Lemmy from motorhead by archiesnow d30bs9r

MUSICA

 • Period: 500 to Jan 1, 1500

  Musica Medieval

  En aquells temps l'església era molt poderosa i és per això que la música tenia un caràcter molt religiós. La música era popular i també la poesia lírica. Els Trobadors, els Trobadors y els Minesänger eren qui composaven la música y els Joglars la transmetien a les persones. Els instruments de la música medieval són la lira, la flauta, el tambor, el timbal...
 • Jun 16, 1300

  Guillaume Machaut

  Guillaume Machaut
  Guillaume Machaut va néixer el 1300 y va morir el 1377. Va ser un clergue, poeta i compositor medieval francès.
 • Jun 16, 1397

  Guillaume Dufay

  Guillaume Dufay
  Guillaume Dufay va néixer el 1397 y va morir el 1474. Va ser un compositor y músic franco-flamenco.
 • Period: Jun 16, 1500 to

  Música Renaixentista

  • La música del Renaixement es la anomenada música clàssica europea, que va tenir lloc a l'època del Renaixement, es a dir, al Segle XVI. Les característiques principals eren l'ús de la textura polifònica, es composava molt per a la religió i si no instrumentalment, és a dir, només instruments. Per últim, també s'utilitzava major sentit imitatiu en el contrapunt. Hi havia tres gèneres: - Religiós- Profà- Música Instrumental
 • Òpera

  Òpera
  Es l'inici d'un estil conegut i important en la historia de la música. També dona entrada al que anomenem època Barroca, que dura fins a 1750.
  En part es combina l'art, la música i el teatre, i al llarg de la història es realitzada fins avui en dia.
 • Claudio Monteverdi

  Claudio Monteverdi
  Claudio Monteverdi va néixer el 15 de maig de 1567 i va morir el 29 de novembre de l'any 1643. Va ser un compositor italià molt important en la època de transició entre el Renaixement musical i el Barroc musical. Va ser un dels compositors principals a Itàlia.
 • Period: to

  Primer Barroc

  Aquesta es la primera etapa de la època barroca, en la que es destacava la policortitat i també es ressaltava de gran manera l'ús del baix continu. Compositor importants d'aquesta època va ser:- Giovani Gabrielli (Itàlia)
 • Period: to

  Música Barroca

  L'època de la música barroca és considerada una època fecunda que va tenir lloc majoritàriament a l'Europa occidental. Unes de les característiques més importants d'aquesta època son els usos de baix continu i els forts contrasts sonors. Els diferents gèneres de la època barroca eren:- En veu (òpera, cantata, oratori, motet)- Instrumentals (Sonata, concert grosso, preludis i tocates i suites).
  Es caracteritza pel pessimise i la busca de la força més que de la bellesa.
 • Period: to

  Barroc Mitjà

  Aquesta es l'època mitjana del barroc, en el que es comença a destacar molt la música italiana, que creix fins a ser el centre del món en quant a música. Italia guanya en prestigi musical durant el Barroc mitjà. Autors famosos van ser:- Jean-Baptiste Lully (França)- Gaspar Sanz (Espanya)- Francesco Cavalli (Itàlia)- Luigi Rossi (Itàlia)
 • Period: to

  Darrer Barroc

  • Aquesta es la darrera època del Barroc, en la que es dóna lloc a noves característiques com les fórmules tonals. Autors famosos d'aquesta època son:- Antonio Vivaldi (Italia)- Johann Sebastian Bach (Alemanya)
 • Joseph Haydn

  Joseph Haydn
  Va néixer l'any 1732 a Rohrau i va morir l'any 1809 a Viena. Va ser un compositor austríac. Alguna de les seves obres més destacades són: Sinfonía Nº 31 en re menor (Con la llamada de la trompa) - 1760. Sinfonía Nº 45 en fa sostenido menor (Los adioses) – 1772
 • Mort de Sebastian Bach

