Canvas

Historia de la musica

By ivan.G
 • Period: 50,000 BCE to 5000 BCE

  Prehistoria

 • Period: 4000 BCE to 300 BCE

  Mesopotamia

  Música de Mesopotàmia va ser una expressió historiogràfica per referir-se a la història de la música1 de l'antiga civilització mesopotàmica. Per a la producció musical contemporània de la regió se sol emprar música de l'Iraq o, genèricament, música àrab.
 • Period: 3100 BCE to 30 BCE

  L'antic Egipte

  La Música a l'antic Egipte s'emprava en diverses activitats, però el seu desenvolupament principal va ser als temples, on era usada durant els ritus dedicats als diferents déus i era utilitzada com a remei terapèutic, com indiquen alguns papirs: de fet, el signe jeroglífic per a la música és el mateix que per a benestar i per a alegria
 • 2000 BCE

  La primera partitura

  La primera partitura
  La primera forma de notació musical pot ser trobada en una tauleta cuneïforme que va ser creada a Nippur a Sumèria (Iraq d'avui), prop del 2.000 AC.
 • Period: 750 BCE to 350 BCE

  L'antiga Grecia

  La música de l'Antiga Grècia era un art que es trobava present a la societat de forma gairebé universal: A les celebracions, funerals, al teatre, a través de la música popular o mitjançant les balades que presentaven els poemes èpics
 • Period: 510 BCE to 476

  L'imperi Roma

  La música de l'Antiga Roma va ser part de la cultura romana des dels temps més remots. Les cançons (carmen) eren una part integral de gairebé tots els esdeveniments socials.
 • Period: 400 to 1300

  Edat Mitjana

  La música medieval comprèn tota la música d'Europa Occidental composta durant l'Edat Mitjana, aproximadament, entre la Caiguda de l'Imperi romà d'Occident el 476 i el segle xv, centúria la música de la qual ja sol classificar-se com a pròpia del Renaixement.
 • 800

  Desenvolupament de la musica profana

  En èpoques anteriors, sobretot referint-nos a l'Edat Mitjana (de l'any 476 a l'any 1450), la religió era de gran rellevància i poder, arribant a tenir sota la seva mercè el desenvolupament de la majoria de les activitats artístiques dins del context acadèmic i formal , incloent a la música entre elles.
 • 850

  Aparicio dels neumas i signes per representar notes

  Aparicio dels neumas i signes per representar notes
 • 1000

  Cant Gregoria

  Gregori el Magne el crea transformant el cant conegut anteriorment: va recollir les melodies cristianes més importants, en va compondre unes de noves i va establir com s'havien d'executar. Aquest cant va inspirar la música europea posterior.
 • 1050

  Guido de Arrezo dona nous noms a les notes musicals

  Guido de Arrezo dona nous noms a les notes musicals
  Es va crear el tetragrama. El tetragrama era un Conjunt de quatre línies horitzontals paral·leles i equidistants sobre el qual s'escriuen les notes musicals i la resta de signes en la notació del cant gregorià.
 • 1150

  Ars Antiqua, comença la polifonia

  Fa referència a la música d'Europa de finals de l'Edat Mitjana.
  Comprèn el període de l'Escola de Notre Dame.
  La musicologia utilitza per referir-se a la música polifònica d'un període no del tot concret però, en tot cas, anterior al segle XIV, que es va desenvolupar de manera especialment brillant a França.
 • 1200

  Dies irae

  Dies irae
  Nom pel qual es coneix comunament la seqüència a les Misses de Rèquiem. Són les primeres paraules del primer dies irae. Aqueta musica surt en algunes pelicules com de moment de terror.
 • 1277

  Cantiga de Santa maria

  Cantiga de Santa maria
  La cantiga de santa maria esta escrita en galaicoportugues, es una de les coleccions de cançions mes importants. La canço es un honor a la Virgen Maria
 • Period: to

  Barroc

  La música barroca és un estil de música d'origen europeu que es va desenvolupar entre els segles 1660 i 1750, coincidint cada dates amb l'aparició de l'òpera i la mort del compositor Sebastià Bach, respectivament.
 • El clave bien temperado-Johann Sebastian Bach

  El clave bien temperado-Johann Sebastian Bach
  El clau ben temperat o El clavecí ben temperat, en contraposició a altres tipus de temperaments, és el nom de dos cicles de preludis i fugides compostos per Johann Sebastian Bach en totes les tonalitats majors i menors de la gamma cromàtica.
  https://www.youtube.com/watch?v=hUt4PP_kQW8
 • Period: to

  Classicisme

  El terme classicisme és el nom de l'estil de la música culta europea desenvolupat aproximadament entre 1750 i 1820 per compositors com Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart i Ludwig van Beethoven. Coincideix amb l'època cultural i artística avui anomenada Neoclassicisme.
 • “Sinfonía nº 5” – Beethoven.

  “Sinfonía nº 5” – Beethoven.
  La Simfonia núm. 5 en do menor, op. 67, de Ludwig van Beethoven va ser composta entre 1804 i 1808. Aquesta simfonia és una de les composicions més populars i interpretades de la música clàssica.
  https://www.youtube.com/watch?v=de7TWd4KM5w
 • Period: to

  Romanticisme

  El romanticisme musical correspon aproximadament a la música occidental composta al llarg del segle xix a Alemanya. La música d'aquest període va sorgir sense ruptura amb el llenguatge musical, l'harmonia i els gèneres del classicisme, de tal manera que en molts aspectes ambdós períodes es poden considerar com una única gran època dins la història de la música.