalús de música clàssica de renom universal. Amb els catalans Isaac Albéniz i Enric Granados seria el tercer dels noms que conformen la gran trilogia del nacionalisme musical espanyol.
 • Period: to

  Joaquim Rodrigo

  Joaquín Rodrigo va nàixer a Sagunt el dia de Santa Cecília . Va perdre la vista als tres anys, després d'haver contret la diftèria a causa d'una epidèmia a Sagunt, l'any 1905. Va començar a estudiar piano i violí als vuit anys. Malgrat ser molt conegut per la seua obra per a guitarra, mai no va tocar aquest instrument.