It's only Rock and Roll Bruno, Dani G

 • Period: to

  El naixement del rock and roll

  El rock es crea a Estats units degut a la segregació racial que hi havia en aquells temps, la musica afroamericana estaba considerada obscena i no es podia aconseguir molt fàcil, per això amb el temps es va crear una musica que plagies la musica afroamericana però que fos interpretada pels blancs, aquest música era el Rock and Roll.
 • Disc fonogràfic

  Disc fonogràfic
  Quan va sorgir el rock, ja era habitual l'ús de discos fonogràfics. Als anys cinquanta les discogràfiques preferien senzills de 7 polzades, en què cabia una sola cançó de 3 minuts per cara.
  La introducció dels discs fonogràfics va canviar la forma en què s'consumia la música, permetent un accés més fàcil i una major capacitat d'emmagatzematge, així com un major control creatiu per als artistes i una evolució de l'art de la portada.
 • Little Richard

  Little Richard
  va començar la seva carrera en la decada dels 50 i va llençar varies cançons exitoses, incloses" tutti Frutti", "Long Tall Sally" i "Good Golly Miss Molly"
  La influència de Little Richard a la música rock and roll és incommensurable i va inspirar molts artistes que van venir després d'ell, inclosos Elvis Presley, The Beatles i Jimi Hendrix.
 • Chuck Berry

  Chuck Berry
  Chuck Berry va ser un compositor, intèrpret i guitarrista afroamericà de rock and roll dels Estats Units. En la dècada dels anys 60, va ser qui millor va reflectir l'essència del Rock And Roll, però tenia un hàndicap que el va allunyar de ser la gran figura del Rock, la seva edat (tenia 30 anys quan el rock va explotar) i el ser negre en un país afectat per la segregació racial. I té un dels millors balls del Rock, que es diu: El paso del pato.
 • Grabació multpistes

  El nord-america Les Paul va fer el descobriment de la grabació multipistes, que permetia grabar per separat els diferents instruments o fonts sonores
 • Bill Haley i el primer gran èxit del rock and roll.

  Bill Haley i el primer gran èxit del rock and roll.
  El 1954 Bill Haley enregistrà la cançó Rock around The Clock, que va ser el primer èxit de la fusió de la música negre y la música blanca, va estar al cap de les llistes d’èxits durant 8 setmanes, i va vendre més de 15 milions de còpies en tot el món.
 • Period: to

  Elvis Presley

  Va ser la primera gran estrella del rock, els seus moviments en l'escenari eren molt més atractius per a els fans, els seus balls li van marcar com a figura. Era conegut com "El Rey del Rock and Roll", també, Elvis Presley va protagonitzar algunes Pel·lícules.
 • Janis Martin

  Janis Martin
  janis Martin va ser una cantant de Rock que va ser anomenada com a "Reina del Rockabilly"o com la Elvis Presley femenina al llarg dels anys 50, encara que va ser una cantant molt exitosa no va a arribar als éxits de las estrelles masculines del Rock.
 • James Brown

  James Brown
  James Brown, conegut com "The Godfather of Soul" (El Padrí de l'Soul), va ser un influent músic i cantant estatunidenc. La seva carrera musical va començar a mitjans de la dècada de 1950, i va destacar per la seva energia i presència escènica. Brown va ser conegut per la seva intensitat vocal, el seu carismàtic estil de ball i la seva innovació musical. La seva música va influir en nombrosos artistes i va ser un dels pilars fonamentals del desenvolupament del funk.
 • Aretha Franklin

  Aretha Franklin
  Aretha Franklin va ser una cantant i compositora estatunidenca que va ser coneguda com "The Queen of Soul". Va ser una figura clau en el desenvolupament de la música soul i va captivar el públic amb la seva veu poderosa i emotiva. Va ser la primera dona a entrar al Rock and Roll Hall of Fame i va ser guardonada amb nombrosos premis i reconeixements al llarg de la seva carrera.
 • Nina Simone

  Nina Simone
  Nina Simone va ser una cantant, pianista i activista nord-americana nascuda el 1933. Va ser una figura important en la música popular del segle XX, destacant pel seu estil de jazz, blues i soul, així com per les seves lletres polítiques i socials. Simone va lluitar per la igualtat racial i va ser una veu important en el moviment pels drets civils dels afroamericans.
 • Música soul

  La música soul és un gènere musical que es va originar als Estats Units a mitjans del segle XX. Combina elements del gospel, el rhythm and blues i el jazz, i es caracteritza per la seva emotivitat i passió. El soul es destaca per les poderoses veus dels seus cantants, els quals solen transmetre profundes emocions a través de les seves lletres i melodies. El soul ha influït en molts altres gèneres musicals i ha deixat un llegat durador en la indústria de la música.