  Mort de Sebastian Bach
  Mort d'un dels músics més importants de l'època que marca el final de l'època Barroca. Johann Sebastian Bach va néixer a Alemanya i va ser un dels compositors més importants del darrer Barroc, amb òperes i suites. Bach va neixer a Eisenach (1685) i va morir a Leipzig. Durant la seva vida va viatjar per diverses ciutats alemanyes on componia les seves obres. Una de les seves obres més importants es el concert a Brandenburg
 • Period: to

  Música Clàssica

  En aquesta època hi ha un equilibri natural entre el sentiment y la raó, la forma y el contingut La vida musical succeeix en sales de espectacle y salons y apareix un públic fidel. En la orquestra clàssica apareix tots els instruments de la Sinfonía. Els instruments de aquella època son el clavecí, el piano, el violí, el violoncel... El considerat com més prodigiós músic dela histoira (Mozart) es troba en aquesta època.
 • Wolfgang Amadeus Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart
  Mozart va néixer l'any 1756 a Salzburg i va morir l'any 1791 a Viena. Va ser un compositor austríac de música clàssica i un dels més prestigiosos músics de l'historia. Mozart va compondre 41 simfonies i 22 òperes. Les seves obres més destacades són:Simfonia núm. 35 Haffner en re major, KV 385, (juliol-agost 1782),Simfonia núm. 36 Linz en do major, KV 425, (novembre Simfonia núm. 38 Praga en re major, KV 504, (finals 1786),Les noces de Fígaro (1786)
 • Ludwig Van Beethoven

  Ludwig Van Beethoven
  Va néixer l'any 1770 en Bonn i va morir l'any 1827 a Viena. Va ser un compositor, director d'orquestra i pianista alemany. La seva producció inclou els gèneres pianístics (32 sonates per a piano), de cambra (16 quartets de corda, 7 trios, 10 sonates per a violí i piano), vocal (lieder i una òpera: Fidelio), concertant (5 concerts per a piano i orquestra, un per a violí i orquestra) i orquestral (9 simfonies, obertures,...). Obres més destacades:Moonlight Sonata: Adagio Sostenuto.
 • Period: to

  Música nacionalista

  L'època musical del nacionalisme esta relacionada amb el romanticisme. Va començar a finals del S.XVIII i va perdurar fins al S.XX. Va ser com una reacció contra el romanticisme, creant músiques "en contra" d'aquest. S'utilitzaven materials, instruments, ritmes i maneres de so territorials i regionals. En aquesta música s'avala a la pàtria.
 • Period: to

  Música Romanticista

  La música d'aquest període va sorgir sense ruptura amb el llenguatge musical, l'harmonia i els gèneres del Classicisme, de tal manera que en molts aspectes ambdós períodes es poden considerar com una única gran època dins la història de la música. S'enten que la música romàntica es una música suau, Alguns del instruments més destacats d'aquella època són:el piano, el violín, el violoncel... Beethoven es el compositor que dona la transició entre la música clàssica i la romanticista
 • Els cinc rusos

  Els cinc rusos
  Van ser cinc autors russos molt famosos en el nacionalisme musical, i a més tots van coincidir d'època. Tots aquests no tenien estudis musicals des de ben petits, però tot i axií triiomfàren. Aquests eren els membres:- Mili Balakírev (1837-1910)- César Cui (1835-1915)- Aleksandr Borodín (1833-1887)- Modest Musórgski (1839-1881)- Nikolái Rismki-Kórsakov (1844-1908)
 • Isaac i Enrique

  Isaac i Enrique
  En aquests anys, diversos músics famosos de la època del nacionalisme van coincidir. Isaac Albéniz o Enrique Granados eren uns d'ells.
 • Papa Gregori I

  Papa Gregori I
  Gregori I va néixer el 540 y va morir a Roma el 12 de març en el any 604. Va ser Papa el 3 de setembre del 590 fins a la seva mort.
 • Cant Gregorià

  Cant Gregorià
  El cant gregorià es un tipus de cant utilitzat per l’Església Catòlica. Al S.XI es propagà per a tota Europa.
  Era musica vocal i anava dedicada al Papa Gregori I.
  Només tenia una melodia (monodia)